Jong Ajax uitgelicht | Kian Fitz-Jim: 'Ik voelde me heel vrij bij het eerste'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de derde aflevering neemt Kian Fitz-Jim plaats in de spotlights.

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

NAC-thuis is zijn beste wedstrijd van het seizoen vindt Fitz-Jim. "Heel veel ging er goed die dag en we wonnen ook." De middenvelder is duidelijk over zijn beste en slechtste eigenschap op het veld. "Mijn inzicht is een sterk punt, ik weet vaak waar de vrije man is. Ik merk aan mezelf dat wanneer het niet zo lekker loopt, ik een beetje in een negatieve spiraal kom. Dan word ik boos op mezelf en krijg ik veel emoties."

Positiespel
Iets wat Fitz-Jim het liefst doet op de training is het spelen van een positiespel. "Korte passes of punten halen door rond te spelen, dat zijn dingen die ik leuk vind. Oefeningen zonder de bal vind ik minder. Geef mij maar een bal."

Fitz-Jim heeft twee momenten binnen Ajax waar hij de mooiste herinneringen aan bewaard. "Mijn contractondertekening en de voorbereiding bij Ajax 1. Ik voelde me heel vrij bij het eerste. Normaal zie ik ze op TV en nu trainde ik met ze."

Rio Hillen en Ar'jany Martha zijn spelers die Fitz-Jim zowel binnen als buiten het veld veel ziet. "Op het veld hebben we een goede klik. Rio ken ik al heel lang en hij kent mijn kwaliteiten. Joey Roggeveen zie ik ook veel buiten het veld, ik ken hem uit mijn tijd bij AZ."

Ronaldinho
Zijn grootste voorbeeld buiten Ajax is Ronaldinho. "Ik hield ervan om naar hem te kijken, een geweldige voetballer. Binnen Ajax kijk ik graag naar Steven Berghuis. Hoe hij speelt, daar geniet ik van."

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Gerelateerde artikelen

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials

Hillenfitzjim

Fitz-Jim en Hillen: teamgenoten voor het leven

Kian Fitz-Jim en Rio Hillen groeiden allebei op bij AFC in Amsterdam, speelden jarenlang samen bij AZ in Alkmaar en kwamen in de zomer van 2019 gezamenlijk naar Ajax. Dit seizoen maakten de zeventienjarige talenten inmiddels al flink wat minuten bij Jong Ajax.

Tags

  • #Fitz-Jim
  • #Hillen

Socials

Fitzjim14questions

Kaal scheren of blonderen? | 14 vragen aan Kian Fitz-Jim

In de rubriek 14 Questions leggen we Kian Fitz-Jim veertien vragen en dilemma's voor. Wat doet hij als eerste na een training? Wie is bij Ajax zijn grote voorbeeld of naar welke muziek luistert hij het liefst?

Tags

  • #14Questions
  • #Fitz-Jim

Socials