In beeld | Dit was de drukbezochte open training van woensdagochtend

Alvarez Handtekening 1280
Alvarez Handtekening 1280

Het is een beeld dat je niet elke training ziet: een volgepakt sportcomplex de Toekomst geniet woensdagochtend van de open training van Ajax. De poorten van het complex gingen woensdag om 09:30 uur speciaal voor de oefensessie open en daar maakten de Ajax-fans gretig gebruik van.

Tags

  • #OpenTraining

Socials

Om 10:30 uur rolde de bal daadwerkelijk op het trainingsveld in Amsterdam. Onder bezielende leiding van Alfred Schreuder werkten de Ajacieden toe richting de eerstvolgende wedstrijd in de Eredivisie: Sparta-uit.

Na de warming-up splitste de selectie zich op in twee groepen. Aan beide kanten van het hoofdveld speelden de groepen een positiespelletje. De doelmannen waren ondertussen bezig met hun eigen oefeningen met keeperstrainer Anton Scheutjens.

Groot veld
De twee losse groepen werden daarna samengevoegd. Opnieuw volgde er een positiespel, maar nu op een veel groter gedeelte van het veld. Ook de keepers deden mee.

Toen het positiespel voorbij was, werd er een doel op het veld gerold. De spelers werden opnieuw in twee groepen ingedeeld, waarna een partijspel volgde. Onder andere Brian Brobbey en Steven Bergwijn hadden het vizier op scherp staan.

Handtekeningen scoren
Na afloop van de training kregen de supporters nog ruim de mogelijkheid om handtekeningen te scoren van hun favoriete spelers.

De training was ook live te volgen via Ajax.nl en de Ajax App. Op die manier konden supporters die de reis naar Amsterdam niet hadden gemaakt, toch meekijken met de oefensessie van Schreuder en zijn mannen.

Onze fotograaf was erbij en maakte nog meer schitterende plaatjes.

Gerelateerde artikelen

Anto

Reportage | Lachende gezichten en veel enthousiasme bij open training

“Ik vind het zeker leuker met publiek ja”, stelde Kenneth Taylor. De Ajacied ging vroeger zelf ook naar open trainingen en kon zich daarom het enthousiasme vanaf de kant goed voorstellen. Veel Ajax-supporters grepen de kans om de Ajacieden van dichtbij te kunnen zien trainen met beide handen aan. Voor een selfie of een handtekening werd na afloop uitgebreid de tijd genomen en dat maakte dat veel fans woensdag tevreden huiswaarts keerden.

Tags

  • #OpenTraining

Socials

CL 880

Informatie kaartverkoop UEFA Champions League

Het nieuwe UEFA Champions League-seizoen gaat bijna van start. Op donderdag 25 augustus zal de loting uitwijzen tegen wie Ajax gaat spelen in de groepsfase. Niet veel later wordt het definitieve speelschema bepaald.

Tags

  • #UCL

Socials

Bergwijn Thumb 880

Quiz met Bergwijn | Rugnummer zeven

Steven Bergwijn maakte deze zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Wij spraken de recordaankoop tijdens het trainingskamp in Oostenrijk en aan de hand van een aantal vragen werd zijn kennis getest over zijn voorgangers met nummer zeven.

Tags

  • #Bergwijn

Socials