Goal of the Month | Tromp pakt Lasse Schöne Trophy

Nikita Tromp is de winnaar geworden van de Lasse Schöne Trophy. De speelster van de Ajax Vrouwen maakte de mooiste goal van de maand oktober. De Goal of the Month is powered by CST.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials

De winnares was trots, maar misschien nog wel meer verrast dat uitgerekend zij de Lasse Schöne Trophy in ontvangst mocht nemen. "Ik zag Tadic en Traoré staan tussen de nominaties. Dan is het heel bijzonder dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen."

De aanvalster van de Ajax Vrouwen maakte haar doelpunt in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Vrouwen Eredivisie. Na een perfecte aanname schoot ze de bal hard binnen. De ploeg van Danny Schenkel won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4.

"Ik vond de aanval sowieso al mooi opgezet via Quinty Sabajo. Zij speelde de bal eerst over een speelster heen en gaf daarna een steekpass. De bal kwam daarna een beetje met een stuit mijn kant op. Ik dacht: ik neem de bal eerst aan. Toen schoot-ie wat omhoog. Daarna schoot ik 'm gewoon op goal."

'Een goed gevoel'
De prijs van de mooiste goal van de maand oktober is als een kers op de toch al rijk gevulde slagroomtaart. Het gaat goed met de Ajax Vrouwen. De ploeg verspeelde in de Eredivisie nog geen punt. "Er spelen heel veel dingen als het coronavirus, blessures, maar ondanks dat doen we 'ons ding' met elkaar. We hebben samen een heel goed gevoel. Dat is de reden dat het zo goed gaat."

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials

Gerelateerde artikelen