In beeld | Trainen in het Amsterdamse Bos

Bosloop1920
Bosloop1920

Na de ochtendtraining wachtte de Ajacieden vrijdag ook nog een zwaar middagprogramma. In de voorbereiding op het seizoen 2023/2024 werkte de selectie zich in het zweet in het Amsterdamse Bos. Heuvel op, heuvel af, de traditionele bosloop was intensief voor de spelers van hoofdtrainer Maurice Steijn.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Nadat de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax zich hadden verzameld volgde er direct een loop bergop. Daar bevond zich het begin- en startpunt. De groep begon compleet en werd vervolgens opgedeeld in drie kleinere clubjes. De gezamenlijke ronde werd door de verschillende groepen enkele keren in tegengestelde richting afgelegd.

Het Amsterdamse Bos was ook dit jaar weer nuttig oefenterrein voor de Ajax-spelers. Conditie opbouwen en grenzen verleggen, dat deden de Ajacieden. Ondanks dat er veel zweetdruppels van de hoofden vielen, verscheen er na afloop van de sessie ook een glimlach op de gezichten van verschillende selectiespelers.

Onze fotograaf was ook bij de tweede sessie van de dag en schoot enkele fraaie platen.

De historie van Ajax en het Amsterdamse Bos

Niet lang na het planten van de eerste bomen in 1934 - toen nog onder de naam Boschplan Amsterdam - liepen de eerste Ajax-spelers en stafleden hier al hun rondjes. Vaak in de voorbereiding op een nieuw seizoen werkten talloze Ajax-spelers zich in het zweet op het geaccidenteerde bosparcours. Of werden zweetdruppels juist uitgespaard als de looproute illegaal werd ingekort.

Johan Cruijff schijnt een meester te zijn geweest in het afsnijden en vinden van een 'snellere' route. Ook Frank Rijkaard vond lopen niet fijn en verkoos vaak een kortere weg. En vermoedelijk sjoemelden ook Tscheu La Ling, Richard Witschge en Wesley Sneijder naar hartenlust met de af te leggen afstanden. De meeste voetballers willen best lopen, maar dan wel met een bal aan de voet. Aan hardlopen zonder voetbal, ofwel oersaai en monotoon conditie kweken, hebben voetballers een broertje dood. De boslopen door het Amsterdamse Bos leverden door de jaren heen een keur aan fraaie foto’s op. Een kleine selectie uit het Ajax-archief biedt een mooi overzicht van de Ajax-selecties door de seizoenen heen. De beelden van de Ajacieden van Maurice Steijn zijn daarop een mooie aanvulling. De nieuwste beelden staan in een traditie.

Met sportcomplex de Toekomst en de ArenA op slechts tien minuten rijden, biedt het stadsbos een mooi extra trainingsterrein. Hoewel mooi... Menig Ajacied zal de bosrijke omgeving tijdens een looptraining hebben vervloekt.

Gerelateerde artikelen

Header Steijn 1920

In beeld | Eerste training onder Maurice Steijn

De Ajacieden zijn terug op het veld. Na de medische tests van donderdag stond vrijdag de eerste veldtraining op het programma onder leiding van de nieuwe trainer Maurice Steijn. Alleen de internationals ontbraken nog.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Header Video Aankomst 1920

Aftrap nieuwe seizoen alweer genomen

De meeste spelers van Ajax 1 keerden donderdag terug op de club. Voor velen was het een heerlijke vakantie, maar iedereen vindt het ook wel lekker om terug te zijn.

Tags

  • #PRESEASON

Socials

Header 1920 Aankomst

In beeld | Voorbereiding nieuwe seizoen begonnen

De Ajacieden zijn terug op sportcomplex de Toekomst. Na de zomerstop meldden de eerste Ajax-spelers zich donderdagochtend in Amsterdam voor verschillende testen. De voorbereiding op het seizoen 2023/2024 is begonnen.

Tags

  • #PreSeason

Socials