Jong Ajax in eerste oefenduel onderuit tegen FC Emmen

Heitinga1
Heitinga1

Jong Ajax verloor zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-4 van FC Emmen. Hoewel die uitslag natuurlijk tegenviel, overheerste bij de kersverse trainer John Heitinga het optimisme.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Jong Ajax speelde met een nieuw team, met spelers die vrijdagavond nog in Brussel waren of van Ajax O18 werden overgeheveld. Van Ajax 1 was Devyne Rensch van de partij. De verdediger speelde een halfuur mee tegen de Emmenaren. Het Ajax-doelpunt werd verzorgd door Ar'jany Martha. 

Optimistische Heitinga
Voor John Heitinga was het de eerste keer dat hij als hoofdtrainer van Jong Ajax een wedstrijd meemaakte. Na het duel toonde hij zich enthousiast over het seizoen dat eraan komt. 

"Je ziet dat iedereen goed kan voetballen, maar je kan van dit soort wedstrijden leren dat het op details aankomt: de aannames, veldbezetting, keuzes. Het is goed dat je daar nu tegen aanloopt. We gaan er samen een goed plan voor maken zodat we Ajax op een hele goede manier gaan vertegenwoordigen."

 

Ook Heitinga wil zich vol gaan ontwikkelen in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. "Ik ben blij met deze kans en het vertrouwen vanuit Ajax. Het is een goede stap in mijn ontwikkeling. We zijn een ontwikkelingselftal, maar we moeten in de Keuken Kampioen Divisie ook gaan presteren. Dat is voor mij als trainer ook heel erg belangrijk."

Jong Ajax - FC Emmen 1-4 (1-3)
15. Veldmate 0-1
23. Van Ooijen 0-2
28. Martha 1-2
37. Hilterman 1-3
46. Hilterman 1-4

Basis Jong Ajax: Gorter, Regeer, Yah, Rensch, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Rasmussen, Warmerdam, Hansen, Hlynsson, Martha

Ingevallen: Dirksen, Hillen, Musampa, Douglas, De Waal, Ünüvar, Van der Sloot, Kjaer Jensen

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Unuvaroefenduel

Highlights Jong Ajax - FC Emmen

Jong Ajax speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Emmen in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor John Heitinga was het zijn eerste wedstrijd als trainer van Jong Ajax. Hij zag zijn ploeg met 1-4 verliezen op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials