In beeld | De eerste training met Steven Bergwijn

Bergwijn In Actie 1280
Bergwijn In Actie 1280

Na de contractondertekening in de Johan Cruijff ArenA stapte Steven Bergwijn vrijdagochtend voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten het trainingsveld op. De aanvaller werd welkom geheten met een applaus, waarna de spelers overgingen tot de orde van de dag.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Op een net gesproeid biljartlaken trapten de Ajacieden de training af met een pass- en kaatsoefening. De net teruggekeerde internationals van Ajax lieten luidkeels horen weer terug te zijn in Amsterdam en coachten er lustig op los. Bergwijn liet ondertussen met piekfijne aannames zien dat-ie zich naadloos kon aanpassen aan het hoge trainingsniveau van de Ajacieden.

Na de eerste oefening volgden de rondo's. Op het grasveld daarnaast werkten de keepers hun eigen sessie af onder leiding van trainer Anton Scheutjens. Bij de veldspelers kregen Richard Witschge en Michael Reiziger regelmatig het woord. Hoofdtrainer Alfred Schreuder keek tevreden toe en nam het woord bij de grote groepsgesprekken.

Na zo'n praatje tussen de trainers en spelers werden de keepers en veldspelers samengevoegd en volgde een groot positie- en partijspel als afsluitende oefening van de training. Antony was nog niet helemaal fit, maar deed gedoseerd mee aan de groepstraining.

En terwijl vrijwel iedereen de kleedkamers opzocht en ging lunchen bleef Ajax-captain Dusan Tadic nog even achter op het trainingsveld. Met de bal aan zijn voet trok hij meerdere sprintjes, om daarna alsnog achter zijn teamgenoten aan de kantine van de Toekomst op te zoeken voor een welverdiende maaltijd.

Gerelateerde artikelen

Bergwijnthumb

Trotse Bergwijn: 'Ik kreeg een warm welkom van de jongens'

Steven Bergwijn tekende vrijdagochtend een vijfjarig contract bij Ajax. De Oranje-international, die de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Amsterdam, is erg blij om weer terug te zijn op het oude nest. "Ik wil me op het hoogste podium bewijzen."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280

Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over Steven Bergwijn

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Hamstrathumb

Hamstra: 'Voor technische mensen zijn dit de mooiste en meest boeiende weken'

Gerry Hamstra heeft Steven Bergwijn vrijdagochtend verwelkomd in Amsterdam. De technisch directeur van Ajax is ervan overtuigd dat de 24-jarige aanvaller een mooie bijdrage gaat leveren aan de torenhoge ambities van de club. "Met zijn snelheid en scorend vermogen is Bergwijn absoluut een kwaliteitsinjectie."

Tags

  • #Hamstra
  • #Bergwijn

Socials