Trotse Bergwijn: 'Ik kreeg een warm welkom van de jongens'

Steven Bergwijn tekende vrijdagochtend een vijfjarig contract bij Ajax. De Oranje-international, die de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Amsterdam, is erg blij om weer terug te zijn op het oude nest. "Ik wil me op het hoogste podium bewijzen."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Ajax toonde al een langere periode interesse in Bergwijn, vertelt de kersverse Ajacied. "Het heeft lang gespeeld, maar nu zijn we hier. Ik denk dat het toch wel anderhalf jaar heeft geduurd. Toen ik in een mindere periode bij Tottenham zat, klopte Ajax al een aantal keer aan. Op een één of andere manier ging het gewoon telkens net niet. En nu uiteindelijk wel", vervolgt Bergwijn met een grote glimlach op zijn gezicht.

Stap vooruit
De Oranje-international had een tijdje geleden niet gedacht dat hij bij Ajax een contract zou tekenen. "Maar je belandt bij Tottenham op een zijspoor en je wilt spelen natuurlijk. En als je dan terug kan en Ajax toont interesse, dan is dat toch wel een stap vooruit voor mij. Ajax speelt altijd aantrekkelijk voetbal en doet het goed in de UEFA Champions League. Dus dat is ook weer belangrijk voor mij. Hierdoor kan ik me laten zien op een hoger podium."

De Toekomst
Bergwijn speelde in zijn jeugdjaren als Ajacied al op de Toekomst. "Ik was als kleine jongen altijd blij om hier te zijn, want Ajax is een grote club natuurlijk. Toen maakte ik die overstap, maar ik ben gewoon weer blij om terug te komen", zegt hij. "Ik ben nu weer lekker bij mijn familie en nu moet ik me weer bewijzen."

Teamgenoten
De 24-jarige Amsterdammer maakte al kennis met trainer Alfred Schreuder en zijn nieuwe teamgenoten. "Ik heb vaker met de trainer gesproken, ook bij mij thuis. Ik kreeg een heel goed gevoel en dat was uiteindelijk ook doorslaggevend voor mijn keuze", aldus Bergwijn.

Hij kent ook een aantal jongens uit de Oranje-selectie. "Bij het Nederlands elftal hadden we het er al vaker over. Op vakantie kwam ik Davy en Daley tegen en toen vroegen ze ook of ik zou komen. Ik kreeg een heel warm welkom van iedereen."

Gerelateerde artikelen

Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280

Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over Steven Bergwijn

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn Smile 1280

Welcome home, Steven | Bergwijn in jeugdfoto’s

Steven Bergwijn is terug bij de club waar het voor hem echt begon. De geboren Amsterdammer wandelde in de zomer van 2005 als zevenjarig talent voor het eerst de Toekomst op. Tot en met 2010/2011 doorliep Bergwijn een deel van de jeugdopleiding van Ajax. Elf jaar later keert hij gepokt en gemazeld terug op het oude nest. Tijd voor een terugblik op zes magische jeugdjaren op de Toekomst.

Tags

  • #Bergwijn

Socials