Interland-alert | Brazilië prolongeert olympische titel, Antony goud waard met assist!

Antony4
Antony4

Antony heeft goud gepakt op de Olympische Spelen. Het is een prachtige kroon op deze interlandperiode, waarin je in dit Interland-alert alles over terug kan vinden.

Tags

  • #Interlands

Socials

Zondag 14:00 uur | Twee hoofdprijzen voor Ajacieden
Het goud van Antony was de kroon op een lange en (vaak) mooie interlandzomer. Met de door Lisandro Martínez en Nico Tagliafico gewonnen Copa América en het goud op de Spelen van Brazilië O23, kunnen we als club op veel moois terugkijken. Met een overzichtje van de Ajacieden en hun prestaties op eindtoernooien, sluiten we het Interland-alert af. 

🇦🇷 Lisandro Martínez en Nico Tagliafico wonnen de Copa América.

🇧🇷 Antony pakte olympisch goud met Brazilië O23

🇲🇽 Edson Álvarez werd met Mexico tweede op de Gold Cup

🇸🇷 Sean Klaiber debuteerde met Suriname op de Gold Cup. Het avontuur van Natio eindigde in de groepsfase

🇳🇱 Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch werden met Oranje uitgeschakeld in de achtste finales van het EK.

🇳🇱 Lize Kop, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova haalden met de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi. 

🇳🇱 Kjell Scherpen (inmiddels vertrokken bij Ajax), Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Devyne Rensch schopten het met Jong Oranje tot de halve finales van het EK O21.

➖➖➖

17:00 uur | Omdat we hier geen genoeg van kunnen krijgen 😀😀

➖➖➖

16:15 uur | Wow, wat een ontlading bij Antony ❤️
Antony is de eerste Ajacied ooit met een gouden plak op de Olympische Spelen. Deze schitterende foto laat zien wat het bij hem losmaakt!

➖➖➖

16:04 uur | B-R-A-Z-I-L 🇧🇷
Het is afgelopen in Yokohama. Brazilië wint na verlenging met 2-1 van Spanje en prolongeert zijn olympische titel.

Na Lisandro Martínez en Nico Tagliafico (winst van Copa América met Argentinië) pakt ook Antony een grote internationale prijs! 

De Ajacied speelde in de finale overigens 112 minuten mee en leverde een prachtige assist voor de winnende goal van Malcolm!

Parabéns met deze prachtige prestatie!

➖➖➖

15:54 uur | Antony naar de kant
De olympische finale zit erop voor Antony. Hij wordt in de 112e minuut naar de kant gehaald. 

Het worden vanaf de kant spannende minuten voor Antony. Gaan de Brazilianen standhouden? 🙏

➖➖➖

15:50 uur | Nieuwe voorsprong voor Brazilië, Antony goud waard met assist
Yes! Het wordt 2-1 voor de Brazilianen. Malcolm is de doelpuntenmaker in de 108e minuut, op assist van Antony. Heerlijk om de Ajacied zo'n belangrijk aandeel te zien hebben. 

De Brazilianen zijn nu dichtbij het prolongeren van hun olympische titel.

➖➖➖

15:23 uur | Opnieuw een verlenging voor de Brazilianen
De reguliere speeltijd zit erop in Yokohama. Het is geëindigd in 1-1 en dat betekent dat er net als in de vorige olympische finale een verlenging komt.

Vijf jaar geleden was het bij Brazilië- Duitsland na 120 minuten 1-1 en wonnen de Goddelijke Kanaries voor eigen publiek de strafschoppenserie.

Gaat het vandaag weer op penalty’s uitdraaien of komt er een winnaar in de verlenging? Bij Brazilië is Antony – begonnen als basisspeler – nog altijd van de partij.

➖➖➖

15:09 uur | Spanje komt op gelijke hoogte
Er zijn nog tien minuten te gaan in de olympische voetbalfinale. De stand is nog altijd 1-1. Bij Brazilië begon Antony in de basis en hij staat nog altijd binnen de lijnen.

Kan een verlenging nog voorkomen worden in de slotfase?

➖➖➖

14:51 uur | Spanje komt op gelijke hoogte
Helaas, daar is de gelijkmaker van Spanje. Na 61 minuten is het 1-1 geworden via een goal van Oyarzabal. 

➖➖➖

14:36 uur | Nog 45 minuten!
De tweede helft is van start. Kunnen de Brazilianen de voorsprong behouden en voor de tweede keer op rij olympisch goud veroveren?

Het zou een prachtige beloning voor onze Ajacied Antony zijn! 🔥

➖➖➖

14:20 uur | Brazilië leidt halverwege: 1-0!
Het is rust bij de olympische voetbalfinale tussen Brazilië en Spanje. De Brazilianen leiden met 1-0 door een goal van Cunha in de blessuretijd van de eerste helft. 

De beginfase was voor Spanje, maar gedurende het eerste bedrijf kwam het Brazilië van Ajacied Antony beter in de wedstrijd. De beloning daarvoor volgde op slag van rust. In de 38e minuut had Richarlison al een ideale mogelijkheid laten liggen om de score te openen. De Braziliaan miste een strafschop.

Brazilië ligt zodoende op koers om zijn titel te prolongeren. Vijf jaar geleden rekenden de Goddelijke Kanaries in eigen land na strafschoppen met Duitsland af. 

➖➖➖

13:30 uur | Finale is van start!
Onze Braziliaan is zojuist begonnen in de olympische finale tegen Spanje. Kom op, Antony! 

➖➖➖

12:15 uur | Antony start tegen Spanje
Net als in alle andere duels deze Spelen, staat Antony vandaag in de basis bij Brazilië O23. Over een dik uur gaat hij tegen Spanje van start in de strijd om goud.

➖➖➖

Zaterdag 09:00 uur | Antony gaat voor goud 🏅
Wat een dag voor Antony! De buitenspeler kan met Brazilië O23 goud gaan pakken op de Spelen. Spanje is de laatste horde richting een daverend succes. De finale van het olympisch voetbaltoernooi is om 13:30 uur. We houden je hier op de hoogte. 

➖➖➖

18:00 uur | Edson is back!
Na een lange en mooie interlandzomer is Edson Álvarez weer terug in Amsterdam. De Gold Cup-finalist zit zaterdag bij de wedstrijdselectie voor het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV.

➖➖➖

Vrijdag 11:00 uur | Antony overtreft illustere oud-Ajacieden
Antony is zeker van een olympische medaille. Alleen de kleur (goud of zilver) is zaterdag pas bekend, als Brazilië O23 de finale van het olympisch voetbaltoernooi speelt tegen Spanje.

Als Antony zijn olympische medaille zaterdag omhangt, is dat een unicum. Nooit eerder won een Ajax-speler goud of zilver op de Olympische Spelen. Het Nederlands elftal, of eigenlijk het olympisch voetbalelftal, won drie keer brons op de Spelen. Dat lukte in 1908, 1912 en 1920. Alleen in 1912 (Spelen van Stockholm) en 1920 (Antwerpen) waren daar Ajacieden bij betrokken.

Gé Fortgens (Ajax’ eerste international) was erbij in 1912. Acht jaar later waren Jan de Natris en Jan van Dort bronzen medaillewinnaars met de Nederlandse ploeg. Dik een eeuw na de succesvol verlopen Spelen in Antwerpen, verbetert Antony de prestaties van het trio illustere oud-Ajacieden. Hopelijk zelfs met de winst van een gouden plak.

De Natris en Van Dort blonken trouwens ook uit op de atletiekbaan. Als leden van een estafetteploeg wonnen de Ajacieden ook meerdere atletiekmedailles. Van een olympische deelname aan het atletiektoernooi kwam het echter nooit. Maar wie weet waartoe iets meer looptraining had kunnen leiden…     

De Natris en Van Dort gebroederlijk naast elkaar, respectievelijk 2e en 3e staand vanaf links.

De Natris en Van Dort naast elkaar, tweede en derde staand vanaf links.

➖➖➖

19:00 uur | Overzicht laatste vijf olympische finales
Antony hoopt zaterdag met Brazilië U23 de olympische voetbaltitel bij de heren te prolongeren. Vijf jaar geleden rekenden de Goddelijke Kanaries in eigen land in de finale af met Duitsland. Ditmaal wacht opnieuw een treffen met een Europese tegenstander, namelijk Spanje.

De Spanjaarden stonden in 2000 voor het laatst in de finale, zoals je kunt zien in onderstaand overzicht van de laatste vijf finales op de Olympische Spelen

2000: Kameroen – Spanje 2-2 (Kameroen w.n.s.)
2004: Argentinië – Paraguay 1-0
2008: Argentinië – Nigeria 1-0
2012: Mexico – Brazilië 2-1
2016: Brazilië – Duitsland 1-1 (Brazilië w.n.s.)

➖➖➖

Donderdag 10:30 uur | Opwarmen voor de olympische finale
Antony bereidt zich met zijn ploeggenoten van Brazilië O23 voor op de olympische voetbalfinale. Zaterdag zijn de leeftijdgenoten van Spanje de tegenstander in de strijd om goud. De finale begint om 13:30 uur (Nederlandse tijd). Toont Antony ook in de finale zijn moves? De Ajacied trakteerde de fans in 2020/2021 in elk geval op veel moois. Hieronder zie je een compilatie van het eerste seizoen van Antony in Amsterdam. Heerlijk!  

➖➖➖

15:00 uur | Van der Sar blij met aanstelling Van Gaal

➖➖➖

11:30 uur | Danny Blind aangesteld als assistent-bondscoach
Groot nieuws vandaag vanuit Zeist: Oranje heeft een nieuwe bondscoach. Louis van Gaal gaat voor zijn derde termijn als trainer van het Nederlands elftal. Hij neemt Danny Blind mee als assistent. Blind stopt zodoende als lid van de RvC van Ajax.

➖➖➖

Woensdag 09:00 uur | Waardering voor Álvarez
Mooi voor Edson Álvarez: hij is opgenomen in het beste elftal van de Gold Cup. Een fraaie blijk van waardering voor de man die iedere wedstrijd bij Mexico in de basis stond. 

➖➖➖

17:00 uur | De halve finale van Antony in drie foto's
Spanje is de allerlaatste horde richting de vervulling van de olympische droom van Antony. Vanmiddag speelde hij 90 minuten mee tegen Mexico O23.

➖➖➖

15:45 uur | Tegenstander Antony bekend
Brazilië neemt het in de finale van het olympische voetbaltoernooi op tegen Spanje O23. Die ploeg was vanmiddag na verlenging met 0-1 te sterk voor Japan. Zaterdag om 13:30 uur strijden de twee teams om het goud.

➖➖➖

12:40 uur | Antony & Brazilië naar de finale!
Het zijn de Brazilianen die het koelbloedigst blijven vanaf elf meter. Twee missers worden de Mexicanen fataal in de noodzakelijke reeks strafschoppen. Brasil wint met 1-4. Antony bereikt daarmee met zijn ploeggenoten de finale van het olympische voetbaltoernooi. Een prachtige prestatie! 

Wie zaterdag de tegenstander zal zijn, wordt vanmiddag bekend. De andere halve finale gaat tussen Spanje en gastland Japan. Zij strijden vanaf 13:00 uur om een plek in de finale.

Brazilië is trouwens de regerend olympisch kampioen. Met Neymar als captain wonnen de Zuid-Amerikanen goud op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De Seleção Olímpica gaat vijf jaar later dus voor een bijzondere, zelfs unieke titelprolongatie. 

➖➖➖

12:30 uur | Penalty's! 
Strafschoppen moeten de beslissing brengen in deze eerste halve finale van het olympische voetbaltoernooi. Wie houdt zijn zenuwen het best in bedwang en bereikt de finale?

➖➖➖

12:13 uur | Nog altijd doelpuntloos ..
Ook na vijftien minuten extra speeltijd is de tussenstand in de halve finale tussen Brazilië en Mexico nog altijd 0-0. Op naar deel twee van de verlenging.

➖➖➖

11:55 uur | Antony gewisseld
Na een korte break staan Brazilië en Mexico alweer klaar voor de eerste helft van de verlenging. Helaas is 'onze' Antony gewisseld. De vleugelflitser, die geen slechte wedstrijd speelde, moet zijn plek afstaan aan Malcom.

➖➖➖

11:51 uur | Op naar de verlenging!
Ook de drie minuten extra tijd blijft zonder treffers. Brazilië en Mexico gaan verlengen! 

➖➖➖

11:48 uur | Blessuretijd is ingegaan
De extra speeltijd is ingegaan. Na 90 doelpuntloze minuten komen er drie minuten extra bij.

➖➖➖

11:39 uur | Brazilië dichtbij openingsgoal!
Wow! Brazilië is heel dichtbij een openingsgoal. Topscorer Richarlison kopt prima in, maar hij ziet zijn inzet via de paal weer uit de doelmond caramboleren.

➖➖➖

11:33 uur | De spanning stijgt ..
De minuten tikken weg en de spanning stijgt. Dat blijkt ook op het veld, waar het gaandeweg wat onrustiger en onvriendelijker wordt tussen de Brazilianen en Mexicanen.

De scheidsrechter heeft bij een opstootje - het tafereel heeft wel iets weg van een olympisch bokstoernooi - al zijn energie nodig om het duel in goede banen te leiden.

➖➖➖

11:24 uur | Antony flitst over vleugel
Antony flitst over de rechtervleugel en komt tot een goed schot. Ochoa ligt helaas in de goede hoek.

➖➖➖

11:22 uur | Geel voor Antony
Antony krijgt geel na een overtreding op Jesús Alberto Angulo.

➖➖➖

11:05 uur | Tweede helft is begonnen
De Mexicanen en Brazilianen hervatten hun strijd om een finaleticket. De Seleção Olímpica is ongewijzigd. De Mexicanen hebben één nieuwe speler ingebracht. 

➖➖➖

10:47 uur | Rust in Kashima: 0-0
Er is nog niet gescoord in het Kashima Soccer Stadium. Mexico drong in de slotfase van de eerste helft meer aan en kreeg nog wel twee riante kansen. Eerst schoot Romo en bracht de Braziliaanse doelman Santos redding. Kort daarop waren ook Antuna (bal op tegenstander) en Martín (kopbal naast) dicht bij een treffer voor Mexico. 

➖➖➖

10:29 uur | Geen penalty
Opvallend moment in de halve eindstrijd als Douglas Luiz in de Mexicaanse zestien naar de grond gaat. De scheidsrechter fluit voor een strafschop. De VAR bestudeert de beelden en concludeert dat het om een fopduik gaat van de Braziliaan. Tussenstand blijft 0-0... 

Eerder spatte een vrije trap van captain Dani Alves uiteen op de vuisten van Mexico-doelman Ochoa.

Antony liet zich vooral zien met een doelpoging vanaf de zestienmeterlijn. Ook op die poging had Ochoa een antwoord. 

➖➖➖

10:00 uur | Begonnen!
De aftrap van de halve finale is verricht. Brazilië O23 en de leeftijdgenoten van Mexico zijn begonnen aan hun strijd om een finaleplaats! Vamos, Brasil!

➖➖➖

09:00 uur | Basisplaats voor Antony
Antony heeft een basisplaats in halve eindstrijd van Brazilië tegen Mexico. Het duel in het Kashima Soccer Stadium begint om 10:00 uur (Nederlandse tijd). Drie uur later start de andere halve eindstrijd tussen Spanje en Japan. 

➖➖➖

Dinsdag 08:30 uur | Matchday voor Antony & Brazilië O23
Een belangrijke en hopelijk ook mooie dag voor Antony en zijn ploeggenoten van Brazilië O23. Vanaf 10:00 uur staan de Zuid-Amerikanen tegenover Mexico in de halve finale van de Olympische Spelen. Lukt het onze Ajacied om de finale te bereiken? De winnaar van Mexico - Brazilië neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen Spanje of Japan.  

Het is nu wachten op de opstellingen in het Kashima Soccer Stadium. In dit interland-alert houden we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen op de Olympische Spelen in Japan. 

➖➖➖

20:45 uur | Op naar een goed herstel, Sean! 👊
Positief nieuws: de knieoperatie van Klaiber is geslaagd. De rechtsback kwam deze zomer voor het eerst voor Suriname uit. Vorige week, eenmaal terug bij Ajax, sloeg het noodlot echter toe.

Op naar een voorspoedig herstel, Sean!

➖➖➖

18:45 uur | 📷📷
Bekijk hieronder een aantal 'olympische' foto's van Antony, de laatst overgebleven Ajacied met interlandverplichtingen deze zomer.

Antony hoopt morgenochtend olympisch eremetaal veilig te stellen. Bij winst in de halve finale op Mexico is er in ieder geval zilver voor de Brazilianen.

De wedstrijd start om 10:00 uur Nederlandse tijd. 

➖➖➖

17:00 uur | Focus volledig op Antony
Na de finale van de Gold Cup nadert de lange interlandzomer bijna zijn einde: er is nog één Ajacied actief op een internationaal toernooi. Antony maakt met Brazilië O23 nog altijd kans op olympisch goud.

Morgen (dinsdag) worden de halve finales afgewerkt. Brazilië en Mexico gaan vanaf 10:00 uur Nederlandse tijd strijden om het eerste finaleticket.  

De andere halve eindstrijd wordt later op de dag gespeeld: die gaat tussen de olympische ploegen van gastland Japan en Spanje.

➖➖➖

12:30 uur | Leerproces voor Pelova
De uitschakeling tegen de Verenigde Staten is ook hard aangekomen bij Victoria Pelova. Een paar dagen later laat ze op Instagram echter wel weten vooral ook enorm te hebben geleerd van haar olympische ervaringen.

De Ajacied viel in de kwartfinale in de verlenging in. Ook in alle groepsduels kwam ze (kort) in actie. Pelova vond daarin tweemaal het net. 

➖➖➖

08:45 uur | Typisch Edson 
Deze actie vat Edson Álvarez in één beeld samen. El Machín mag met trots terugkijken op een sterk toernooi.

➖➖➖

Maandag 08:00 uur | Domper voor Álvarez
Mexico heeft de finale van de Gold Cup vannacht met 1-0 verloren van Amerika. Edson Álvarez speelde 117 minuten mee en was met een knappe tackle in de 77e minuut erg belangrijk.

Laat in de verlenging viel echter toch nog een Amerikaanse treffer. Die klap kwamen de Mexicanen niet meer te boven.

➖➖➖

22:15 uur | Volgt Edson voorbeeld van Nico & Licha? 🙏
Twee weken geleden legden al twee Ajacieden beslag op een grote internationale prijs: Nico Tagliafico en Lisandro Martínez wonnen met Argentinië de Copa América.

Vannacht kan Edson Álvarez met Mexico eveneens een hoofdprijs pakken. In de finale van de Gold Cup treffen de Mexicanen de Verenigde Staten. Twee jaar geleden was de finale tussen dezelfde landen. Toen won Mexico – met Ávarez de gehele wedstrijd spelend – met 1-0.

Alvarez kan dus zijn tweede Gold Cup-titel veroveren.

De aftrap is om 02:30 uur Nederlandse tijd.

➖➖➖

20:00 uur | Álvarez in actie 📷
Edson Álvarez kwam deze Gold Cup tot dusver 441 minuten in actie. Hij begon alle vijf de wedstrijden in de basis en maakte alleen tegen Honduras niet het gehele duel vol. 

De verdediger annex middenvelder werd in de kwartfinale-wedstrijd in de 81e minuut naar de kant gehaald. Mexico leidde op dat moment al riant met 3-0. 

➖➖➖

17:45 uur | Herhaling van 2019 voor Mexico?
De Gold Cup krijgt vanavond de droomfinale tussen de twee op papier sterkste landen: Mexico en de Verenigde Staten. Het is tevens een reprise van de vorige eindstrijd in 2019. Toen kwam Mexico met Edson Álvarez als winnaar uit de strijd: 1-0.

Bekijk in onderstaand overzichtje hoe alle finales sinds 2011 verliepen:
2011: Mexico – Verenigde Staten 4-2
2013: Verenigde Staten – Panama 1-0
2015: Mexico – Jamaica 3-1
2017: Verenigde Staten – Jamaica 2-1
2019: Mexico – Verenigde Staten 1-0

➖➖➖

12:00 uur | Spanning stijgt voor Edson
Vannacht om 02:30 uur moet het gebeuren voor Edson Álvarez. Mexico staat dan tegen Amerika in de finale van de Gold Cup. Na een spannend en beladen duel met Canada werd de eindstrijd bereikt. Álvarez stond in de basis en blonk onder meer uit met een mooie dribbel. 

➖➖➖

Zondag 08:45 uur | Antony's droom duurt voort
Goedemorgen! Gistermiddag bracht opnieuw succes voor Antony. Weer wist Brazilië te winnen, ditmaal van Egypte, en weer stond de Ajacied in de basis. De halve finale tegen Mexico wacht.

➖➖➖

13:55 uur | Brazilië is door
Het is 1-0 gebleven bij Brazilië tegen Egypte. Dat betekent dat Antony zich kan gaan opmaken voor de halve finale. De buitenspeler deed 64 minuten mee. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Matheus Cunha. Tegenstander in de halve eindstrijd is Mexico.

➖➖➖

13:26 uur | Antony gewisseld
Brazilië heeft de voorsprong nog altijd in handen, als Antony na 64 minuten wordt gewisseld. Zijn vervanger is Malcolm.

➖➖➖

12:47 uur | Antony op voorsprong bij rust
Brazilië gaat met een 1-0-voorsprong de rust in. Na 37 minuten maakte Matheus Cunha de openingstreffer.

➖➖➖

12:00 uur | Antony in de basis
Antony is in de basis gestart tegen Egypte O23. Hij speelt met zijn Braziliaanse teamgenoten om een plek bij de laatste vier in de Olympische Spelen.

➖➖➖

19:00 uur | Focus richting Antony
Na de zure uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen zit het olympische avontuur van Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova erop.

Antony is met Brazilië O23 echter nog volop in de race. Morgen om 12:00 uur speelt hij in de kwartfinale van de Olympische Spelen tegen Egypte. We houden je hier op de hoogte. 

➖➖➖

15:45 uur | Het zit erop voor Oranje
Het zit erop voor de Oranje Leeuwinnen: na strafschoppen waren de Verenigde Staten te sterk. En dat is enorm zonde, want de spelers van Sarina Wiegman waren meerdere malen erg dichtbij een verlossende treffer.

In de strafschoppenserie wist Stefanie van der Gragt het net te vinden, maar het mocht niet baten. 

➖➖➖

15:00 uur | Belangrijk moment voor Pelova
Victoria Pelova kan een bijdrage leveren op een cruciaal moment. In de 97e minuut - we zitten inmiddels in de verlenging - valt de Ajacied in voor Jill Roord.

➖➖➖

14:12 uur | En daar is de goal!
Klasse van Miedema! De spits dribbelt zich vrij en schiet droog de gelijkmaker binnen. 

➖➖➖

14:05 uur | Tweede helft van start
Oranje heeft nog 45 minuten om de olympische droom in leven te houden. Er zal moeten worden gescoord door Van der Gragt en consorten. 

13:30 uur | Balen...het staat 1-2
Binnen twee minuten gaat het helemaal mis. Mewis kopt de 1-1 binnen. Kort daarna schiet Williams de Amerikanen op voorsprong

➖➖➖

13:17 uur | Goal!
Wat een lekkere treffer! Vivianne Miedema draait knap weg en schiet overtuigend raak: 1-0.

➖➖➖

13:00 uur | Oranje Leeuwinnen zijn begonnen
De strijd om een plek in de halve finale is losgebarsten. Stefanie van der Gragt is in de basis gestart. 

➖➖➖

11:30 uur | Tiktok tiktok ⏱️, kwartfinale komt eraan!
De opstelling van de Oranje Leeuwinnen is bekend. Stefanie van der Gragt keert terug binnen de lijnen. Ze staat weliswaar nog op scherp maar tegen de Verenigde Staten is haar inbreng van groot belang. Lize Kop en Victoria Pelova zitten op de bank klaar om in te vallen mocht het nodig zijn! Kom op Leeuwinnen!

➖➖➖

08:30 uur | Matchday voor Oranje Leeuwinnen! 🟠 vs 🇺🇲
Terwijl Mexico nog een paar nachten kan slapen voordat de ploeg van Edson Álvarez de Verenigde Staten treft, hebben de Oranje Leeuwinnen nog maar een 4,5 uur. Dan staat de kwartfinale op de Olympische Spelen tegen de USA op het programma. De Ajacieden Lize Kop, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova kijken er naar uit.

➖➖➖

Vrijdag 08:00 uur | Finale voor Edson!
Mexico heeft zich vannacht geplaatst voor de finale van de Gold Cup. In een ware thriller versloeg de ploeg van Edson Álvarez Canada met 2-1. De Ajacied stond ook in deze vijfde wedstrijd van Mexico op dit toernooi in de basis. Zondag is de finale en de tegenstander daarin is de Verenigde Staten.

Op weg naar de halve finale overleed de vader van Edson's ploeggenoot Jonathan dos Santos. Niet vreemd dat de Mexicanen na afloop met z'n allen op de knieën gingen en naar de hemel wezen. 🤗

➖➖➖

21:12 uur | Oranje Leeuwinnen
Nog meer voetbal op de vrijdag! Ook de Oranje Leeuwinnen komen weer in actie. Om 13:00 uur Nederlandse tijd neemt Nederland het in de kwartfinale van de Olympische Spelen op tegen angstgegner Amerika. 

Die wedstrijd is een herhaling van de WK-finale van 2019. Toen verloor Oranje met 2-0 van de Amerikanen.

➖➖➖

19:14 uur | Halve finale Gold Cup 🏆
Je kan vannacht je wekker weer zetten voor een wedstrijd in de Gold Cup. Om 04:00 uur Nederlandse tijd neemt het Mexico van Edson Álvarez het op tegen Canada.

De middenvelder van Ajax deed in alle vier de wedstrijden tot nu toe mee tijdens het toernooi en maakte daarin 351 minuten.

Álvarez deed in 2017 en 2019 ook mee aan de Gold Cup. In 2017 haalde Mexico de halve finale en maakte Álvarez 385 minuten in vijf duels. In 2019 won Mexico het toernooi en speelde de Ajax-middenvelder 481 minuten in vijf duels. In de kwartfinale had Mexico destijds strafschoppen nodig om Costa Rica te verslaan.

➖➖➖

14:16 uur | Eerdere deelnemers
Op dit moment zijn Antony (Brazilië) en de Oranje Leeuwinnen Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en Lize Kop actief op de Olympische Spelen. Welke Ajacieden gingen dit viertal voor?

OS 1912 (Stockholm): Gé Fortgens (brons)
OS 1920 (Antwerpen): Jan van Dort, Jan de Natris (brons)
OS 1924 (Parijs): Jan de Boer, Jan de Natris
OS 1928 (Amsterdam): Jan de Boer, Dolf van Kol
OS 1948 (Londen): Guus Dräger, Joop Stoffelen
OS 2008 (Beijing): Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer, Evander Sno (*Sno begon officieel na de Olympische Spelen bij Ajax)

Ook de oud-Ajacieden Ryan Babel, Hedwiges Maduro en Gerald Sibon waren in 2008 actief op het Olympische toernooi.

Jan de Natris zit onderin, tweede van links

➖➖➖

Donderdag 09:00 uur | De vele talenten van 'Tigerfico' 🏌🏽😅
Nico Tagliafico is na zijn prachtige Copa-avontuur in Brazilië, weer helemaal terug bij Ajax. De Argentijn deed op trainingskamp in Bramberg een verwoede poging tot golfen.

➖➖➖

14:55 uur | Brazilië - Egypte
In poule C is Australië onderuit gegaan tegen Egypte: 2-0. Argentinië heeft gelijkgespeeld tegen Spanje, maar door de winst van Egypte zijn die tweede geworden.

Dat betekent dat Brazilië vrijdag in de kwartfinale tegenover de Egyptenaren staat.

➖➖➖

11:57 uur | Brazilië naar kwartfinale
Het is de Brazilianen gelukt: ze hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. In Japan wonnen Antony en zijn teammaten met 3-1 van Saoedi-Arabië. Richarlison maakte in de blessuretijd nog zijn tweede treffer.

Dankzij de driepunter zijn ze groepswinnaar geworden in poule D. In de kwartfinale wacht de confrontatie met de nummer twee uit poule C. Dat is nu Australië. Een clash met rivaal Argentinië is ook nog mogelijk.

➖➖➖

11:35 uur | Brazilië op voorsprong
Richarlison heeft de Brazilianen op een 1-2-voorsprong gezet. Brazilië is dus goed op weg naar de kwartfinale.

➖➖➖

11:24 uur | Ruim een uur gespeeld
De wedstrijd Brazilië O23 - Saoedi-Arabië O23 op de Olympische Spelen is na 65 minuten spelen nog in evenwicht: 1-1. Antony is in de rust gewisseld. Malcom is voor hem in het veld gekomen.


Bij het andere duel in de groepsfase is er nog niet gescoord.

➖➖➖

10:48 uur | Rust in Japan
Er is niet meer gescoord na de 1-1 in Japan. Bij de andere wedstrijd in de groepsfase tussen Duitsland en Ivoorkust is er nog niet gescoord.

➖➖➖

10:27 uur | Tegengoal
Het staat gelijk in Japan. Abdulelah Al Amri zette zojuist de 1-1 op het scorebord. Dat is voor Brazilië verder nog geen ramp. Een gelijkspel is ook nog genoeg voor plaatsing voor de kwartfinale.

➖➖➖

10:15 uur | Brazilië scoort
Het staat 1-0 voor Antony en zijn ploeggenoten. Nog voor er een kwartier is verstreken maakt Cunha de openingstreffer.

➖➖➖

10:08 uur | Brazilië onderweg
De wedstrijd tussen Brazilië O23, met Antony in de basis, en Saoedi-Arabië is begonnen. Het staat nog 0-0 in het Saitama Stadium.

➖➖➖

08:47 uur | Derde keer basis
Ook in het laatste groepsduel wordt er een beroep gedaan op Ajax-buitenspeler Antony door de bondscoach van Brazilië O23.

Het duel tegen Saoedi-Arabië begint straks om 10:00 uur.

➖➖➖

08:07 uur | Vamos, Brasil
Een nieuwe Olympische dag is begonnen. Voor Brazilië O23 is een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Saoudi-Arabië vandaag al voldoende voor plaatsing voor de kwartfinale van het Olympische toernooi.

Om 10:00 uur nemen de Brazilianen het op tegen het Arabische land. Antony liet via Twitter merken klaar te zijn voor de dag.

➖➖➖

21:21 uur | Dag van de waarheid voor Brazilië
De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich vandaag voor de knock-outfase van de Olympische Spelen. Voor Brazilië O23 is het morgen de dag van de waarheid.

Antony en zijn teammaten staan in poule D wel op pole position. Zij spelen morgen om 10:00 uur tegen het nog puntloze Saoudi-Arabië.

1. Brazilië O23 2-4 (4-2)
2. Ivoorkust O23 2-4 (2-1)
3. Duitsland O23 2-3 (5-6)
4. Saoudi-Arabië O23 2-0 (3-5)

➖➖➖

19:09 uur | Fantastische cijfers
De Oranje Leeuwinnen zijn met een imposant doelsaldo door naar de knock-outfase. Daarin treffen ze Amerika. Die werden tweede in poule G. Dit is de eindstand in de poule van Nederland:

1. Nederland 3-7 (21-8)
2. Brazilië 3-7 (9-3)
3. Zambia 3-1 (7-15)
4. China 3-1 (6-17)

De kwartfinale is aankomende vrijdag om 13:00 uur.

➖➖➖

16:26 uur | Puike Pelova! 👌
Victoria Pelova maakte bij haar derde wedstrijd op de Olympische Spelen haar tweede treffer in Oranje. Na afloop van de wedstrijd kreeg ze op het veld een schouderklopje van bondscoach Wiegman vanwege haar goede prestaties in de groepsfase.

➖➖➖

15:21 uur | Kwartfinale ☑️
Het is 8-2 gebleven in Japan tegen China. Dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen als groepswinnaar naar de kwartfinale gaan. Op dit moment is Brazilië - Zambia nog bezig. Daar staat het 1-0.

➖➖➖

15:07 uur | Richting de tien?
Daar is de 8-2. De ingevallen Miedema maakt haar tweede goal van de wedstrijd in de 76e minuut De groepswinst is inmiddels wel een feit. Dat betekent dat de Oranje Vrouwen in de kwartfinale tegen Amerika gaan spelen. 

➖➖➖

15:00 uur | Goal Pelova! ⚽
Victoria scoorde tot aan de Olympische Spelen nog niet voor Oranje. Maar in Japan staat haar vizier op scherp. Na een schitterende slalom door de Chinese verdediging maakt zij de 7-2. 

➖➖➖

14:58 uur | Goals, goals, goals!
De doelpunten vliegen je (weer) om de oren in Japan. Na de eerdere 10-3 overwinning op Zambia en het 3-3 gelijkspel tegen Brazilië, draait het duel tussen Oranje en China opnieuw uit op een wedstrijd met een monsterscore.

Dankzij nog een keer Martens en een goal van Miedema staat het 6-2. China scoorde tussendoor nog een keer tegen.

➖➖➖

14:36 uur | Raak! 💥
Het staat al heel snel in de tweede helft 4-1 voor het Nederlands elftal. Martens maakt de vierde treffer voor Oranje.

➖➖➖

14:35 uur | Pelova komt erin
De Oranje Leeuwinnen gaan wisselen. Victoria Pelova mag in de tweede helft beginnen voor Jill Roord. Ook Van Es en Jansen zijn in het veld gekomen. Van de Sanden en Wilms zijn in de kleedkamer gebleven.

➖➖➖

14:19 uur | Nog één vlak voor rust
Wat een goed moment om nog een goal te maken! Oranje komt in de blessuretijd van de eerste helft op een 3-1-voorsprong. Het is opnieuw Beerensteyn die scoort. 

➖➖➖

14:07 uur | Daar is nummer ✌️
Beerensteyn zet Nederland vlak voor rust toch op voorsprong. Het staat 2-1 voor de Oranje Leeuwinnen. Zo zijn ze weer op koers voor groepswinst.

➖➖➖

13:59 uur | Tegengoal in Japan
De Chinezen zijn op 1-1 gekomen. Shanshan Wang heeft gescoord. Ondertussen staat Brazilië op voorsprong tegen Zambia. Als de uitslagen zo blijven, zou Nederland tweede worden in de poule.

➖➖➖

13:43 uur | Oranje op voorsprong 🦁
Na een soepele counter schiet Van de Sanden Oranje op 1-0 tegen China. En dat na dertien minuten voetballen. Een goed begin dus van de Oranje Leeuwinnen!

➖➖➖

13:30 uur | Wedstrijd is begonnen
Nederland heeft afgetrapt. Het duel in Japan is begonnen. Worden de Oranje Leeuwinnen de groepswinnaar op de Olympische Spelen?

➖➖➖

13:10 uur | Wat je nog moet weten over Nederland - China
→ Nederland en China kwamen elkaar dertien keer eerder tegen in de historie. Slechts twee keer won Oranje.
→ Stefanie van der Gragt staat op scherp en is er vandaag niet bij. Ook Jill Roord en Kika van Es moeten oppassen. Gele kaarten worden overigens na de kwartfinale kwijtgescholden.
→ Bondscoach Wiegman won als speelster nog nooit van China. Als trainer verloor ze nog nooit van het Aziatische land. 

➖➖➖

12:45 uur | Road to...
De Oranje Leeuwinnen kunnen vandaag groepswinnaar worden in poule F bij de Olympische Spelen. Als dat lukt speelt Nederland tegen de nummer twee uit poule G. Dat is op topfavoriet Amerika. Het land waar Oranje in 2019 ook de WK-finale van verloor. De Amerikanen kwamen in actie tegen Australië. De nummer drie uit die groep. Dat werd 0-0.

Als Nederland tweede wordt, door vandaag bijvoorbeeld gelijk te spelen en een overwinning van Brazilië op Zambia, dan treft de ploeg van bondscoach Wiegman de nummer twee uit poule E. Dat is op dit moment Canada.

➖➖➖

12:00 uur | Geen Van der Gragt ❌
Stefanie van der Gragt heeft geen basisplek vandaag tegen China bij de Oranje Leeuwinnen.

Bondscoach Serina Wiegman geeft tekst en uitleg. "Zij zit op de tribune. Stefanie heeft een gele kaart op zak. De kans op een tweede gele kaart (en dus een schorsing, red.) vind ik een te groot risico richting de kwartfinale. Zeker als je achterin speelt."

Victoria Pelova en Lize Kop zitten overigens op de bank.

➖➖➖

Dinsdag 08:30 uur | Matchday voor Oranje Leeuwinnen
Op de Olympische Spelen komen de Oranje Leeuwinnen opnieuw in actie. Om 13:30 uur is de aftrap van het afsluitende groepsduel tegen China. Beide landen komen elkaar voor de veertiende keer in de historie tegen.

In de eerste twee wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen waren er volop goals: het werd 10-3 tegen Zambia en tegen Brazilië volgde een doelpuntrijke remise (3-3).

In de Nederlandse olympische selectie zitten – na het afhaken van de geblesseerde Sherida Spitse – nog drie Ajacieden: Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en Lize Kop. Laatstgenoemde kwam dit toernooi nog niet in actie.

Van der Gragt startte tegen zowel Zambia als Brazilië in de basis. Pelova viel in beide duels in en maakte tegen Zambia haar eerste interlandtreffer.

➖➖➖

15:30 uur | De minuten van Van der Gragt en Pelova 
Twee Ajacieden kwamen namens de Oranje Leeuwinnen in actie op de Olympische Spelen. Stefanie van der Gragt speelde tot dusver 150 minuten mee: een uur tegen Zambia en de gehele wedstrijd tegen Brazilië.

Victoria Pelova viel in tegen Zambia en kwam ook tegen Brazilië even in actie. Ze speelde tot nu toe een klein half uur.

De laatste training voor het duel met China werd vanmorgen in Yokohama afgewerkt. Beelden zie je hieronder

➖➖➖

Maandag 09:30 uur | Oranje Leeuwinnen maken zich op voor China 🇨🇳
Na een eclatante zege op Zambia en een 3-3-gelijkspel tegen Brazilië, wacht dinsdag de volgende opponent voor de Nederlandse voetbalsters op de Olympische Spelen: China. 'Onze' Stefanie van der Gragt moet oppassen. Zij staat op scherp. Bij een gele kaart mist ze de volgende wedstrijd. Nederland leidt de groep met vier punten uit twee wedstrijden. Brazilië heeft evenveel punten maar Nederland beschikt over een beter doelsaldo.

➖➖➖

17:00 uur | Round up
De laatste 24 uur brachten twee (redelijk) positieve resultaten voor onze Ajacieden op internationale toernooien. Kort de feiten op een rijtje:

➡️ Edson Álvarez won de kwartfinale van de Gold Cup. Mexico was met 0-3 te sterk voor Honduras. Álvarez speelde 81 minuten mee.

➡️ Antony had het met Brazilië O23 niet makkelijk tegen Ivoorkust. Mede door een vroege rode kaart van Douglas Luiz bleef het 0-0. Antony werd in de 74e minuut gewisseld.  

➖➖➖

13:45 uur | Het Mexicaanse succes van Edson
Edson Álvarez maakt tot nu toe een uitstekende Gold Cup door met Mexico. De middenvelder stond ieder duel in de basis en zag zijn ploeg gisternacht de laatste vier bereiken. Dat zijn team nog geen enkele goal tegen heeft gekregen dit toernooi, is ook zeker de verdienste van de controleur. Dit waren trouwens de uitslagen van Mexico tot nog toe:

🇲🇽 Trinidad en Tobago - Mexico 0-0
🇲🇽 Guatemala - Mexico 0-3
🇲🇽 Mexico - El Salvador 1-0
🇲🇽 Honduras - Mexico 0-3

➖➖➖

12:26 uur | Wedstrijd afgelopen
Het zit erop in Tokyo. Antony speelde 74 minuten mee tegen Ivoorkust, maar kon zijn ploeg niet aan een overwinning helpen. Een vroege rode kaart van Douglas Luiz was funest voor het duel, dat met tien-tegen-tien eindigde toen ook Ivoorkust rood pakte.

Om de poule te winnen zal Brazilië in de laatste groepswedstrijd van Saoedi-Arabië moeten winnen. Ivoorkust mag dan niet ruim winnen van Duitsland. 

➖➖➖

12:06 uur | Antony afgelost

Na 74 minuten zit de wedstrijd van Antony erop. De wedstrijd werd getekend door de vroege rode kaart van Douglas Luiz. Malcolm is zijn vervanger. 

➖➖➖

11:45 uur | Brazilië moet volhouden
Nog een half uur te gaan in Tokyo. Brazilië moet volhouden, want de ploeg staat al een driekwartier met tien man. Antony staat nog altijd binnen de lijnen.

➖➖➖

11:15 uur | Rust in Tokyo
Het is rust bij Brazilië O23 tegen Ivoorkust. Douglas Luiz kreeg na een kwartier spelen een rode kaart, hetgeen de middag van Antony er niet gemakkelijker op maakt.

➖➖➖

10:30 uur | Wedstrijd is begonnen
Antony en consorten zijn van start tegen Ivoorkust. Hopelijk kan de Ajacied, die op rechtsbuiten in de basis is gestart, weer mooie dingen laten zien!

➖➖➖

09:15 uur | Antony start
Net als in het eerste groepsduel staat Antony zometeen in de basis. Tegen Ivoorkust kan Brazilië de goede openingswedstrijd tegen Duitsland vervolg geven. 

➖➖➖

Zondag 08:30 uur | Álvarez is door!
Mooi voor Edson Álvarez: Mexico heeft de kwartfinale met 3-0 gewonnen van Honduras. De treffers vielen allemaal in de eerste helft. Álvarez speelde 81 minuten mee op het middenveld, waarna hij door Alan Cervantes werd vervangen. In de halve finale wacht de winnaar van Costa Rica - Canada.

Straks gaat de focus over richting Antony, die met Brazilië de tweede poulewedstrijd op de Olympische Spelen speelt. Om 10:30 uur is Ivoorkust de tegenstander.

➖➖➖

21:36 uur | De balans tegen...
Mexico speelt vannacht om 04:00 uur tegen Honduras in de kwartfinale van de Gold Cup. Hoe ging het Mexico in de geschiedenis af tegen de Hondurezen? 

De Mexicanen wonnen 15 keer, speelden zeven keer gelijk en verloren zeven keer. De laatste ontmoeting was pas kort geleden; op 13 juni 2021 speelden ze een onderling oefeninterland. Het vriendschappelijke duel eindigde in 0-0.

Ook in de Gold Cup van 2017 stonden deze twee landen in de kwartfinale tegenover elkaar. Toen won Mexico met 1-0.

➖➖➖

14:56 uur | Afgelopen
Oranje eindigde met twee Ajacieden in het veld; Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova. De eindstand was 3-3. Dit is nu de stand in de poule na twee wedstrijden.

1. Nederland 2-4 (13-6)
2. Brazilië 2-4 (8-3)
3. China 2-1 (4-9)
4. Zambia (7-14)

➖➖➖

14:50 uur | Pelova komt erin
Victoria Pelova krijgt nog een paar minuten. Ze is de vervanger van Miedema.

De Ajax-middenvelder maakte tegen Zambia haar eerste goal in Oranje. Kan ze nu nog een verschil maken vlak voor tijd?

➖➖➖

14:40 uur | Schitterende vrije trap 💥
Nederland maakt de 3-3. Dominique Janssen schiet een vrije trap van een meter of 25 binnen. Een fraaie treffer! We zijn zo'n tachtig minuten onderweg.

➖➖➖

14:29 uur | Cadeautje voor Brazilië
Nouwen speelt de bal veel te kort terug op doelman Van Veenendaal. Brazilië profiteert: 2-3.

➖➖➖

14:26 uur | Brazilië maakt weer gelijk
Stefanie van der Gragt maakt een overtreding op het randje van het strafschopgebied. Dat kost haar geel.

De scheidsrechter geeft een penalty en de VAR houdt het daarbij. Marta mag vanaf elf meter uithalen en schiet de 2-2 binnen.

➖➖➖

14:20 uur | Oranje op voorsprong 🦁
Miedema maakt de 2-1 voor Oranje. Ze kopt een voorzet goed binnen, maar de Braziliaanse goalie zag er niet sterk uit bij de Nederlandse treffer.

➖➖➖

14:06 uur | Tweede helft begonnen
Het fluitje heeft geklonken in het Miyagi Stadion in Japan. Nederland - Brazilië is onderweg in de tweede helft. Ajacied Stefanie van der Gragt staat nog in het veld.

➖➖➖

13:50 uur | Rust
De wedstrijd gaat redelijk gelijk op in Japan. De ruststand van 1-1 geeft het spelbeeld prima weer.

➖➖➖

13:16 uur | 1-1
Nu is het wel raak. Nederland stond al een tijdje onder druk en moet nu de 1-1 toestaan. Stefanie van der Gragt zat er bij een eerste Braziliaanse inzet nog even tussen, maar was kansloos bij de rebound van Debinha.

➖➖➖

13:09 uur | Penalty Brazilië teruggedraaid
Nederland leek een strafschop tegen te krijgen na een handsbal van Martens in het eigen strafschopgebied.

De VAR grijpt echter in. Bij het moment van doorkoppen, waarbij Martens dus hands maakte, stond een Braziliaanse buitenspel.

➖➖➖

13:03 uur | Goal Oranje! ⚽
Miedema draait uitstekend weg bij de Braziliaanse verdediger Erica en schiet de 1-0 binnen. Een uitstekende start voor Stefanie van der Gragt en co.

➖➖➖

13:00 uur | Nederland - Brazilië van start
De volksliederen hebben geklonken. De Oranje Leeuwinnen zijn begonnen aan hun tweede groepsduel op de Olympische Spelen. De tegenstander is Brazilië.

➖➖➖

12:27 uur | Gelijkspel tussen China en Zambia
De andere wedstrijd in de poule van Oranje tussen China en Zambia is geëindigd in 4-4.

Dit is nu de stand in de groep. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outfase:

1. Nederland 1-3 (10-3)
2. Brazilië 1-3 (5-0)
3. China 2-1 (4-9)
4. Zambia 2-1 (7-14)

➖➖➖

11:30 uur | Basisplek voor Van der Gragt

➖➖➖

10:22 uur | Wat je moet weten over Nederland - Brazilië
Nog wat feitjes op een rij:

☉ Nederland staat vierde op de wereldranglijst, Brazilië zevende. Ter vergelijking; China staat veertiende, Zambia 104e.
☉ Lieke Martens speelt vanmiddag, als ze in actie komt, haar 125e interland voor de Oranje Leeuwinnen. Ajacied Sherida Spitse is recordinternational (188).
☉ Op 4 maart 2020 troffen de twee ploegen elkaar voor de laatste keer. Toen werd het 0-0.
☉ Er mogen strak 10.000 toeschouwers aanwezig zijn in het Miyagi Stadion.

➖➖➖

Zaterdag 08:24 uur | Matchday voor de Leeuwinnen 🦁
De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdagmiddag op tegen Brazilië op de Olympische Spelen. Het duel lijkt te gaan om wie de poule gaat winnen. De ploeg van Sarina Wiegman won eerder met 3-10 van Zambia. Brazilië was al te sterk voor China dit toernooi.

Het duel begint om 13:00 uur en is te zien bij de NOS.

1. Nederland 1-3 (10-3)
2. Brazilië 1-3 (5-0)
3. China 1-0 (0-5)
4. Zambia 1-0 (3-10)

➖➖➖

18:00 uur | Pelova grapt met Miedema 😁
Victoria Pelova scoorde haar eerste interland-treffer tegen Zambia en heeft de weg naar boven in vizier, zo laat ze topscorer Vivianne Miedema met een knipoog weten.

➖➖➖

11:30 uur | Een team vol ervaring bij opponent van Oranje Leeuwinnen
De Nederlandse voetbalsters zullen zaterdag tegen Brazilië tegen een aantal recordhouders spelen. Zo herbergt het team de 43-jarige Formiga. Zij was in alle (!) zeven Olympische voetbaltoernooien voor vrouwen actief. Niet verrassend: zij is de oudste deelnemende voetbalster.

Maar Brazilië herbergt nóg een levende legende in het team: Marta. Zij is met 111 doelpunten de onbetwiste topscorer aller tijde van la Seleção Feminina. Tegen China maakte de 35-jarige twee doelpunten waardoor ze op vijf achtereenvolgende Olympische Spelen heeft gescoord.

➖➖➖

Vrijdag 08:30 uur | Oranje Leeuwinnen maken zich op voor Brazilië
De voetbalsters van het Nederlands team moeten zich na de eclatante 10-3-zege op Zambia zo zoetjes aan opmaken voor het duel met Brazilië. Deze wedstrijd staat zaterdag om 13:00 uur op het schema.

De Brazilianen wonnen hun openingswedstrijd met 5-0 van China en staan dus samen met de formatie van Sarina Wiegman bovenaan in de poule. Oranje kan een historische prestatie leveren. Nog nooit won de ploeg namelijk van Brazilië. In de voorgaande vijf edities speelde Nederland twee keer gelijk en verloor het drie keer.

➖➖➖

16:08 uur | 'Iedereen gefeliciteerd'
Antony mag trots zijn op zijn eerste wedstrijd op de Olympische Spelen. De Braziliaan was met een heerlijke steekpass belangrijk bij de 1-0 van de Brazilianen tegen Duitsland. Uiteindelijk werd het 4-2.

Op zijn eigen Twitter-kanaal feliciteerde hij zijn team- en landgenoten.

➖➖➖

15:30 uur | Winst Brazilië
Het werd nog even spannend in de tweede helft. Hoewel Duitsland ongeveer een half met tien man speelde na een rode kaart voor Arnold, kwamen onze Oosterburen wel op 3-2.

In de absolute slotfase scoorde Paulinho, de vervanger van Antony, de 4-2.

➖➖➖

15:03 uur | Antony mag rusten 🔄
Na 73 minuten zit het duel erop voor Ajacied Antony. Hij wordt vervangen door Paulinho. De tussenstand is nog steeds 3-1. Duitsland speelt wel met tien man na een rode kaart.

➖➖➖

14:46 uur | Tegengoal
De Duitsers doen iets terug in Japan. Linksbuiten Amiri maakt de 3-1. Antony staat nog steeds in het veld.

➖➖➖

14:17 uur | Rust in Japan
Het Brazilië van Antony gaat met een 3-0-voorsprong naar de kleedkamers. De score had hoger kunnen uitvallen als Cunha niet op slag van rust een penalty miste voor de Brazilianen.

➖➖➖

14:08 uur | Brazilië op rozen
Het staat inmiddels 3-0 in Yokohama. De wedstrijd wordt dus niet in Tokyo gespeeld, de organiserende stad van de Olympische Spelen.

Richarlison maakte overigens alle drie de Braziliaanse goals. In dezelfde poule won Ivoorkust eerder vandaag tegen Saoedi-Arabië: 2-1.

➖➖➖

13:38 uur | Antony belangrijk
Lekker Antony! Onze Braziliaan geeft een assist bij de openingstreffer tegen Duitsland. Richarlison is de doelpuntenmaker tegen Duitsland O23.

De steekpass van Antony was trouwens heerlijk op zijn teamgenoot, die achter de Duitse verdediging opdook. In twee instanties verschalkte Richarlison uiteindelijk de keeper.

➖➖➖

13:30 uur | Brazilië begonnen!
De wedstrijd is van start: Antony staat op rechtsvoor in de basis.

➖➖➖

13:00 uur | Antony start tegen Duitsland
De focus gaat weer op Brazilië. Daar staat Ajacied Antony in de basis tegen de Duitsers op de Olympische Spelen.

➖➖➖

12:55 uur | Terug naar Nederland ✈️
Nog voor dat de Olympische Spelen voor Sherida Spitse begonnen zijn, vliegt ze alweer naar huis. 

De Ajax-middenvelder raakte geblesseerd aan haar knie en zal het toernooi verder vanuit Nederland moeten bekijken. Ze zag woensdag nog wel hoe de Oranje Leeuwinnen met 3-10 wonnen van Zambia. 

➖➖➖

10:00 uur | Boa sorte Antony!
Over drie-en-een-half uur gaat Brazilië O23 het op de Olympische Spelen opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. 

➖➖➖

Donderdag 08:15 uur | Matchday voor Antony
Eindelijk begint het echte werk ook voor Antony! Vanmiddag om 13:30 uur start hij met Brazilië O23 op de Olympische Spelen tegen Duitsland. 

➖➖➖

19:34 uur | Antony in actie
Inmiddels is het nacht in Japan. Dat betekent dat voor de Braziliaan Antony het Olympische toernooi ook gaat beginnen.

Brazilië O23 speelt donderdag 13:30 uur Nederlandse tijd tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Ivoorkust en Saoedi-Arabië completeren die poule.

➖➖➖

17:29 uur | 😁
Een brede glimlach op de mond bij Ajacied Victoria Pelova! En terecht. De middenvelder maakte tegen Zambia op de Olympische Spelen haar eerste treffer in Oranje.

➖➖➖

15:44 uur | 📸📸📸
Het debuut van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen werd een duel om niet snel meer te vergeten. Het Nederlands elftal won met 3-10 van Zambia.

Voor Victoria Pelova werd het helemaal een Japanse avond om voor altijd te blijven herinneren. Zij maakte in Miyagi (waar het duel werd gespeeld) haar eerste treffer in een Oranje shirt.

➖➖➖

15:27 uur | Eerste speelronde 📋
De eerste speelronde op de Olympische Spelen zit erop in de poule van de Oranje dames. Dit is nu de stand in groep F.

1. Nederland 1-3 (10-3)
2. Brazilië 1-3 (5-0)
3. China 1-0 (0-5)
4. Zambia 1-0 (3-10)

Oranje speelt zaterdag om 13:00 uur Nederlandse tijd tegen Brazilië.

➖➖➖

14:56 uur | Afgelopen!
Het blijft bij 3-10. Een goede start dus van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen. De Ajacieden Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova maakten speelminuten. Pelova maakte zelfs haar eerste goal in het Oranje shirt.

➖➖➖

14:44 uur | Twee keer Banda
Binnen no-time scoort Banda twee keer voor Zambia. Nederland let even niet op en van 1-10 wordt het 3-10.

➖➖➖

14:41 uur | Pelova scoort!
Daar is de tiende goal van Oranje! Een schitterend moment voor Victoria Pelova. Zij maakt haar eerste goal voor het Nederlands elftal: 1-10.

➖➖➖

14:36 uur | Bijna dubbele cijfers
Beerensteyn is attent als Zambia moeite heeft om een bal uit te verdedigen. Oog in oog met de goalie van het Afrikaanse team faalt ze niet. De invaller maakt de 1-9.

➖➖➖

14:32 uur | Pelova komt erin
Ajacied Victoria Pelova maakt haar opwachting in Oranje. Ze komt in het veld voor Van de Donk. Zo krijgt de middenvelder van de Ajax Vrouwen nog zo'n twintig minuten speeltijd in de wedstrijd tegen Zambia.

➖➖➖

14:25 uur | Nummer acht 🇳🇱
Na een knappe individuele actie maakt Roord de 1-8. Daarmee gaan de Oranje Leeuwinnen op jacht naar de grootste overwinning ooit in het vrouwentoernooi van de Spelen.

Duitsland won ooit in 2004 met 8-0 van China. Dat is tot nu toe de grootste einduitslag.

➖➖➖

14:21 uur | ⓸ voor Miedema
Opnieuw staan Van de Donk en Miedema na een diepe bal vogelvrij voor de Zambiaanse goal. Van de Donk is niet zelfzuchtig en geeft Miedema de mogelijkheid om 1-7 te maken. Dat lukt.

Miedema mag daarna gaan rusten van bondscoach Wiegman.

➖➖➖

14:06 uur | Tweede helft
We zijn weer van start in Japan. Zambia trapt af voor het tweede bedrijf. Oranje leidt met 1-6.

➖➖➖

13:51 uur | Rust
De eerste helft zit erop. Nederland heeft weinig moeite met Zambia.

➖➖➖

13:44 uur | Half dozijn vol
Van de Sande met de 1-6. Zij tikt een piekfijne voorzet van Roord binnen. We spelen nog een minuut tot de rust.

➖➖➖

13:38 uur | Op weg naar?
Wordt dit een monsterscore in Japan? Nederland lijkt via Miedema op 1-5 te komen, maar de aanval loopt in eerste instantie op niks uit.

Als Martens op het randje van het strafschopgebied de bal voor haar voeten krijgt, schiet ze alsnog met precisie de vijfde treffer van Oranje binnen.

➖➖➖

13:29 uur | Hattrick Miedema
De voorzet over links van Van de Donk is op maat op spits Miedema. Ze neemt de bal aan en schiet met links onberispelijk binnen: 1-4.

➖➖➖

13:25 uur | De lat! 💥
Daar komt Oranje goed weg. Chanda speelt zichzelf vrij en schiet van een meter of 25 de bal boven Van Veenendaal op de lat.

➖➖➖

13:19 uur | Miscommunicatie Nederland
De Oranje Leeuwinnen krijgen een kleine domper te verwerken. Van Veenendaal is ver uit haar goal en durft niet in te grijpen bij een diepe bal van Zambia. 

Omdat ze al buiten haar strafschopgebied staat, wil ze ook geen rood pakken door hands te maken of een overtreding te begaan. Barbra Banda profiteert: 1-3.

➖➖➖

13:14 uur | Nummer twee en drie 🇳🇱
Het gaat snel in Japan. Nederland vindt erg makkelijk de ruimte achter de verdediging van Zambia. Na een diepe bal maakt de keepster van het Afrikaanse land hands buiten het strafschopgebied. Omdat de bal voor de voeten van Martens valt en zij raak schiet, geeft de scheidsrechter voordeel aan de Oranje Leeuwinnen.

Nog geen minuut later is het weer kassa! Nederland snijdt opnieuw door de Zambiaanse verdediging waarna Miedema netjes de bal over de uitgekomen goalie stift.

➖➖➖

13:09 uur | Oranje Leeuwinnen op voorsprong 🦁
Dat is een goed begin!

Na een blunder van de keepster van Zambia kan spits Miedema de bal in een leeg doel werken. De Oranje Leeuwinnen staan binnen tien minuten op voorsprong! 

➖➖➖

13:01 uur | Miedema trapt af
Het Olympisch toernooi is begonnen voor de Oranje Leeuwinnen. Ajacied Stefanie van der Gragt staat in de basis bij Nederland tegen Zambia.

➖➖➖

12:49 uur | Brazilië wint van China 🇧🇷
De eerste wedstrijd in de poule van de Oranje Leeuwinnen is al afgerond. Brazilië heeft met 5-0 gewonnen van China. De beste twee landen in de groep gaan door.

➖➖➖

11:32 uur | Basisplaats voor Van der Gragt
De opstelling voor het openingsduel van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen is bekend. Er start tegen Zambia één Ajacied in de basis: Stefanie van der Gragt speelt op haar vertrouwde positie centraal achterin. Victoria Pelova en Lize Kop zitten op de bank.

Zambia - Nederland begint om 13:00 uur. Het duel is te zien via de NOS en Eurosport. 

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Veenendaal, Janssen, Van der Gragt, Nouwen, Van Dongen, Roord, Groenen, Van de Donk, Van de Sanden, Miedema, Martens

➖➖➖

10:00 uur | Showtime voor de Oranje Leeuwinnen ⚡️
Het lange wachten is voor de Oranje Leeuwinnen bijna voorbij. Over precies drie uur gaat het olympische avontuur van start. In het Miyagi Stadium wordt om 13:00 uur afgetrapt tegen Zambia.

Helaas is Sherida Spitse vanwege een knieblessure niet meer van de partij. Een aderlating, stelde ook bondscoach Sarina Wiegman. "Iedereen is vervangbaar, maar we gaan Sherida wel enorm missen. Het was een klap, al zorgt het ook voor een stimulans binnen het team. We willen presteren hier in Japan, voor de fans in Nederland en nu ook voor Sherida." Wiegman heeft met Lize Kop, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova nog drie Ajacieden tot haar beschikking.

In poule F zitten verder ook nog China en Brazilië. Dus lijkt een zege op Zambia vereist om een goede uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde af te dwingen. 

➖➖➖

08:45 uur | Álvarez treft in kwartfinale Honduras
Voor Suriname zit de Gold Cup er na de poulefase op, maar dat geldt zeker niet voor Mexico. De Mexicanen waren al verzekerd van de laatste acht en weten nu wie in de kwartfinale de tegenstander wordt. Dat is Honduras, de nummer twee van poule D achter Qatar.

De aftrap van het duel is zondagochtend om 04:00 uur Nederlandse tijd.  

➖➖➖

Woensdag 21 juli 08:00 uur | Met een overwinning naar huis ✅
Suriname heeft de Gold Cup met een zege afgesloten. De al uitgeschakelde Surinamers wonnen vannacht de laatste poulewedstrijd met 2-1 van Guadeloupe. Sean Klaiber startte in de basis en werd na een klein uur spelen naar de kant gehaald. De stand was op dat moment 1-1.

De winnende goal van Natio viel elf minuten voor tijd. 

Eindstand groep C
1. Costa Rica 3-9
2. Jamaica 3-6
3. Suriname 3-3
4. Guadeloupe 3-0

➖➖➖

21:36 uur | Voor de eer 🇸🇷
Suriname kan dus niet meer door in de Gold Cup. Maar voor Natio was het sowieso al een uniek toernooi. Suriname deed voor de eerste keer mee aan het toernooi, dat sinds 1991 op deze manier wordt gehouden. Kunnen ze daar vannacht nog een eerste overwinning aan toevoegen tegen Guadeloupe?

Ook voor Mexico is het nog een interessante nacht. Het land plaatste zich al voor de kwartfinale en kan de komende uren rustig toekijken wie zondag de tegenstander wordt in de knock-outfase. 

➖➖➖

15:16 uur | Laatste wedstrijd Suriname 🇸🇷
Vannacht speelt Suriname om 01:00 uur Nederlandse tijd de laatste wedstrijd in de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Dean Gorré neemt het op tegen Guadeloupe.

Daarmee komt er voor het land een einde aan deze editie van het toernooi. Costa Rica en Jamaica hebben zich in die poule al geplaatst voor de kwartfinale. Daarmee zit het Surinaamse avontuur er voorlopig ook even op voor rechtsback Sean Klaiber. Hij werd voor het eerst geselecteerd voor Natio voor de Gold Cup.

➖➖➖

12:14 uur | 'Koppie op. We doen het samen.'
De Olympische droom van Sherida Spitse is uitéén gespat nog voordat het toernooi daadwerkelijk is begonnen. Vanwege een knieblessure vliegt de recordinternational en Ajax-middenvelder helaas naar huis.

Op het Instagram-account van de Oranje Leeuwinnen heeft ze een boodschap voor de fans ingesproken ↓

➖➖➖

11:40 | Leeuwinnen & Brazilië al voor openingsceremonie in actie
Hoewel de openingsceremonie pas vrijdag is, gaat het voetbalgedeelte van de Olympische spelen al morgen (woensdag) van start.

De Oranje Leeuwinnen treden direct aan: de aftrap van het openingsduel met Zambia is om 13:00 uur. Helaas zal dat zonder Sherida Spitse gebeuren. De ervaren middenvelder is door een kniekwetsuur geblesseerd afgehaakt. In de Nederlandse selectie zijn Lize Kop, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova nu de overgebleven Ajax Vrouwen-speelsters.

Een andere voor de Olympische Spelen geselecteerde Ajacied is Antony. Voor zijn team (Brazilië O23) wacht direct een enorme krachtmeting. Donderdag staat de wedstrijd tegen Duitsland O23 gepland. Dit treffen begint om 10:30 uur.

Woensdag (21 juli)
Oranje Leeuwinnen – Zambia, 13:00 uur

Donderdag (22 juli)
Brazilië O23 – Duitsland O23, 10:30 uur.

➖➖➖

Dinsdag 07:08 | Spitse mist Olympische Spelen 😔
Wat ontzettend balen! Recordinternational en Ajax Vrouwen-middenvelder Sherida Spitse is vlak voor het begin van de Olympische Spelen geblesseerd geraakt aan haar knie.

Vol ongeloof en teleurstelling zette ze vanmorgen zelf een berichtje op haar Twitter-account. Veel beterschap toegewenst, Sherida! 🙏

➖➖➖

14:35 uur | Viva México
De kwartfinale van de Gold Cup is bereikt! 

Mexico is uiteindelijk als nummer één in de groep geëindigd. En daar is de Mexicaanse voetbalbond natuurlijk ook blij mee. 

1. Mexico 3-7 (4-0)
2. El Salvador 3-6 (4-1)
3. Trinidad en Tobago 3-2 (1-3)
4. Guatemala 3-1 (1-6)

➖➖➖

Maandag 08:30 uur | Mexico doet 't!

Mexico heeft vannacht met 1-0 gewonnen van El Salvador. Het enige doelpunt werd gemaakt door Luis Rodríguez. Daarmee komt de ploeg van Edson Álvarez, die een basisplaats had, op zeven punten uit drie wedstrijden en dat betekent groepswinst en de kwartfinale. De tegenstander is nog niet bekend. De datum wel: zondag 25 juli, weer om 4:00 uur 's nachts Nederlandse tijd.

➖➖➖

21:41 uur | Laatste vijf edities 🔙
Het Mexico van Edson Álvarez kan zich vannacht plaatsen voor de kwartfinale van de Gold Cup. Hoe verging het de Mexicanen tijdens de laatste vijf edities?

2019: kampioen
2017: halve finale
2015: kampioen
2013: halve finale
2011: kampioen

Wil je vannacht zelf kijken naar Mexico - El Salvador? Zet je wekker dan om 04:00 uur Nederlandse tijd.

➖➖➖

13:36 uur | Wat je moet weten over El Salvador 🇸🇻
We hebben wat feitjes op een rij gezet over de tegenstander van Mexico, El Salvador:

➩ in 1981 haalde El Salvador het beste resultaat op de Gold Cup: tweede
➩ het land plaatste zich twee keer voor het WK; in 1970 en 1982
➩ El Salvador staat 69e op de FIFA-wereldranglijst 
➩ van de huidige selectie is alleen spits Josh Pérez (UD Ibiza) actief in Europa

➖➖➖

10:14 uur | De balans tegen...
Mexico speelde 21 keer eerder tegen El Salvador. Achttien keer kwamen de Mexicanen als winnaar uit de bus. Drie keer won El Salvador. De twee landen speelden nooit gelijk tegen elkaar.

De grootste overwinning voor de landgenoten van Edson Álvarez tegen El Salvador dateert van tien jaar geleden. Toen werd het 5-0. Ook dat duel was in de Gold Cup.

➖➖➖

Zondag 08:59 uur | Volgende ronde Gold Cup?
Goedemorgen Ajacieden. We richten onze blik weer op het Mexico van Edson Álvarez. Zij spelen vannacht in de groepsfase tegen El Salvador. Een gelijkspel zou genoeg zijn voor een plekje in de kwartfinales. 

Dit is nu de stand in poule A:

1. El Salvador 2-6 (4-0)
2. Mexico 2-4 (3-0)
3. Trinidad en Tobago 2-1 (0-2)
4. Guatemala 2-0 (0-5)

➖➖➖

20:10 uur | Gefeliciteerd Nico 💍
We sluiten de dag hier af met een mooi nieuwtje. Nico Tagliafico stapt in het huwelijksbootje met zijn vriendin (nu verloofde) Caro, onthulde hij vandaag op Instagram! Na het winnen van de Copa América is dit een volgend hoogtepunt voor onze Argentijnse vechter!

➖➖➖

16:30 uur | Antony is tevreden 🇧🇷
Antony gaf eergisteravond een assist op de 1-1 van Diego Carlos, in de oefenwedstrijd tegen Verenigde Arabische Emiraten. De buitenspeler speelt over vijf dagen zijn eerste duel op de Olympische Spelen: tegenstander is dan Duitsland!

➖➖➖

12:00 uur | Strijder Sean!
In dit filmpje wordt mooi duidelijk wat Sean Klaiber voor rol speelt voor Natio. Hij sprint vol terug, tackelt met overtuiging en moedigt met passie zijn teamgenoten aan. 

➖➖➖

Zaterdag 08:30 uur | Balen voor Klaiber
Een flinke klap voor het Suriname van Sean Klaiber: een 1-2-nederlaag tegen Costa Rica betekent dat het land is uitgeschakeld in de poulefase van de Gold Cup.

Natio kwam vannacht - met Klaiber in de basis als rechtsachter - nog op voorsprong. In de tweede helft ging het binnen één rampzalige minuut echter helemaal mis en werd de eindstand bepaald op 1-2.

Daardoor zijn Costa Rica en Jamaica niet meer te achterhalen. Klaiber werd in de tweede helft overigens vervangen door Ryan Koolwijk. 

➖➖➖

22:39 uur | Suriname - Costa Rica
Kan je niet genoeg krijgen van het voetbal? Vannacht speelt Suriname tegen Costa Rica in de Gold Cup. Ajacied Sean Klaiber kan in actie komen voor Natio.

Het tweede duel in de groep C in de Gold Cup begint om 03:00 uur Nederlandse tijd. Suriname moet minimaal een punt pakken om zicht te houden op de volgende ronde.

Groep C
1. Costa Rica 1-3 (3-1)
2. Jamaica 1-3 (2-0)
3. Guadeloupe 1-0 (1-3)
4. Suriname 1-0 (0-2)

➖➖➖

19:07 uur | Nieuwe fase 🚌
Het trainingskamp voor de Oranje Leeuwinnen zit erop in de Japanse stad Kamogawa. De ploeg reist morgen af naar Sendai waar woensdag het Olympische toernooi voor de ploeg van Sarina Wiegman echt gaat beginnen.

De Oranje Leeuwinnen debuteren op de Olympische Spelen. Dat geldt ook voor de Afrikaanse tegenstander.

➖➖➖

14:08 uur | Aftellen geblazen..
De Olympische Spelen komen steeds dichterbij voor de Oranje Leeuwinnen. Nog vijf dagen en dan spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Zambia. En dus was het vandaag tijd om een elftalfoto te maken.

➖➖➖

Vrijdag 16 juli 08:00 | Showtime voor Sean
Sean Klaiber maakt zich op voor - hopelijk - zijn volgende interland. Suriname komt namelijk komende nacht weer in actie op de Gold Cup. Tegenstander is Costa Rica dat na een 3-1-zege op Guadeloupe de groep aanvoert.

➖➖➖

23:00 uur | Oefenwinst voor Antony
Het Olympische team van Brazilië heeft de oefenwedstrijd tegen Verenigde Arabische Emiraten met 5-2 gewonnen. Ajax-aanvaller Antony was belangrijk met een assist bij de 1-1.

➖➖➖

22:19 uur | Antony in actie 🇧🇷
Brazilië O23 oefent op dit moment tegen de leeftijdsgenoten van Verenigde Arabisch Emiraten. Er is nu een uurtje gespeeld. De tussenstand is 1-1. Ajacied Antony gaf de assist op de Braziliaanse goal van Diego Carlos.

➖➖➖

17:19 uur | Foto's van vannacht 📸
Edson Álvarez won vannacht met Mexico met 3-0 van Guatemala. De Ajacied maakte de negentig minuten vol.

Check hier nog een paar foto's van de wedstrijd in Dallas, Texas. 

➖➖➖

16:10 uur | History has been made 📸
Suriname stond deze week voor de eerste keer in de geschiedenis op de Gold Cup. Natio streed voor wat het waard was, maar verloor met 2-0 van Jamaica. De nationale voetbalbond postte zelf nog een paar foto's van het historische duel.

De focus voor Suriname gaat direct alweer op morgennacht. Op zaterdag 17 juli om 02.30 uur Nederlandse tijd staan ze tegenover Costa Rica voor de tweede groepsronde.

De laatste keer dat die twee landen in een officieel duel tegen elkaar speelden won Costa Rica met 1-4 in Paramaribo. Dat was op 11 oktober 2008. De twee landen speelden tegen elkaar voor WK-kwalificatie. 

➖➖➖

12:00 uur | Aftellen naar olympische droom
Stefanie van der Gragt kan niet wachten: over zes dagen gaan de Olympische Spelen in Tokio van start. De Oranje Leeuwinnen spelen hun openingswedstrijd woensdag om 13:00 uur Nederlandse tijd tegen Zambia. Met Van der Gragt, Sherida Spitse, Victoria Pelova en Lize Kop spelen er vier Ajacieden mee in Japan. 

➖➖➖

Donderdag 08:00 uur | Álvarez wint overtuigend met Mexico
Interland nummer 42 van Edson Álvarez werd een succes: Mexico won met 3-0 van Guatemala, de vervanger van Curaçao op de Gold Cup. El Machín deed de volle negentig minuten mee, als controleur op het middenveld. De doelpunten werden verzorgd door Pineda en Funes Mori (twee keer). 

Stand in de poule:
1. El Salvador 2-6
2. Mexico 2-4
3. Trinidad en Tobago 2-1
4. Guatemala 2-0

➖➖➖

21:57 uur | #42
Álvarez kan vannacht zijn 42e interland in zijn nog prille carrière spelen. Met zijn 23 jaar heeft hij nog een lange loopbaan voor zich liggen en wie weet dus nog heel veel interlands.

Toch zal hij nog flink wat wedstrijden moeten spelen om bij de top 10 van Mexicanen te komen staan met meeste interlands.

Dat rijtje begint pas bij de grens van 120 wedstrijden voor Mexico. Claudio Suárez staat met 179 interlands bovenaan. Dit is de top 10.

1. Claudio Suárez: 179
2. Andrés Guardado: 164
3. Pável Pardo: 148
4. Rafael Márquez: 147
5. Gerardo Torrado: 146
6. Jorge Campos: 129
7. Alberto García Aspe: 127
8. Cuauhtémoc Blanco: 122
9. Ramón Ramírez: 121
10. Carlos Salcido: 120

➖➖➖

21:19 uur | Tweede groepswedstrijd voor Mexico
Het Mexico van Edson Álvarez komt vannacht om 03:30 uur Nederlandse tijd in actie tegen Guatemala. In de eerste wedstrijd bleven de Mexicanen hangen op een 0-0-gelijkspel tegen Trinidad en Tobago.

Mexico is de titelhouder en recordkampioen van de Gold Cup. Het land legde acht keer beslag op de titel. Amerika is de naaste achtervolger met zes titels. 

De Gold Cup bestaat 'pas' sinds 1991. Daarvoor heette de Gold Cup het CONCACAF-kampioenschap. Het toernooi heeft nog twee andere namen gedragen; het CCCF-kampioenschap en het NAFC-kampioenschap. 

➖➖➖

Woensdag 13:57 uur | Generale repetitie 🦁
De Oranje Leeuwinnen hebben woensdag geoefend tegen Canada in aanloop naar de Olympische Spelen. In Japan werd het 3-3. Voor Nederland scoorden Miedema, Groenen en Beerensteyn.

Ajax-speelster Stefanie van der Gragt en Sherida Spitse stonden in de basis.

➖➖➖

20:00 uur | Antony 'beult' met Dani Alves 💪
De olympische ploeg van Brazilië is neergestreken in Belgrado. De Servische hoofdstad is de laatste stop voordat er door de Goddelijke Kanaries wordt afgereisd naar Tokyo. In het programma van vandaag was een sportschoolsessie opgenomen, zo wordt duidelijk in onderstaande bijdrage van de Braziliaanse voetbalbond. Goed te zien is dat Antony wat tips krijgt van Dani Alves, de ervaren vleugelverdediger en één van de dispensatiespelers bij Brazilië.

Brazilië verdedigt op Japanse bodem zijn olympische titel en start op 22 juli de groepsfase tegen Duitsland. 

➖➖➖

12:07 uur | Ajax & Natio: Dean Gorré
Onder leiding van bondscoach Dean Gorré leiding maakte Suriname afgelopen nacht voor het eerst zijn opwachting op de Gold Cup. 

In 2018, toen de vijftigjarige trainer bondscoach werd, stond Suriname op plek 153 op de wereldranglijst. Drie jaar later is het land zeventien plekken omhoog geschoten. Onder leiding van de oud-Ajacied lijkt Natio dus bezig aan een opmars.

Gorré speelde in zijn loopbaan als voetballer twee seizoenen in Amsterdam: tussen 1997 en 1999. In 48 wedstrijden maakte hij dertien doelpunten; waaronder vier treffers in de KNVB Beker-wedstrijd tegen MVV. Bovendien trof hij in de UEFA Champions League doel tegen Olympiakos Piraeus. 

In 1999 vertrok hij naar Huddersfield Town. In Engeland zou hij ook nog spelen voor Barnsley en Blackpool. In 2005 stopte Gorré met voetballen. De in Paramaribo geboren oud-Ajacied keerde in 2011 terug als trainer in Amsterdam. Na een half seizoen kreeg hij een aanbieding om bij de Schotse bond aan de slag te gaan als jeugdcoach. Omdat hij met zijn familie nog in Engeland woonde, genoot dat zijn voorkeur. 

Na zijn Schotse werk stond de oud-middenvelder in Engeland nog onder contract bij Reading als scout en Egerton FC als trainer. Sinds drie jaar staat hij dus aan het roer als trainer van Natio.

➖➖➖

Dinsdag 07:51 uur | Jamaica te sterk voor Suriname 🇸🇷
Met Sean Klaiber in de basis heeft Suriname vannacht in de Gold Cup met 2-0 verloren van Jamaica. De vleugelverdediger van Ajax speelde ruim een uur mee.

Voor Suriname is het de eerste deelname aan de Gold Cup in de historie van het land. Het internationale toernooi vindt plaats in Amerika.

In de dezelfde poule won Costa Rica met 3-1 van Guadeloupe. Daardoor is dit nu de stand in poule C:

1. Costa Rica 1-3
2. Jamaica 1-3
3. Guadeloupe 1-0
4. Suriname 1-0

Over ruim een week speelt Suriname tegen Guadeloupe, dat eveneens zijn eerste duel verloor. 

➖➖➖

23:30 uur | Klaiber in de basis 
Sean Klaiber gaat over een uurtje debuteren voor Natio! Samen met oud-Ajacieden Damil Dankerlui en Florian Josefzoon start hij tegen Jamaica in de basis. Je leest hier morgen hoe het hem verging!

➖➖➖

22:00 uur | Go get 'em Sean!

➖➖➖

12:30 uur | Welke (oud-)Ajacieden speelden voor Natio?
Ajax en Suriname hebben - met de vele spelers van Surinaamse afkomst - een mooie gedeelde historie. Sean Klaiber representeert onze club vannacht op de Gold Cup, maar welke spelers die voor Ajax debuteerden speelden ook daadwerkelijk voor het Surinaamse voetbalelftal? Dat waren er drie:

🇸🇷 Dean Gorré 

🇸🇷 Damil Dankerlui

🇸🇷 Florian Josefzoon

➖➖➖

09:00 uur | Programma
Welkom bij een nieuw liveblog. In de maanden juli en augustus zijn verschillende Ajax-spelers actief op internationale toernooien. Dit is het programma:

 

Mexico: Edson Álvarez
Mexico - Trinidad en Tobago (Zondag 11 juli, 04:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 0-0
Guatemala - Mexico (Donderdag 15 juli, 03:30 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 0-3
Mexico - El Salvador (Maandag 19 juli, 04:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 1-0
Mexico - Honduras (Zondag 25 juli, 04:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 3-0
Mexico - Canada (Vrijdag 30 juli, 04:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 2-1
Verenigde Staten - Mexico (Maandag 2 augustus, 02:30 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 1-0

Suriname: Sean Klaiber
Jamaica - Suriname (Dinsdag 13 juli, 00:30 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 2-0
Suriname - Costa Rica (Zaterdag 17 juli, 03:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 1-2
Suriname - Guadeloupe (Woensdag 21 juli 01:00 uur Nederlandse tijd, Gold Cup) 2-1

Brazilië O23: Antony
Brazilië O23 - Verenigde Arabische Emiraten O23 (Donderdag 15 juli, vriendschappelijke wedstrijd) 5-2
Brazilië O23 - Duitsland O23 (Donderdag 22 juli, 13:30 uur, Olympische Spelen) 4-2
Brazilië O23 - Ivoorkust O23 (Zondag 25 juli, 10:30 uur, Olympische Spelen) 0-0
Saoedi-Arabië O23 - Brazilië O23 (Woensdag 28 juli, 10:00 uur, Olympische Spelen) 1-3
Egypte O23 - Brazilië O23 (Zaterdag 31 juli, 12:00 uur, Olympische Spelen) 0-1

Mexico O23 - Brazilië O23 (Dinsdag 3 augustus 10:00 uur, Olympische Spelen) 0-0 (1-4 na strafschoppen)
Brazilië O23 - Spanje O23 (Zaterdag 7 augustus 13:30 uur, Olympische Spelen) 2-1

Oranje Leeuwinnen: Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova, Lize Kop
Zambia - Nederland (Woensdag 21 juli, 13:00 uur, Olympische Spelen) 3-10
Nederland - Brazilië (Zaterdag 24 juli, 13:00 uur, Olympische Spelen) 3-3
Nederland - China (Dinsdag 27 juli, 13:30 uur, Olympische Spelen) 8-2
Nederland - Amerika (Vrijdag 30 juli, 13:00 uur Nederlandse tijd, Olympische Spelen) 2-2 (2-4 na strafschoppen)

Wil je teruglezen wat er in de afgelopen weken op internationale toernooien is gebeurd? Check dan ons vorige liveblog.

Tags

  • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Kudus1280

Ajax en adidas presenteren thuistenue 2021/2022: oude logo terug

In een Johan Cruijff ArenA met nagenoeg een seizoen lang geen publiek, was het ‘oude logo’ een schaarse getuige van de thuiswedstrijden van Ajax. Het indrukwekkende door fans gecreëerde doek was week in, week uit te zien achter de goal, in het vak dat normaal gesproken tijdens wedstrijden als kloppend hart van een kolkende Johan Cruijff ArenA fungeert.

Tags

  • #2021/2022

Socials

Collegetoekomst

College de Toekomst | Jonge Ajacieden ontvangen hun diploma

Verschillende spelers uit de jeugdopleiding van Ajax behaalden afgelopen week hun diploma. In de Johan Cruijff ArenA kregen de jongens en meiden die de College de Toekomst hebben afgerond uit handen van Ajax-directeur Edwin van der Sar hun getuigschrift.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Nigeldejong1280

Ajax Podcast | De bewogen beginjaren bij Ajax van Nigel de Jong

Nigel de Jong brak in 2002 als achttienjarige middenvelder door in Ajax 1. Geboren en getogen Amsterdammer en van kinds af aan Ajax-fan. De inmiddels 36-jarige middenvelder vertelt in de nieuwste Ajax Podcast openhartig over zijn zware jeugdjaren, die uiteindelijk overgaan in een glansrijke periode in het eerste elftal van Ajax.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials