In beeld | Ajax Vrouwen reizen naar Moldavië

Ajax Vrouwen Vertrek 1920
Ajax Vrouwen Vertrek 1920

De Ajax Vrouwen meldden zich woensdagmiddag op Schiphol voor een vliegreis naar Moldavië. Daar bereiden de Ajacieden van trainer Suzanne Bakker zich vanaf vanavond voor op de finalewedstrijd, op zaterdag, in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen werden eerder vrijgeloot voor de halve finale van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Dat wees de loting enkele weken terug in Nyon uit. In de eindstrijd treft de landskampioen zaterdag FC Dinamo BSUPC. De ploeg uit Wit-Rusland won woensdagavond met 9-0 van het Moldavische Agarista CSF Anenii Noi, waardoor een finaleplek veiliggesteld werd.

De Ajacieden hebben de komende dagen genoeg tijd om zich voor te bereiden op het finaleduel. De Amsterdammers trainen donderdag en vrijdag in het CSR Orhei-stadion, de plek waar komend weekend ook de eindstrijd wordt gespeeld. Zondag vliegen de vrouwen en staf van Bakker weer terug naar Amsterdam. Als de Ajax Vrouwen die eindstrijd winnend afsluiten, wacht overigens nog een kwalificatieronde. In die ronde valt het definitieve ticket voor de Women's Champions League te verdienen.

Gerelateerde artikelen

Thumb HL 1920

Highlights Ajax Vrouwen - FC Twente | Nederlaag in strijd om Supercup

De Ajax Vrouwen openden het seizoen zaterdag met de strijd om de nationale Supercup. Twee weken voor de eerste competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie ging de ploeg van Suzanne Bakker pijnlijk onderuit. Op sportcomplex de Toekomst versloeg bekerhouder FC Twente de landskampioen met 2-5. Tiny Hoekstra en Romée Leuchter maakten de Amsterdamse goals.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwenxfc24

Ajax Vrouwen eerste club van Nederland in voetbalgame FC24

De vrouwen van Ajax krijgen een plek in de wereldwijde voetbalgame EA Sports FC24 (voorheen FIFA23). Het is voor het eerst de vrouwentak van een Nederlandse club in het spel zit. De game wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. De nieuwste versie van de game komt 22 september uit.

Tags

  • #FC24

Socials