IJslander Hlynsson in Nederlands: 'Heel blij met het contract'

Kristian Hlynsson heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot en met 30 juni 2023. De IJslands jeugdinternational is pas een jaar in dienst bij Ajax, maar spreekt nu al Nederlands.

Tags

  • #Hlynsson

Socials

Zonder twijfel werkt de IJslander het interview af in het Nederlands. "Ik heb vier keer in de week een Nederlandse les van anderhalf uur. Alleen de G is moeilijk. De rest is goed te doen."

De aanvallende middenvelder kwam twee keer uit voor Jong Ajax, en hoopt in de nabije toekomst basisspeler te worden bij de beloften. De jeugdspeler van Ajax vertelt daarom blij te zijn met zijn nieuwe contract.

"Het is goed voor mijn carrière. Ik denk dat mijn familie ook trots op mij is. Iedere training hier is heel leuk, de andere spelers zijn ook goed. Ik ben blij dat ik speel bij de beste club van de wereld", lacht de tiener.

Trainen met Ajax 1
De pijlsnelle ontwikkeling van Hlynsson werd eerder dit seizoen bekroond met een uitnodiging om mee te trainen met Ajax 1. "Het was heel moeilijk om te trainen met de grote spelers van Ajax."

Toch smaakt het wel naar meer voor de IJslander. "Ik wil nu een belangrijke rol krijgen bij Jong Ajax en dan soms meetrainen met het eerste."

Tags

  • #Hlynsson

Socials

Gerelateerde artikelen

Hlynsson1

Contractondertekeningen drietal jeugdspelers

Drie jeugdspelers hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. Kristian Hlynsson verlengt zijn bestaande overeenkomst, voor Rico Speksnijder en Yoram Boerhout betreft het hun eerste profcontract bij Ajax.

Tags

  • #Hlynsson
  • #Speksnijder
  • #Boerhout

Socials

Hlynsson

Hlynsson helpt Ajax O18 langs ADO Den Haag

Kristian Hlynsson heeft zaterdagmiddag voor Ajax O18 een hoofdrol opgeëist in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag. Op sportpark de Toekomst won de ploeg van John Heitinga met 2-1. De IJslander maakte de beide Amsterdamse goals.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials