Heitinga blikt vooruit op clash met PSV: 'Ik hoop op een spektakelstuk'

Heitinga Persco 21 04
Heitinga Persco 21 04

John Heitinga nam vrijdagmiddag plaats achter de microfoon in de persruimte van de Johan Cruijff ArenA. De hoofdtrainer van Ajax blikte met veel vertrouwen vooruit op de Eredivisie-clash met PSV. "We gaan richting Eindhoven om te winnen."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Edson Álvarez is zondag vanwege het ontvangen van zijn tiende gele kaart geschorst tegen PSV. Heitinga liet vrijdag weten dat Calvin Bassey de Mexicaan zal vervangen in het Philips Stadion. "Aangezien Edson geschorst is, komt er een poppetje vrij. Calvin is een goede verdediger en een leergierige jongen. Hij is iedere dag bezig om beter te worden, dat is te prijzen", aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Heitinga gelooft dat Bassey Ajax zondag gaat helpen in Eindhoven. "Hij heeft kwaliteiten die anderen niet hebben. Ik ben ervan overtuigd dat hij zondag een goede prestatie gaat leveren", vertelde de oefenmeester, die zich er bewust van is dat Ajax als een hecht team op het veld moet staan. "We zullen elkaar moeten helpen gedurende negentig minuten."

De kracht van PSV ligt volgens Heitinga bij voorzetten vanaf de flanken en standaardsituaties. "We moeten die momenten goed verdedigen en voorzetten eruit halen. Daar zijn we constant mee bezig, ook los van PSV. Persoonlijke duels winnen en het strafschopgebied goed verdedigen."

Strijd om UEFA Champions League-ticket
Ajax en PSV zijn verwikkeld in een felle strijd om plek twee. "De realiteit is dat we een flinke achterstand hebben op Feyenoord. Zoals ik al eerder heb aangegeven bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd. Het belangrijkste is dat we een resultaat halen in Eindhoven", zei Heitinga. "We gaan erheen om te winnen."

Het behalen van het ticket voor de voorronde van de Champions League is volgens Heitinga essentieel. "Wij willen uiteindelijk op het hoogste podium spelen. Dat wil je als speler ook. We hebben nog vijf wedstrijden te gaan en moeten daarin zorgen dat we in ieder geval de voorrondes halen."

Ziekenboeg
De oefenmeester ging kort in op de Amsterdamse ziekenboeg. Mohammed Kudus, Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Kian Fitz-Jim zijn zondag niet van de partij. Laatstgenoemde liep woensdag op de training letsel aan zijn rechterenkel op. "Ahmetcan en Kian zijn voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Ik hoop dat Mohammed en Devyne volgende week de finale van de KNVB Beker kunnen spelen."

Gerelateerde artikelen

Training 1904 5

In beeld | Ajacieden werken toe naar clash tegen PSV

De competitiekraker tegen PSV werpt zijn schaduw vooruit. De Ajacieden van trainer John Heitinga weten wat ze te doen staat, zondagmiddag in Eindhoven. Om de tweede plek stevig in handen te houden volstaat in de lichtstad eigenlijk alleen een zege. De intensieve woensdagtraining was een goede aanloop naar de komende clash in de Eredivisie.

Tags

  • #psvaja

Socials

Gozubuyuk 1280

Gözübüyük fluit topper in Eindhoven

Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de topper tegen PSV. Het duel in Eindhoven begint zondag om 14:30 uur.

Tags

  • #PSVAJA

Socials