Gravenberch: 'Lekker om Klaassen naast mij te hebben'

Ryan Gravenberch maakte tegen Liverpool pas zijn debuut in de UEFA Champions League en stond tegen Atalanta weer in de basis. Tijd om met de middenvelder de balans op te maken na de eerste wedstrijden van het seizoen in het grootste Europese clubtoernooi.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Of het nu VVV-Venlo uit was, of de wedstrijd van enkele dagen later in Italië; Gravenberch probeerde de duels op een identieke manier te benaderen. "Ook in Italië hadden we een monsterscore willen neerzetten, maar Atalanta is wel anders dan VVV-Venlo. Toch gaan we met een zelfde gevoel zo'n wedstrijd in."

Naast Dusan en Davy
In Bergamo werd hij op het middenveld geflankeerd door Davy Klaassen en Dusan Tadic: twee spelers met een bak aan ervaring. "In de wedstrijd coachten ze mij veel. Vooral Davy. Dat is lekker om naast je te hebben."

De 18-jarige middenvelder hield een 'zuur gevoel' over aan de 2-2 in de Champions League. Ook toonde de voetballer zich zelfkritisch. "We gingen met teveel mensen naar voren, waaronder ik zelf ook. Atalanta houdt van de counter en dat is ze twee keer gelukt. Dat ging er wel mis."

'Op 18-jarige leeftijd in de Champions League spelen is het leukste dat er is.'

Uit twee wedstrijden in de Champions League pakte Ajax helaas maar één punt tot nu toe. Gravenberch geniet en leert wel elke minuut in het grootste Europese clubtoernooi. "Ik ben wel tevreden, maar dingen kunnen altijd beter. Voor mijn ontwikkeling is dit goed. Op 18-jarige leeftijd in de Champions League spelen is het leukste dat er is. Een wedstrijd is ook leuker dan trainen. Het kan zwaar zijn, maar ik vind het fijn om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen."

Opnieuw monsterscore?
Zaterdag wacht Fortuna Sittard. Een heel ander duel dan Atalanta-uit. "Vorige week speelden we tegen Liverpool en hebben we daarna tegen VVV laten zien dat we de knop om kunnen zetten."

Na de monsterscore in Venlo (0-13) zullen de wedstrijden hooggespannen zijn. "Ik denk wel dat ze het anders gaan aanpakken dan VVV", blikt Gravenberch vooruit. "Maar als wij met dezelfde instelling beginnen aan en er vol opgaan moeten we die wedstrijd gewoon winnen."

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 6 (2)

Tadic: 'We moeten groter denken'

De reactie van Dusan Tadic na de puntendeling van Ajax in Italië bij Atalanta (2-2). "Deze wedstrijd was een mooie uitdaging. We hebben het redelijk gedaan, maar we moeten groter denken en weten dat we beter kunnen."

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials

Ekkelenkamp

Ekkelenkamp gretig: 'Willen overwinteren in de Champions League'

Jurgen Ekkelenkamp maakt de balans op na een mooie maand; hij scoorde bij zijn debuut voor Jong Oranje, maakte met Ajax minuten tegen Liverpool, en startte tegen VVV voor het eerst dit seizoen in de basis bij de ploeg van Erik ten Hag. Ook blikt hij kort vooruit op het treffen met Atalanta.

Tags

  • #UCL
  • #Ekkelenkamp

Socials