De Sanders: 'We spelen de droom van alle meisjes'

Kay Lee 1420
Kay Lee 1420

Het is bijna zover, de Ajax Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord. De hele selectie kijkt enorm uit naar die wedstrijd, maar de in de Bijlmer geboren Kay-Lee de Sanders misschien nét even meer dan al haar ploeggenoten. "Dit is de droom van een zevenjarig meisje, die nu uitkomt", verkondigt de Ajax-verdediger in aanloop naar de wedstrijd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In januari vertelde trainer Suzanne Bakker haar team dat de Klassieker op 4 maart in de Johan Cruijff ArenA gespeeld zou worden. Dat nieuws kwam wel even aan. "Ik stond perplex", herinnert de Amsterdamse zich. "Ik heb drie minuten met open mond voor mij uit staan staren. Wat gaat mij nou gebeuren? Ik wist wel dat men ermee bezig was, maar dat het al zo snel zou zijn…"

Sneijder De Sanders

Na vijftien jaar komt een grote wens uit. Toen liep de zevenjarige De Sanders aan de hand van Wesley Sneijder het veld in de ArenA op voor Ajax – RKC en zei op dat moment tegen zichzelf dat ze later in de ArenA wilde spelen. Een utopie, dacht ze, omdat er nog geen vrouwenvoetbal bij Ajax was.

Knallen
"Ik had niet verwacht dat we dat nu al zouden meemaken. Ik heb heel veel kriebels, maar heb er heel veel zin in. Dit is een droom die uitkomt. Alle zevenjarige meisjes van nu kunnen deze droom waarmaken. Dat is heel bijzonder en daar moeten we ons heel bewust van zijn. Voor hun moeten we spelen en voor het vrouwenvoetbal moeten we alles geven. Misschien kunnen we binnenkort alle topwedstrijden in de Johan Cruijff ArenA spelen. Daar willen we naartoe. Misschien is het over vijf jaar normaal dat alles daar gespeeld kan worden." droomt De Sanders hardop. "Daarom moeten we ook knallen, laten zien dat we in het stadion horen."

De Sanders Ajax Vrouwen Telstar 900

Eerst zaterdag. "Het is wel de perfecte timing, zo in de voorjaarsvakantie", complimenteert de 25-jarige Amsterdammer de planners. "Je kunt nu heel veel kinderen, teams en scholen uitnodigen, want ze hoeven dit weekend niet te voetballen." Dan is het ook nog eens tegen Feyenoord. "Toen Feyenoord in de Eredivisie ging spelen, was ik al blij en kreeg ik al kriebels. Ik ga de Klassieker spelen, dacht ik gelijk. In De Kuip spelen bracht al een ander gevoel met zich mee. Ik kreeg er veel motivatie, kracht en energie van. Nu spelen we in eigen huis tegen ze. Ze moeten voelen dat ze in ons huis zijn."

Hoe ziet het ideale scenario er voor de verdediger, die nog geen minuut miste deze competitie, uit? "Het begint ermee dat ik niet van de trap val…", lacht De Sanders. Want voordat de spelers het veld betreden moeten ze een stenen trapje op. Het zou wat zijn als ik struikel. Maar ik ga er erg van genieten. Ik loop het veld op en hoop dat de entourage mij dan overvalt. Wij hebben wel wat meiden in het team die international zijn en meer gewend zijn om voor zoveel publiek te spelen. Zij zullen ons daarin wel mee nemen. Maar de spanning mag er ook gewoon zijn. Vanaf het fluitsignaal zal er alleen maar energie zijn. Ik hoop op een prachtige wedstrijd, waarin we de nul houden en minimaal vier doelpunten maken."

Kaylee Interview 900

Dat er onlangs in de beker is verloren van FC Twente is niet van invloed op de wedstrijd tegen Feyenoord denkt De Sanders. "Wij hebben er over gesproken en alles gezegd wat er gezegd moest worden. Het belangrijkste was dat we uitspraken dat de energie vanuit het hele team beter had gekund. Daarna was het klaar. Dinsdag waren we vrij en vanaf woensdag hebben we ons voorbereid op de Klassieker."

De aanwezige toeschouwers worden als het aan De Sanders getrakteerd op een heerlijke voetbalmiddag. "We moeten Amsterdams voetbal laten zien, met Amsterdamse bluf en lef. Dat de mensen zeggen 'het was echt leuk de vorige keer, we gaan weer.'"

Gerelateerde artikelen

2Header Doorn 1280 2

Liveblog | Ajax Vrouwen winnen niet van Feyenoord

De Klassieker tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. In de Johan Cruijff ArenA werd het 1-1. Ashleigh Weerden was trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials