Klaiber op de weg terug: ‘Voorzichtig beetje wenden en keren’

Klaiber1280
Klaiber1280

Rechtsback Sean Klaiber herstelt nog steeds van een zware knieblessure. Die kwetsuur liep hij op bij het trainingskamp in Oostenrijk in het voorseizoen. Inmiddels is hij vijf maanden verder en op de weg terug. “Ik ben buiten aan het hardlopen en voorzichtig een beetje aan het wenden en keren."

Tags

  • #Klaiber

Socials

De vleugelverdediger is zelfs af en toe weer met de bal bezig, vertelde hij bij Ajax Radio voor aanvang van FC Utrecht – Ajax. "De bal aan je voeten is geweldig. De eerste zes weken moest ik verplicht met krukken lopen, dan vergeet je dat je een voetballer bent."

"Normaal ben ik super actief. Dan ben ik met mijn kinderen aan het spelen of aan het trainen. Nu lag ik gestrekt met mijn knie op de bank. Dat vond ik heel pijnlijk."

Terug bij Ajax
Het begin van de revalidatie was ook niet bij Ajax. "Ik was eerst in Zeist aan mijn herstel aan het werken, maar nu is de tijd er weer aangekomen om volledig bij Ajax te revalideren. Ik heb de jongens heel erg gemist, het lachen en het plezier hebben in wat we doen."

Klaiber weet nog niet wanneer hij weer te bewonderen is in een Ajax-shirt. Hij geeft eerlijk toe dat hij geen datum heeft geprikt voor zijn terugkeer. "Het verschilt ook een klein beetje welke kruisband je hebt afgescheurd of welke banden je verrekt."

"Er is ook geen prognose gegeven over wanneer ik er weer sta. Ik hoop voor mezelf dat ik er rond het einde van dit seizoen er nog bij kan zijn. In ieder geval dat ik weer mee kan trainen. Of ik dan wedstrijdfit ben, weet ik nog niet. Misschien dat ik een wedstrijdje mee kan pikken."

Live aanwezig
Voor het duel in Stadion Galgenwaard, waar hij zelf aanwezig was, gaf hij toe dat het wel weer kriebelde om op het veld te staan. "De eerste zes weken kon ik vanwege mijn krukken niet aanwezig zijn bij duels. Nu ben ik er elke thuiswedstrijd bij, uit niet altijd. Ik wil er zo graag zelf weer staan."

Gerelateerde artikelen

Timber1280 (1)

Verslag | Kick-start van 2022 voor Ajax in Utrecht

Ajax is het nieuwe kalenderjaar zondagmiddag uitstekend begonnen. De recordkampioen kende geen problemen met FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard was het verschil dankzij Antony en Brian Brobbey (2) voor de rust al gemaakt: 0-3.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Tikkie Terug Utrecht Ajax Schone

Tikkie Terug | FC Utrecht - Ajax

Ajax begint zondag om 12:15 uur aan de tweede seizoenshelft. In competitiewedstrijd nummer 19 is FC Utrecht de tegenstander, in stadion de Galgenwaard. In deze Tikkie Terug gaan we op zoek naar de mooiste momenten uit eerdere edities van FC Utrecht - Ajax.

Tags

  • #UTRAJA

Socials