In beeld | Laatste training in aanloop naar NEC

Header 1280
Header 1280

De eerste wedstrijd van 2023 staat voor de deur: NEC-uit. De selectie van Alfred Schreuder trainde zaterdag voor het laatst in aanloop naar het duel met de Nijmegenaren op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Met een heerlijk zonnetje op het gezicht werkten de spelersgroep de laatste oefensessie af voordat het nieuwe jaar in Nijmegen wordt afgetrapt. Na een uitgebreide warming-up volgde een sprintoefening in tweetallen waarbij hesjes werden ingezet. Met een rondo en verschillende partijvormen werden de spelers klaargestoomd voor de hervatting van de competitie zondag vanaf 14:30 uur.

Rulli
Nieuw gezicht op de training was kersverse aanwinst Gero Rulli. De van Villarreal overgekomen doelman mag zich sinds vrijdagavond officieel Ajacied noemen en trainde samen met collega-doelmannen Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. De Argentijn maakte een gretige en rustige indruk.

Voor Youri Baas en Kian Fitz-Jim begon 2023 met prachtig nieuws. Het tweetal werd door trainer Schreuder definitief overgeheveld naar de A-selectie. Fitz-Jim zat dit seizoen al enkele keren op de bank bij Ajax 1, maar heeft zijn debuut nog niet gemaakt. De middenvelder, die veelvuldig de aanvoerdersband draagt bij Jong Ajax, kwam dit seizoen tot negentien duels voor de ploeg van John Heitinga.

De negentienjarige Baas maakte eerder dit seizoen, op bezoek bij FC Utrecht, zijn debuut voor Ajax 1. De verdediger speelde tot dusver drie keer in de Eredivisie en kwam drie keer binnen de lijnen in de UEFA Champions League: twee keer tegen Napoli en in het thuisduel met Rangers FC. Momenteel is Baas herstellende van een blessure.

Onze fotograaf was erbij en schoot enkele fraaie platen.

Gerelateerde artikelen

Rullivideo

Aanwinst Rulli: 'Ik straal rust uit in het doel'

Gero Rulli is Ajacied. De Argentijnse sluitpost tekende vrijdag een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA. De kersverse wereldkampioen is blij om in Amsterdam te zijn. "Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Tags

  • #Rulli

Socials

Schreuderpersco1280

Schreuder: 'Ik verwacht een Ajax met veel plezier, energie en discipline'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van 2023 tegen NEC in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer van Ajax blikte terug op de eerste seizoenshelft en kijkt uit naar het restant van het seizoen. "Ik zie een frisse groep die iets goed wil maken."

Tags

  • #NECAJA

Socials

Timberinterviewstill1280

Timber: 'Na twee weken had ik alweer zin om terug naar de club te gaan'

Vier foto's met Jurriën. Aan de hand van vier thema's blikken we met Jurriën Timber vooruit op het nieuwe jaar. De ambitieuze centrumverdediger is gebrand om er samen met zijn ploeggenoten een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. "Elke wedstrijd wordt vanaf nu een finale en dat begint zondag tegen NEC."

Tags

  • #Timber

Socials