Jong Ajax verspeelt periodetitel in Oss

Top Oss Jong Ajax Teleurstelling 1420
Top Oss Jong Ajax Teleurstelling 1420

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. In een rommelige wedstrijd bij TOP Oss lag het lang op koers dankzij een doelpunt van Nordin Musampa, maar ging het in de absolute slotfase toch nog mis: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer John Heitinga koos voor Youri Regeer op rechtsback en had met Mohamed Daramy en Sontje Hansen voldoende kwaliteit op de vleugels om spits Danilo in stelling te brengen.

00:00/00:00
  • Auto

De aanvallende aspiraties waren dan ook gelijk te zien op het veld, want binnen het kwartier had Jong Ajax al twee keer kunnen scoren: eerst kopte Hansen op de doelman en even later raakte Naci Ünüvar met een omhaal de lat.

Vuurwerk
Vuurwerk van de thuisploeg kwam vooral van de supporters buiten het stadion, die vooral hoopten dat TOP Oss het negatieve clubrecord van vijftien wedstrijden op rij zonder overwinning niet zou evenaren. Een reeks die in schril contrast staat met die van Jong Ajax, dat na een belabberde seizoensstart nauwelijks meer te verslaan is.

Na de vuurwerkonderbreking moest Jong Ajax meer aanvallen van TOP toestaan. Pas vlak voor rust was er weer echte Amsterdamse dreiging, maar Danilo kopte over na een prima voorzet van Hansen. Jay Gorter redde aan de andere kant een paar keer uitstekend, waardoor hij zich zoals de laatste wedstrijden vaker, weer wist te onderscheiden.

Musampa opent score
Het was Musampa die na rust de ban brak. Nadat Danilo uit een corner van dichtbij op keeper Alblas schoot, was Musampa er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken. De treffer werkte echter niet bevrijdend. TOP Oss bleef knokken voor een punt en Jong Ajax ging mee in het vechtvoetbal.

Te nerveus
Het inbrengen van Christian Rasmussen voor Hansen herstelde de balans enigszins, maar de marge bleef klein. Jong Ajax bleef iets te nerveus spelen, al had het vertrouwen moeten geven dat het defensief de laatste weken wat beter in orde is.

De defensieve kracht had er mede voor gezorgd dat Jong Ajax er zo goed voorstond in de tweede periode. Het aantal doelpunten voor was net zo goed als in de eerste periode, maar de tegendoelpunten waren gehalveerd. Toch ging het in de slotfase mis. Kay Tejan scoorde in de slotminuut de gelijkmaker en bezorgde Jong Ajax zo een fikse kater en Excelsior de periodewinst.

TOP Oss – Jong Ajax 1-1 (0-0)
54. Musampa 0-1
89. Tejan 1-1

Jong Ajax: Gorter, Regeer (76. Hillen), Llansana, Musampa, Salah-Eddine, Fitz-Jim (90+1. Douglas), Jensen, Ünüvar, Hansen (61. Rasmussen), Danilo (77. De Waal), Daramy (76. Warmerdam)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitingajongajax1280

Zo leven Heitinga en Regeer toe naar een eventuele periodetitel

Jong Ajax speelt vrijdagavond uit tegen Top Oss om de titel in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De beloften staan momenteel eerste in het tussentijdse klassement met één punt voorsprong op Excelsior en twee op FC Volendam. Jong Ajax heeft dus alles in eigen hand: bij winst is de periodetitel binnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajaxduimpjes1280

Op deze manier kan Jong Ajax een periodetitel binnenhalen

Jong Ajax is aan een fantastische reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al negen wedstrijden ongeslagen. De tweede periode ligt daarom voor het grijpen. Winst op bezoek bij TOP Oss volstaat vrijdag voor de Ajacieden.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumbja2

Verslag | Jong Ajax in waterballet voorbij FC Emmen

Jong Ajax is op een regenachtig sportcomplex de Toekomst geklommen naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In een wedstrijd zonder veel grote kansen bleek een goal van aanvoerder Youri Regeer genoeg om FC Emmen met 1-0 te verslaan.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl