In beeld | Eerste training onder Maurice Steijn

Header Steijn 1920
Header Steijn 1920

De Ajacieden zijn terug op het veld. Na de medische tests van donderdag stond vrijdag de eerste veldtraining op het programma onder leiding van de nieuwe trainer Maurice Steijn. Alleen de internationals ontbraken nog.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Hoofdtrainer Steijn beschikte vrijdag over een grote groep. Naast de selectie van Ajax 1 nam ook Jong Ajax deel aan de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen op sportcomplex de Toekomst. Onder andere Branco van den Boomen was een nieuw gezicht, net als de nieuwe assistenten Hedwiges Maduro en Said Bakkati. Ook de staf van Jong Ajax, met de onlangs verlengde hoofdtrainer Dave Vos en doorgeschoven Yuri Rose, was op het veld.

De omstandigheden op de Toekomst waren perfect: een strak en versgemaaid veld met daarboven af en toe de zon die scheen. De Ajacieden meldden zich dan ook met een glimlach, een handdruk voor de grasmeesters en bruine gezichten op het veld. Met de gloednieuwe ballen van adidas kon de voorbereiding op het nieuwe seizoen officieel beginnen. 

De training begon met een uitgebreide warming-up die werd gevolgd door de eerste loopvormen van het nieuwe seizoen. Van achterlijn tot achterlijn binnen een bepaalde tijd: de opdracht voor de Ajacieden. Ook de keepers startten de eerste sessie van het nieuwe seizoen, na de gezamenlijke warming-up, met loopwerk. 

Na een korte drinkpauze verdeelden de Ajacieden zich in drie delen voor een rondo. Daarin liet Maduro zien nog altijd over een verfijnde baltechniek te beschikken. Toch ontkwam ook hij er niet aan af en toe in het midden van links naar rechts te worden gestuurd. Dat gold eveneens voor Witschge en Bakkati die zich lieten gelden in de andere twee rondo's.

Aan de zijkant van het veld werden de zes keepers onder handen genomen door de keeperstrainers. Rennen, springen, duiken en passen: alles kwam voorbij voor de doelmannen.

Na de rondo's ging de groep verder met een pass- en trapvorm in hoog tempo. Inspelen, kaatsen, opendraaien. Onder de luid coachende Maduro en Bakkati werd de oefening in twee groepen uitgevoerd. Voordat de volgende oefening met bal begon, mochten de Ajacieden zich opnieuw melden op de achterlijn voor een dezelfde loopvorm van lijn tot lijn. 

Een positiespel met twee teams en drie kaatsers volgde. De oefening werd even later uitgebreid naar één groot positiespel. Wit tegen blauw in een tactische vorm. Het signaal van Steijn was telkens het begin- en eindpunt bij een sessie waarin de bal maximaal twee keer mocht worden geraakt.

Na het grote positiespel was de eerste veldtraining voorbij. Er werd gezamenlijk in de middencirkel afgesloten en voldaan liepen de Ajacieden naar de kleedkamers.

Gerelateerde artikelen

Baas Pb 2 1920

Youri Baas op huurbasis naar NEC

Ajax, Youri Baas en NEC hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Nijmegenaren. De verhuur heeft een looptijd van één seizoen. Het contract van de twintigjarige speler bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Baas

Socials

Header Video Aankomst 1920

Aftrap nieuwe seizoen alweer genomen

De meeste spelers van Ajax 1 keerden donderdag terug op de club. Voor velen was het een heerlijke vakantie, maar iedereen vindt het ook wel lekker om terug te zijn.

Tags

  • #PRESEASON

Socials

Header 1920 Aankomst

In beeld | Voorbereiding nieuwe seizoen begonnen

De Ajacieden zijn terug op sportcomplex de Toekomst. Na de zomerstop meldden de eerste Ajax-spelers zich donderdagochtend in Amsterdam voor verschillende testen. De voorbereiding op het seizoen 2023/2024 is begonnen.

Tags

  • #PreSeason

Socials