Jonge Ajacieden krijgen lachers op de hand bij Ajax Kids Persco

KPC Header 1420 Ajax Life 10 April25
KPC Header 1420 Ajax Life 10 April25

Wat hebben papegaaien, scheetjes en pyjama’s met elkaar te maken? Het waren onderwerpen tijdens de jaarlijkse Ajax Kids Persco. Daags na Ajax - Sparta (2-1) stroomde de perszaal van de Johan Cruijff ArenA vol met piepjonge 'journalisten'.

Tags

  • #KidsClub

Socials

Het wordt weleens de leukste persconferentie van het jaar genoemd. De vragen zijn tijdens de Ajax Kids Persco steevast ontwapenend, toveren een glimlach op de gezichten van spelers en laten de Ajacieden out-of-the-box denken. Misschien waren sommige vragen ingestoken door de ouders, maar dat maakte de ongedwongen sfeer er zondag niet minder op.

Hemd van het lijf vragen
Ajax-spelers en internationals Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen en Steven Berghuis schoven aan om in te gaan om vragen die ze niet elke week hoeven te beantwoorden. De kinderen zaten eerste rang om de spelers het hemd van het lijf te vragen.

Zo kreeg Stekelenburg de vraag waar zijn sprookje over zou gaan als hij dit zelf mocht schrijven. De goalie vroeg wat bedenktijd, maar kwam er aan het einde van persco nog op terug. ''Het winnen van de Champions League'', luidde zijn antwoord.

'Jouw papegaai'
Een andere jonge Ajacied kreeg de lachers op zijn hand toen hij aan Berghuis vroeg hoe deze zijn papegaai zou noemen als hij zo'n dier in huis had. De Ajax-aanvaller annex -middenvelder antwoordde dat het Messi of Neymar zou worden en vroeg zich gelijk af wat de vraagsteller in zijn hoofd had. Die reageerde gevat: ''Het is jouw papegaai…''

De kinderen vroegen ook ontzettend goed door, alsof het echte journalisten waren. De sfeer was mede door de driepunter van de dag daarvoor tegen Sparta opperbest. De dag was helemaal compleet na een signeersessie en foto’s met de favoriete Ajax-spelers. De jonge Ajacieden, allen lid van de Ajax Kids Club en winnaars van een prijsvraag, gingen met een grote glimlach en tevreden naar huis.

Tags

  • #KidsClub

Socials

Gerelateerde artikelen

Dusanjuicht

Highlights Ajax - Sparta | Ervaring van onschatbare waarde

Ajax heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Sparta. In de tweede helft keerden de ervaren spelers de wedstrijd om in het voordeel van de Amsterdammers. Dankzij goals van Davy Klaassen en Dusan Tadic werd het 2-1. Aan de wedstrijd ging een steunbetuiging aan Louis van Gaal vooraf. De 70-jarige trainer lijdt aan prostaatkanker en heeft een verleden bij beide clubs.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Glimlachgravenberch100

Zo speelde Ryan Gravenberch zichzelf in de Club van 100

Ryan Gravenberch tikte zaterdagavond tegen Sparta zijn honderdste wedstrijd aan voor Ajax 1. Een prachtige mijlpaal nog voor hij op 16 mei twintig kaarsjes uit mag blazen. “Extreem trots”, tweette de goedlachse middenvelder zelf na het duel met de Rotterdammers. Maar hoe verliep zijn reis van de F’jes bij Zeeburgia tot zijn jubileumwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA?

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gravenberchkidspersco

Ajax Kids Persco: 'Wie is de grootste mopperkont?'

De jaarlijkse, leukste persconferentie van het jaar. Geen journalisten in de zaal, maar kinderen! Acht jonge winnaars van de Ajax Kids Club kwamen naar de Johan Cruijff ArenA en stelden hun originele vragen aan Ryan Gravenberch, Sean Klaiber, Perr Schuurs en Kjell Scherpen.

Tags

  • #KidsClub

Socials