In beeld | Onthulling borstbeelden Heitinga en Van der Vaart

Borstbeelden1920
Borstbeelden1920

Ras-Ajacieden John Heitinga en Rafael van der Vaart zijn vrijdagavond in het zonnetje gezet. In het supportershome van Ajax werden twee borstbeelden onthuld van de oud-spelers.

Tags

  • #Heitinga
  • #VanderVaart

Socials

Beide Ajacieden doorliepen de jeugdopleiding van Ajax en braken door in het eerste. Van der Vaart maakte op 19 april 2000 zijn debuut voor Ajax 1 en vertrok uiteindelijk na 156 officiële duels in het Amsterdamse shirt naar Hamburger SV. De inmiddels veertigjarige Van der Vaart won onder meer twee landstitels en één KNVB Beker met Ajax.

John Heitinga was, verdeeld over twee periodes, 218 keer actief voor Ajax 1. De verdediger maakte op 26 augustus 2001 zijn debuut op bezoek bij Feyenoord en ruilde in 2008 Ajax in voor het Spaanse Atlético Madrid. Via Engeland en Duitsland keerde Heitinga in 2015 terug in Amsterdam, waarna hij begin 2016 een punt achter zijn actieve voetbalcarrière zette.

Na zijn voetbalpensioen bekleedde Heitinga verschillende trainersfuncties binnen de jeugdopleiding van Ajax en was hij van juli 2021 tot en met januari 2023 hoofdtrainer van Jong Ajax. Op 29 januari 2023 debuteerde Heitinga als interim-trainer van Ajax 1, deze functie voerde de Ajacied uit tot het einde van het seizoen 2022/2023.

Vanwege hun succesvolle periode in Amsterdam en hun betekenisvolle status voor de club, kregen beide heren een prachtig borstbeeld uitgereikt dat wordt geplaatst in het supportershome van Ajax.

Van der Vaart: "Dit had ik nooit durven dromen. Het is echt een superverrassing. Ik heb alles aan de fans te danken en dat zij op deze manier hun waardering tonen, daar word ik stil en emotioneel van. Het is prachtig."

Gerelateerde artikelen

Borstbeeld 1280

Bronzen borstbeelden Reynolds, Swart en Nouri onthuld

Het supportershome van Ajax is recent aangevuld met drie prachtige borstbeelden. Van Jack Reynolds, Sjaak Swart en Abdelhak Nouri werden bronzen kunstwerken gemaakt en in het bijzijn van familieleden opgehangen. "Ik vind het echt een eer dat hij hier nu nog staat, dat is subliem."

Tags

  • #Reynolds
  • #Swart
  • #Nouri

Socials

Grasmeester 1920

Grasmeester Van Dijk: 'Een superwaardering voor ons'

Roy van Dijk en zijn grasteam hebben de eerste prijs in de wacht gesleept van de veldencompetitie van de VVCS. Samen met de grasmat in de Kuip, is het veld in de Johan Cruijff ArenA als beste beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisieteams.

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials