Invalster Hoekstra schiet Ajax Vrouwen langs Excelsior

Hoekstravrouwen
Hoekstravrouwen

De Ajax Vrouwen blijven ongeslagen in de Vrouwen Eredivisie. Vrijdagavond werd hekkensluiter Excelsior met 1-0 verslagen op sportpark de Toekomst. De ploeg van Danny Schenkel had van begin tot het einde de wedstrijd onder controle, maar maakte pas laat in de wedstrijd het verschil op het scorebord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het dominante spel werd in de eerste tien minuten alleen uitgedrukt in een kansje voor Nikita Tromp. Een goede steekbal door Samantha van Diemen werd door de aanvalster op waarde geschat, maar de keepster uit Rotterdam kwam op tijd haar doel uit om de 1-0 te voorkomen.

Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor de speelster die vorige week al indruk maakte met twee goals tegen PEC Zwolle. Met een rush liep ze iedere tegenstander voorbij, maar stuitte ze weer op de goalie van Excelsior, Isa Pothof.

Oppassen voor de counter
De vrouwen uit Rotterdam probeerden in de counter de één-op-één-situatie op te zoeken tegen de speelsters van Ajax. Dat leidde tot niet heel veel succes. Toch moesten de dames van Schenkel wel oppassen voor de tegenstoot.

Op slag van rust kreeg Kay-lee de Sanders misschien nog wel de grootste kans op de 1-0, maar schoot ze naast. De koploper van de Vrouwen Eredivisie beloonde zichzelf daarmee niet voor het overwicht wat het gedurende de volledige eerste helft had.

Ook in de tweede helft bleef de druk groot op het Rotterdamse goal. Marjolijn van den Bighelaar was na iets meer dan een uur spelen het dichtste bij de openingstreffer met een kopbal op de lat.

Moment of fame
Op dat moment was Isabelle Hoekstra net ingevallen, niet wetende dat zij tien minuten later de matchwinner zou worden. Een week geleden maakte de speelster uit het Ajax Talententeam nog haar debuut tegen PEC Zwolle.

Nu maakte de 17-jarige voetbalster het verschil in Amsterdam. Haar doelpunt een kwartier voor tijd bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. Met achttien punten uit zes duels blijven de vrouwen van Schenkel dus foutloos tot nu toe in de Vrouwen Eredivisie.

Ajax Vrouwen - Excelsior/Barendrecht 1-0 (0-0)
75. Hoekstra 1-0

Ajax Vrouwen: Kop, Bakker, De Sanders, Dijkstra, Van Diemen, Sabajo, Pelova, Van de Velde (65. Hoekstra), Grant (79. Brandau), Van den Bighelaar, Tromp

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bakkervrouwen

Ajax Vrouwen winnen ruim bij herstart Vrouwen Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben bij de herstart van de Vrouwen Eredivisie de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-4 gewonnen. Na een 0-1-ruststand schoten de vrouwen van Danny Schenkel in de tweede helft met scherp. Dankzij twee treffers van Nikita Tromp en een late goal van Jonna van de Velde liepen de vrouwen uiteindelijk uit naar een 1-4-overwinning op het veld van Be Quick '28.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials