Quiz met Bergwijn | Rugnummer zeven

Steven Bergwijn maakte deze zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Wij spraken de recordaankoop tijdens het trainingskamp in Oostenrijk en aan de hand van een aantal vragen werd zijn kennis getest over zijn voorgangers met nummer zeven.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Tijdens het beantwoorden van enkele vragen over eerdere Ajax-spelers met hetzelfde rugnummer werd Bergwijn gevraagd naar het spelen in de Premier League. "Het is wel speciaal. Er zijn altijd volle stadions en het leeft daar echt."

In Londen speelde Bergwijn met rugnummer 23. "Die was vrij en ik vond het een mooi nummer." De aanvaller keek in zijn jeugdjaren graag naar video's van Ronaldinho. "Altijd die lach op zijn gezicht, altijd plezier."

De goedlachse Bergwijn vond het mooi dat hij nu de recordaankoop is. "Natuurlijk komt er wel iets bij kijken, maar dat is voetbal. Als ik eenmaal op het veld sta, moet ik het gewoon laten zien. Ik doe altijd mijn eigen ding."

Gerelateerde artikelen

Bergwijn1280

Verslag | Hattrick voor Bergwijn in eerste thuiswedstrijd in Eredivisie

Ajax heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen overtuigend gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Ajacieden met 6-1 van FC Groningen. Steven Bergwijn (3), Antony, Kenneth Taylor en Steven Berghuis namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Bergwijnthumb

Trotse Bergwijn: 'Ik kreeg een warm welkom van de jongens'

Steven Bergwijn tekende vrijdagochtend een vijfjarig contract bij Ajax. De Oranje-international, die de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Amsterdam, is erg blij om weer terug te zijn op het oude nest. "Ik wil me op het hoogste podium bewijzen."

Tags

  • #Bergwijn

Socials