Jong Ajax leeft toe naar competitiestart: 'Kwaliteit in overvloed'

Llansana
Llansana

Na 177 dagen wachten speelt Jong Ajax zondag eindelijk weer een officiële wedstrijd. Roda JC is dan in Amsterdam de eerste tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie. Enric Llansana en trainer Mitchell van der Gaag kunnen niet wachten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De periode zonder voetbal is voor qua ontwikkeling van de spelers een hard gelag geweest. "In april hadden we normaal gesproken 7 wedstrijden gespeeld", herinnert Van der Gaag zich. "Dat hebben we geprobeerd om in de voorbereiding terug te laten keren, door in een korte periode veel wedstrijden te spelen. Potentie en kwaliteit zie ik in ieder geval in overvloed."

Hechte groep
Het zijn jongens die furore maakten in de UEFA Youth League en dit jaar nadrukkelijk op zoek zijn een nieuwe stap in hun ontwikkeling. Onder andere Naci Ünüvar, Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Sontje Hansen, Youri Regeer en Llansana zelf zullen rekenen op veel speelminuten.

"We zijn een hechte groep. Ik geniet ervan om dagelijks met deze gasten op het veld te staan", merkt Llansana op. "De spelers in de Keuken Kampioen Divisie zijn fysieker. Er zijn geen 'kinderen' meer bij. Wij moeten het van goed positiespel hebben."

Ontwikkeling
Het uiteindelijke doel voor de meeste spelers: in Ajax 1 terecht komen. "Soms zijn ze wat ongeduldig", ziet Van der Gaag. "Ze kijken naar andere jongens die hun leeftijd hebben; Ryan Gravenberch, Sergiño Dest en in voorgaande jaren Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

"Bij de ene gaat het wat sneller dan bij de ander. Soms vergeten we hoe moeilijk die stap is. Vaak heb je een tussenstap nodig en die heb je dan bij Jong."

Gerelateerde artikelen

Jong

Samenvatting Jong Ajax - Jong FC Utrecht

Jong Ajax speelde woensdagavond zijn 4e oefenduel van de voorbereiding. In het kader van de Eredivisie Comeback nam de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag het op tegen competitiegenoot Jong FC Utrecht.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hansen

Jong Ajax verspeelt voorsprong tegen Jong AZ

Jong Ajax speelde zaterdag onder tropische temperaturen de 3e oefenwedstrijd in 1 week. Na Almere City FC en Telstar was dit weekend Jong AZ de tegenstander. De Amsterdammers verspeelden een 2-0-voorsprong tegen de talenten uit Alkmaar. Check hier de hoogtepunten van dat duel.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax

Jong Ajax verliest oefenduel in Almere

Jong Ajax heeft zaterdag de 1e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij Almere City FC ging de ploeg met 2-0 onderuit. Trainer Mitchell van der Gaag keek na afloop niet zozeer naar het resultaat, maar vooral naar het werk dat zijn ploeg nog te verzetten heeft.

Tags

  • #JongAjax

Socials