Van der Gaag nieuwe assistent-trainer Ajax 1

Gaag 1
Gaag 1

Ajax voert met ingang van volgend seizoen enkele wijzigingen door in de technische staf van het betaald voetbal. Mitchell van der Gaag zal Christian Poulsen bij Ajax 1 opvolgen en wordt zodoende als assistent-trainer aan de technische staf van Erik ten Hag toegevoegd.

Tags

  • #VanderGaag

Socials

Van der Gaag (Zutphen, 22 oktober 1971) was sinds 2019 hoofdtrainer van het beloftenelftal van Ajax. Hij begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, eerst bij zijn oude club Marítimo Funchal en daarna bij tweededivisieclub Belenenses.

Vanaf 2015 was Van der Gaag hoofdtrainer van achtereenvolgens Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. De oefenmeester heeft in Amsterdam nog een contract met een looptijd tot en met 30 juni 2023.

Rol Poulsen, Heitinga en Vanenburg
De vertrekkende Poulsen liep sinds september 2018 stage bij Ajax en maakte sinds twee seizoenen deel uit van de technische staf van het eerste elftal. De Deen wil zich op andere dingen gaan richten en is tevens met Ajax in gesprek over een eventuele andere rol binnen de club.

John Heitinga zal Van der Gaag opvolgen als hoofdtrainer van Jong Ajax. De 37-jarige coach was in 2016 al assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax en sinds 2017 werkzaam als trainer van het hoogste jeugdelftal. Gerald Vanenburg gaat komend seizoen als techniektrainer aan de slag bij het beloftenelftal, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #VanderGaag

Socials

Gerelateerde artikelen

Gaag 1

Ajax verlengt contract Van der Gaag

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mitchell van der Gaag over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe overeenkomst met de hoofdtrainer van Jong Ajax gaat in per 1 juli 2020 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Van der Gaag

Socials

Heitinga Podcast2

Ajax Podcast | Heitinga en De Zeeuw over hun ontwikkeling ná het voetbal

Hoe pak je als professioneel voetballer de draad op nadat je bent gestopt? Welke instelling is vereist om ook ná je actieve carrière succesvol te zijn? Trainer John Heitinga, ondernemer Demy de Zeeuw én onze co-host Eyong Enoh gaan er in een nieuwe aflevering van de Ajax Podcast openhartig over in gesprek met David the Host. 

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl