In beeld | Henderson maakt kennis met Ajax

Henderson Header 1920
Henderson Header 1920

Jordan Henderson heeft vrijdag, daags na zijn officiële presentatie, kennisgemaakt met zijn nieuwe omgeving. De dag startte op sportcomplex de Toekomst en eindigde met het aanschuiven bij de persconferentie.

Tags

  • #Henderson

Socials

"Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om nieuwe vrienden te maken hier en de fans te ontmoeten. Ik hoop dat het de start is van een speciale band", vertelde Henderson donderdag in zijn eerste interview. Vrijdagochtend meldde de Engelsman zich op sportcomplex de Toekomst. Daar werd hij ontvangen door onder meer aanvoerder Steven Bergwijn en Director of Football Marijn Beuker. Een handdruk en kort praatje op de parkeerplaats volgden.

Kennismaking
Bergwijn nam Henderson vervolgens mee en liet hem de rest van zijn nieuwe omgeving zien. In de kleedkamer maakte de voormalig Liverpool-captain kennis met zijn nieuwe teamgenoten.

Later in de ochtend stond er voor de Ajacieden een training op het programma. Henderson nam nog geen deel aan de oefensessie, maar zag zijn nieuwe medespelers in actie. Vanaf de zijkant nam de Engelsman een kijkje bij het trainingsveld. De Ajacieden bereidden zich vrijdag voor op het eerste thuisduel van 2024 zondag om 16:45 uur tegen RKC.

Persco
In de middag was het tijd voor het persmoment met trainer John van 't Schip. De afgekomen pers, waaronder veel Engelsen, kregen de mogelijkheid een vraag te stellen aan de kersverse Ajacied. Henderson was duidelijk over zijn komst naar Amsterdam. "Het is voor mij een grote uitdaging om hier te gaan spelen. Ik wil de club helpen en zo succesvol mogelijk zijn. Ik wil mezelf hier laten zien en doen wat ik altijd doe: teamgenoten helpen en beter maken."

Ook in de stad en bij de fans bleef de komst van Henderson niet onopgemerkt. Zo voorzag street art-artiest Frankey een verkeersbord in de Van Diemenstraat in Amsterdam van een 'Henderson-touch'. Dat de Engelsman geliefd is bij de aanhang, blijkt uit het recordaantal shirts dat tot dusver is verkocht in de Fanshops met de bedrukking Henderson.

Gerelateerde artikelen

Persco Henderson 1920

Henderson: 'Ik wil het vertrouwen snel teruggeven'

In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA namen John van ’t Schip en Jordan Henderson vrijdagmiddag plaats achter de microfoon. De kersverse Ajacied en zijn trainer reageerden allebei op de transfer. "Als je alleen al ziet hoeveel aandacht hij krijgt, dan zie je zijn status."

Tags

  • #Henderson
  • #VantSchip

Socials

Hendersonparkeerdek1920

De eerste dag van Jordan in Amsterdam

Als op donderdag 18 januari om 13:33 uur op Schiphol-Oost een vliegtuig uit Engeland landt is het avontuur voor Jordan Henderson bij Ajax begonnen. Hij wordt opgewacht door nieuwsgierige journalisten uit het Verenigd Koninkrijk die een glimp hopen op te vangen van hun 81-voudig international. Voor Henderson is er geen tijd te verliezen. De 33-jarige middenvelder wacht een drukke dag.

Tags

  • #Henderson

Socials