Gravenberch kijkt uit naar Champions League: 'Eindelijk weer met fans'

Ryan Gravenberch maakt zich op voor zijn tweede seizoen in de UEFA Champions League. De jonge middenvelder keerde vorige week terug van de interlandbreak, won zaterdag met Ajax van PEC Zwolle en viel vorige week ook nog eens persoonlijk in de prijzen.

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

Uit handen van zijn moeder ontving hij een trofee voor het Grootste Talent van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021. En dat emotioneerde de middenvelder wel een beetje.

"Ik had het totaal niet verwacht dat mijn familie erbij zou zijn. Mijn moeder had een hele mooie speech, waarin ze echt mooie dingen zei. Dat moest ik wel even een plekje geven."

Tijd om lang van zijn prijs te genieten heeft hij niet, want woensdag staat de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Sporting CP op het programma. De negentienjarige middenvelder kijkt er ontzettend naar uit.

"Mijn eerste wedstrijd in de Champions League was vorig jaar tegen Liverpool thuis. Helaas wel zonder de fans toen, trouwens. Maar je merkt dat het anders is. Ik voelde me een beetje gespannen. In de Champions League spelen de beste spelers. Voor je eigen ontwikkeling is het ook goed om in dit toernooi te spelen."

Loting Champions League
Gravenberch vindt dat Ajax dit seizoen in 'een mooie poule' zit. "Op papier had het erger gekund. Dit zijn ook goede ploegen, maar ik denk dat de volgende ronde wel haalbaar is."

Het toernooi begint woensdag voor Ajax dus met de uitwedstrijd tegen het Portugese Sporting CP. "Ze spelen met vijf verdedigers, dus dat is voor ons wel even wennen. Maar we gaan ze goed analyseren en kijken wat wij er tegenover kunnen zetten."

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Stekelenburg 1280

Met deze twintig spelers reist Ajax naar Lissabon

Ajax 1 wacht een nieuw avontuur in de UEFA Champions League. De Ajacieden van Erik ten Hag reisden dinsdag af naar Portugal voor het openingsduel met Sporting CP. De hoofdtrainer selecteerde twintig Ajacieden voor het eerste Champions League-duel in 2021/2022.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl