Goede voornemens van Taylor: 'Het Museumplein wil ik meemaken'

Kampioen, basisplaats en met Oranje naar het WK: 2022 was een mooi jaar voor Kenneth Taylor. Wat de Ajacied te wensen heeft voor het nieuwe jaar? De middenvelder is duidelijk. "Landstitel en meer goals."

Tags

  • #Taylor

Socials

Taylor steekt van wal over zijn goede voornemens op privégebied. "Gewoon kampioen worden met Ajax. Vanaf dat ik geboren ben, ben ik al Ajacied. Het zit diep." Bij de vraag of hij meer focus op zijn verdedigende of aanvallende spel wil zien in het nieuwe jaar volgt er een korte twijfel. "Ik denk verdedigend. Daar is nog ruimte voor verbetering. Daarnaast wil ik wel meer goals maken. Mijn doel voor dit seizoen was tien doelpunten. Al ben nu op de helft, dus het kan weer omhoog: twaalf."

Kracht
"Gespierder of sneller? Gespierd zijn in het huidige voetbal is belangrijk, dat kan bij mij nog beter. Ik doe veel aan krachttraining, want ik wil sterker worden", gaat Taylor verder. De keuze tussen aanvoerder van Ajax of basisspeler bij Oranje vindt de Ajacied opnieuw lastig. "Dan toch in de basis bij Oranje, dat is een grote eer. Aanvoerder Ajax is prachtig. Hoe Dusan het nu doet, is perfect. Maar het WK bijvoorbeeld was heel mooi."

Verliezen met FIFA van Brian Brobbey is het laatste wat Taylor wil. "Hij is heel irritant als hij wint. Dan gaat hij me uitlokken. Als wij er tien spelen, wint hij er één", lacht de Ajacied. Zijn hoofddoel voor 2023? "Alle prijzen pakken met Ajax. De triple: kampioenschap, beker en UEFA Europa League."

Museumplein 
Een eventuele huldiging op het museumplein is iets waar Taylor het meest naar kijkt. "Ik heb tot dusver twee kampioenschappen meegemaakt, maar geen enkele op het Museumplein. Dat is iets wat ik écht wil."

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Ajax werkt toe naar bekertoernooi

Met een wedstrijd tegen FC Den Bosch woensdagavond in Brabant start voor Ajax het bekertoernooi. De ploeg van Alfred Schreuder trainde dinsdag voor het laatst in aanloop naar het duel met de Bosschenaren.

Tags

  • #DBOAJA

Socials