Koreaanse voetbaltalenten kijken ogen uit bij Ajax

KFA Ajax 1280
KFA Ajax 1280

Een groep van elf enthousiaste Koreaanse kinderen liep eind november rond op de Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. De twaalfjarigen hadden onder begeleiding van programmamanagers van Koreaanse voetbalbond (KFA) het weekend van hun leven. Als klap op de vuurpijl speelden ze maandag 28 november een onderling oefenduel met de leeftijdsgenootjes van Ajax.

Tags

  • #ACA

Socials

Het bezoek van de Koreaanse jeugd was een extra hoofdstuk in de uitstekende onderlinge relatie tussen Ajax en de KFA. Eerder bracht een delegatie Ajacieden, waaronder algemeen directeur Edwin van der Sar, een bezoek aan Zuid-Korea. Andersom was een Koreaanse managementdelegatie dit najaar op bezoek in Amsterdam.

De kinderen die het afgelopen weekend naar Nederland kwamen, maken deel uit van het Golden Eleven-programma; een uitgebreide screenings en trainingsmethode van de Koreaanse voetbalbond. De kinderen zijn bij verschillende Koreaanse clubs geselecteerd door de KFA. Het programma is gebaseerd op internationale methodieken.

Het programma in Amsterdam
De Koreaanse jeugd kwam op donderdagavond aan in Amsterdam. De programmamanagers/trainers kregen daar het draaiboek overhandigd. Een dag later ging het programma echt van start voor de elf kinderen.

Bij aankomst op de Toekomst kregen de kinderen een goodiebag en volgde er een tour over het sportcomplex. De dag werd afgesloten met een training. Op zaterdag bracht de groep eerst bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. Daar kregen ze een tour door het stadion van Ajax. Daarna vertrokken ze weer naar de Toekomst om naar wedstrijden te kijken van de Ajax-jeugd, waaronder de topper tussen Ajax O18 en PSV O18. Op alle andere dagen werd er opnieuw getraind op de Toekomst.

Ook voor de programmamanagers van de KFA volgde nog een speciaal moment: zij kregen de mogelijkheid om Gerald Vanenburg te ontmoeten. Het lid van de technische staf van Ajax woonde nog een training bij van de Koreaanse jeugd.

Wedstrijd kijken van Zuid-Korea
Het slotstuk van het weekend was de oefenwedstrijd voor de Koreaanse jeugd tegen de jonge Ajacieden. Voor hun wedstrijd keken de elf kinderen met hun begeleiders nog naar de WK-wedstrijd van Zuid-Korea tegen Ghana. Omdat ze zoveel op het jeugd- en trainingscomplex van Ajax rondliepen, hebben de Koreaanse kinderen veel nieuwe vrienden gemaakt in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Korea I 880

Ajax-delegatie bezoekt Zuid-Korea

Een delegatie van Ajax verbleef onlangs in Seoul op uitnodiging van de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA). Namens de club waren onder anderen algemeen directeur Edwin van der Sar en Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy naar Zuid-Korea afgereisd. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad stonden verschillende activiteiten op het programma. Daarbij deelden de Ajacieden hun kennis met de collega’s van onder meer de Koreaanse voetbalbond.

Tags

  • #ACA

Socials

KFA Van Der Sar 880

Zuid-Koreaanse bond op bezoek bij Ajax

De KFA (Zuid-Koreaanse voetbalbond) was afgelopen weekend op bezoek bij Ajax. Het was het vervolg van een bezoek van Ajax aan Zuid-Korea in juni. Ajax en de KFA zien kansen om in de toekomst met elkaar samen te gaan werken en gebruikten onder andere de afgelopen dagen voor verdere kennismaking.

Tags

  • #AjaxCoachingAcademy

Socials

ACA5

Coaches kijken terug op geslaagd 2* Ajax Seminar: 'Wil graag meer leren over Ajax-filosofie'

“Ik wilde graag leren wat Ajax doet in de coaching en hoe ik dat kan implementeren in Engeland.” Trainer/coaches uit binnen- en buitenland volgden de voorbije week het 2* Ajax Seminar waarin zij van alles leerden over de opleidingsfilosofie van Ajax. De Brit Norbert Csorba keek zeer tevreden terug. “De coaches vanuit Ajax waren ontzettend inspirerend, behulpzaam en ‘open minded’.”

Tags

  • #ACA

Socials