Zuid-Koreaanse bond op bezoek bij Ajax

KFA Van Der Sar 1280
KFA Van Der Sar 1280

De KFA (Zuid-Koreaanse voetbalbond) was afgelopen weekend op bezoek bij Ajax. Het was het vervolg van een bezoek van Ajax aan Zuid-Korea in juni. Ajax en de KFA zien kansen om in de toekomst met elkaar samen te gaan werken en gebruikten onder andere de afgelopen dagen voor verdere kennismaking.

Tags

  • #AjaxCoachingAcademy

Socials

De Koreaanse delegatie, bestaande uit algemeen directeur Kyung-Hoon Park en hoofd technische zaken Jun-Heon Cho, kreeg vrijdag een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA en over sportcomplex de Toekomst. Op zaterdag stond Ajax – SC Cambuur op het programma, waarbij de Koreanen Edwin van der Sar opnieuw ontmoetten. De algemeen directeur was er in juni ook bij in Korea. Het weekend werd afgesloten met een ontspannen boottocht door de Amsterdamse grachten.

De KFA en Ajax hebben vergelijkbare toekomstplannen. Zo zijn beide ambitieuze organisaties bezig met een project waarbij de bouw van een nieuwe accommodatie centraal staat. Een andere gedeelde ambitie is het nóg beter gebruik maken van de opleidingen voor trainers.

Ajax heeft één van de beste jeugdopleidingen ter wereld en wil zijn kennis graag zo breed mogelijk verspreiden. Werkbezoeken als deze bieden de Amsterdamse club een uitgelezen mogelijkheid om die voetbalkennis te delen.  

Park was blij met de uitnodiging: "Ik wil Ajax bedanken voor hun bereidwilligheid samen te willen werken. Ajax heeft het beste opleiding in de wereld. Ik geloof dat als onze jeugd en coaches kunnen leren volgens de Ajax-filosofie, het niveau van het Koreaanse voetbal in de toekomst verder verbeterd kan worden."

Gerelateerde artikelen

Korea I 880

Ajax-delegatie bezoekt Zuid-Korea

Een delegatie van Ajax verbleef onlangs in Seoul op uitnodiging van de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA). Namens de club waren onder anderen algemeen directeur Edwin van der Sar en Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy naar Zuid-Korea afgereisd. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad stonden verschillende activiteiten op het programma. Daarbij deelden de Ajacieden hun kennis met de collega’s van onder meer de Koreaanse voetbalbond.

Tags

  • #ACA

Socials

Silooy1

De eerste stappen van de Ajax Coaching Academy en Silooy in Sharjah

De Ajax Coaching Academy is sinds juli 2020 aan het werk bij Sharjah FC in de Emiraten. Hoewel het coronavirus ook in het Midden-Oosten veel heeft platgelegd, ziet voormalig Ajax-speler Sonny Silooy progressie in de jeugdopleiding, waar de Ajax-visie leidend moet gaan worden.

Tags

  • #ACA

Socials

Harrysinkgraven1

Dit is hoe Harry Sinkgraven de Ajax-filosofie in China vertegenwoordigt

Sinds drie maanden is Harry Sinkgraven actief voor de Ajax Coaching Academy en woont hij in Guangzhou. De voormalig profvoetballer is in China actief als jeugdtrainer en als docent bij de Coach Education workshops. Samen met een team Nederlandse trainers representeert hij de Ajax-filosofie in het buitenland.

Tags

  • #ACA

Socials