Kudus en muzikant Stonebwoy: vriendschap, Ghanese trots en inspiratie

Stonebwoy2
Stonebwoy2

Stonebwoy is een Ghanese muzikant én vriend van Mohammed Kudus. De 35-jarige artiest is in Nederland om zijn nieuwe album te promoten. Hij was maandag op sportcomplex de Toekomst voor een ontmoeting met de Ajacied. Samen beluisterden ze zijn nieuwe album. Het leverde heerlijke en swingende beelden op.

Tags

  • #Kudus

Socials

Dat Stonebwoy Kudus’ favoriete artiest is, stak de Ajacied nooit onder stoelen of banken. Of het nu na zijn verkiezing voor de Goal of the Month was of tijdens zijn revalidatie na zijn operatie, de muziek van Stonebwoy was altijd te horen. De sterke band tussen het twee, die allebei opgroeiden in de buurt van hoofdstad Accra, was maandag overduidelijk zichtbaar.

In de kantine van de Toekomst genoot de muzikant van zijn Ghanese maaltijd voordat Kudus binnenkwam. Een innige omhelzing volgde toen beide talenten elkaar zagen. Met een brede glimlach nam Kudus plaats naast zijn landgenoot om elkaar vervolgens snel bij te praten over ieders eigen carrière.

Met de release van het nieuwe album van Stonebwoy in het vooruitzicht kreeg Kudus enkele nieuwe nummers te horen. De Ajacied genoot zichtbaar van alle nieuwe muziek die Stonebwoy liet horen. Op de vraag of het na een tijdje genoeg was reageerde Kudus stellig met een glimlach. ''Nee, natuurlijk gaan we door.''

Trots en inspiratie. Het zijn de kernwaarden die naar voren komen uit de nieuwe muziek van Stonebwoy én de vriendschap tussen beiden. De één maakt furore op het veld, de ander in de studio. Het duo wil de Ghanese bevolking inspireren met een boodschap: wat je kwaliteit ook is, haal het beste uit jezelf. Het is geen gevecht, maar elkaar naar een hoger niveau tillen is de gedachte.

De dag werd afgesloten op het hoofdveld van de Toekomst waar nogmaals samen werd gezongen, gedanst en genoten van de muziek. Een prachtige ontmoeting tussen twee talentvolle Ghanezen werd daarmee afgesloten.

Het nieuwe album van Stonebwoy '5TH DIMENSION' is in de nacht van donderdag op vrijdag te beluisteren op alle streaming-platformen. Top Notch is verantwoordelijk voor de promotie.

Gerelateerde artikelen

Ajax (57) Header Bewerkt

In beeld | Ajax bereidt zich voor op bekerfinale

In de week van de 28e bekerfinale in de clubhistorie belegde Ajax woensdag een pittige training op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden van trainer John Heitinga bereiden zich voor op een nieuw treffen met PSV. De bekerclash biedt de Amsterdammers de kans een fraai record verder aan te scherpen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials