In beeld | Loopoefeningen en spelvormen

HEUS1426
HEUS1426

Een gedeelte van de Ajax-selectie meldde zich woensdag weer op sportcomplex de Toekomst voor een nieuwe trainingssessie. Ook David Neres en Lisandro Magallán waren nu van de partij. Loopoefeningen en spelvormen stonden woensdag centraal in Amsterdam.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Na een warming-up en met flink wat loopoefeningen werd de eerste spelvorm in gang gezet. Daarbij speelde de selectie verdeeld in twee ploegen in twee verschillende vakken tegen elkaar.

Bij deze spelvorm werden er vijf passes over en weer gespeeld en mocht team rood opendraaien om in de aanval te gaan. Die ploeg moest binnen tien seconden een doelpunt maken. Bij balverlies moest het andere team met de groene hesjes ook binnen tien seconden zelf het doel zien te vinden. Dat gebeurde op halve velden.

Daarna ging de selectie verder met een partijvorm op het hele veld. Daarbij werd er om de paar minuten doorgewisseld. De wisselspelers speelden teqball tegen elkaar. Dat is een soort voetvolleybal op schuin aflopende tafels.

In de komende periode komen er steeds meer spelers terug om te starten met de voorbereiding. Zaterdag staat er voor de selectie een oefenwedstrijd op het programma tegen Koninklijke HFC.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagspeech

In beeld | Het prille begin van een nieuw seizoen

Wekenlang was het stil op sportcomplex de Toekomst. Daar gaat nu weer langzaam maar zeker een einde aan komen. Zaterdagochtend werd - natuurlijk in afwezigheid van de Ajacieden op internationale toernooien - de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 afgewerkt.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gorterpasveer2

Eerste training Pasveer en Gorter: 'Klein kind in de speeltuin'

Voor Remko Pasveer en Jay Gorter was 26 juni 2021 een bijzondere dag. Beide doelmannen stonden voor het eerst op het trainingsveld bij hun nieuwe club Ajax. Pasveer (37) kwam over van Vitesse, terwijl Gorter (21) vorig seizoen keepte bij Go Ahead Eagles.

Tags

  • #Pasveer
  • #Gorter

Socials

Ekkelenkamp2019

Ajax oefent tegen Quick'20 en SC Paderborn 07

Ajax heeft nieuwe oefenduels aan de voorbereiding toegevoegd. Op dinsdag 6 juli speelt de ploeg van Erik ten Hag om 18:00 uur tegen Quick'20. Op zaterdag 10 juli volgt een vriendschappelijk duel met SC Paderborn 07. Die wedstrijd begint om 12:00 uur.

Tags

  • #PreSeason

Socials