Henderson: 'Heel erg blij om terug te zijn'

Jordan Henderson is weer terug op het veld. De middenvelder speelde halverwege maart zijn laatste wedstrijd voor Ajax, voordat hij geblesseerd raakte. De Engelsman kijkt uit naar de laatste competitieduels. "We moeten de drie laatste wedstrijden alles geven en dan kijken we op 19 mei waar we staan."

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson blikt kort terug op zijn blessure en het herstel daarvan. "Ik had last van mijn hamstring in de wedstrijd tegen Sparta. Ik ging van het veld af, maar het werd niet beter. Ik probeerde door te gaan, maar het zat niet goed. Dus ik moest een paar weken rust nemen om het te laten herstellen. De afgelopen twee weken trainde ik met het team, wat goed is om weer helemaal fit te worden. Ik voel me nu goed, dus hopelijk kan dat de komende weken zo blijven."

Revalidatie in Engeland
De Ajacied revalideerde grotendeels in zijn vaderland. Henderson verklaart zijn keuze om in Engeland te herstellen. "Deels omdat ik ook al wat revalidatie had gedaan bij het nationale team. Zij hadden mijn blessure goed gezien, want na de wedstrijd tegen Sparta ging ik gelijk daarheen. Dus het was logisch dat ze er daar verder mee gingen", aldus de middenvelder. "Vervolgens kwam ik terug en maakte het hier af. Het was de goede keuze, zodat ik zo snel mogelijk weer kan spelen. Ik voel me nu goed en moet gewoon iets meer wedstrijden spelen en het seizoen sterk eindigen."

Berghuis
Steven Berghuis, die de afgelopen periode ook herstellende was van een blessure, heeft Henderson goed geholpen. "We kunnen het goed met elkaar vinden. Veel van de jongens hier zijn best wel jong. Wij hebben wat meer dezelfde leeftijd, dus dat helpt denk ik. Sinds ik hier ben heeft Berghuis mij heel goed geholpen om mijn draai te vinden en om mij hier thuis te laten voelen. We praten veel over voetbal en hoe we beter kunnen worden. We doen allebei alles om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. We hebben beiden goed getraind deze week, dus hopelijk kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de wedstrijd dit weekend."

Hendersonberghuis

Henderson kwam tot dusver negen keer in actie voor Ajax, waarin hij onder meer twee assists gaf. Zelf kijkt hij met gemengde gevoelens terug op zijn prestaties. "Er zijn zeker positieve dingen, maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Maar dat hoort bij het voetbal en waar we als team op dit moment staan. We hebben een jong team en ik hoop dat ze veel hebben geleerd de afgelopen tijd. We moeten dit seizoen goed afsluiten en het volgende seizoen fris starten."

Cruciale wedstrijden
Er staan nog drie cruciale wedstrijden op het programma om Europees voetbal veilig te stellen. "Dat is zeker belangrijk voor de club en voor het team", aldus Henderson. "We moeten het seizoen goed eindigen. We spelen hopelijk nog maar drie wedstrijden. We moeten die drie wedstrijden alles geven en dan kijken we op 19 mei waar we staan."

De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd is FC Volendam-uit. Ajax treedt zondagmiddag vanaf 14:30 uur aan tegen de provinciegenoot. Henderson hoopt minuten te gaan maken tegen de Volendammers en zijn ploeg zodoende te helpen. Brian Brobbey heeft weer volledig meegetraind en is dus ook inzetbaar, evenals Berghuis. John van 't Schip kan geen beroep doen op de geschorste Steven Bergwijn en Benjamin Tahirović. Kristian Hlynsson is nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen FC Volendam.

"We verwachten een zware wedstrijd, omdat ze vechten tegen degradatie. Ze zullen dus alles geven", vertelt Henderson. "En we spelen op kunstgras, wat ook anders is dan we gewend zijn. Het wordt een lastige uitdaging, maar dat hoort bij deze competitie."

Gerelateerde artikelen

Rensch Still

Rensch: 'Drie keer winnen en individueel stappen maken'

In de huidige selectie is Devyne Rensch een van de Ajacieden met een groot aantal duels voor Ajax 1 achter zijn naam. De multifunctionele speler was belangrijk tegen Excelsior en wil dat hij meer en meer de kar trekt. "Ik moet teamgenoten pushen en meenemen."

Tags

  • #Rensch

Socials

Pettersson Special

Special | De prachtige jaren van Stefan Pettersson

Het is 3 mei 2024 precies dertig jaar geleden dat Stefan Pettersson afscheid nam van Ajax. De Zweedse icoon liet gedurende zijn zes seizoenen in het wit-rood-wit een onuitwisbare indruk achter. Wij maakten een special van zijn prachtige jaren.

Tags

  • #Pettersson

Socials