Haller: 'De ziel van het stadion is teruggekeerd'

Sébastien Haller speelde tegen AZ (2-0) voor de eerste keer met Ajax-fans op de tribune. Hij genoot er met volle teugen van. "Al bij de warming-up had ik kippenvel over mijn lichaam. De ziel van het stadion is teruggekeerd."

Tags

  • #AJAAZ
  • #Haller

Socials

"Het waren maar 7500 mensen, maar je voelde dat de sfeer terug was", vervolgt Haller, die bij Ajax nog nooit voor publiek speelde.

"Mensen waren zo blij om er te zijn. Dit was echt heel anders dan wat ik tot nu toe mee heb gemaakt. Natuurlijk is het jammer dat het nog niet vol zat, maar dat moeten we accepteren."

Laatste stap
De spits speelde een cruciale rol bij de 1-0. Hij schermde zijn directe tegenstander goed af en zorgde ervoor dat de bal bij Davy Klaassen kon komen. "Het leek me de beste optie om de bal te laten gaan. Ik ben ondertussen wel gewend aan dat Klaassen daar dan opduikt." 

Nu is het zaak om het volgende week écht af te maken, als de titel ook officieel kan worden gepakt. "Nu mis je nog wat details om het echt te kunnen vieren. We willen die schaal omhoog houden. Vandaag was een hele mooie stap en het was vooral mooi dat met de supporters te kunnen delen."

Tags

  • #AJAAZ
  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagcoaching

Ten Hag: 'De fans gaven extra motivatie'

Erik ten Hag was uitermate tevreden na de 2-0-overwinning op AZ. Vooral de tweede helft kon de trainer van Ajax bekoren. "Toen zat er duidelijk meer geduld in. We kunnen als team bijschakelen. En ze leren snel van de eerste helft."

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Ajaxjuichen

Liveblog | Klaassen: 'Mooi met de fans erbij'

Ajax heeft de topper tegen AZ overtuigend gewonnen. Onder toeziend oog van 7500 fans werd het 2-0 in de Johan Cruijff ArenA door twee goals van de uitblinkende Davy Klaassen. We houden je hier op de hoogte rondom het duel in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Klaassengoal1

Verslag | Klaassen matchwinner in intens duel met AZ

Ajax is officieus kampioen na een 2-0-overwinning tegen AZ. In een heerlijk en intens duel in de Johan Cruijff ArenA zorgde Davy Klaassen na rust met twee doelpunten voor de eindstand. Het gat met nummer twee PSV is nu twaalf punten met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie. De Ajacieden hebben bovendien een veel beter doelsaldo.

Tags

  • #AJAAZ

Socials