Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
4
5
0
:
0
0

  • D. Rensch  27"
  • C. Akpom  89"
Ajax 1
2
2
Ajax - Excelsior
24/04/2024 - 21:00 uur
Johan Cruijff ArenA
Excelsior
  • J. Baas (p.) 38"
  • L. Lamprou  53"

  • Ajax speelde voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen Excelsior: 2-2
  • Devyne Rensch scoorde voor Ajax en had een belangrijk aandeel in de gelijkmaker
  • Chuba Akpom maakte zijn tiende competitietreffer voor Ajax

Liveblog

23:59

Dit is Ajax - Excelsior in ruim vijf minuten

Het duel tussen Ajax en Excelsior eindigde vanavond in 2-2. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

Op zondag vijf mei zijn we terug met een nieuw liveblog. Dan is FC Volendam de tegenstander. Tot dan.


23:46

Teleurstelling druipt ervan af bij Hato

Het beeld van Jorrel Hato na Ajax - Excelsior zegt genoeg. De achttienjarige Ajacied was de aanvoerder na de rode kaart van Steven Bergwijn. Hij oogde zichtbaar teleurgesteld met het gelijkspel.


23:32

Rensch: 'Het was niet goed genoeg'

Renschschot ??

Devyne Rensch was met de 1-0 van zijn voet en een goede actie bij de gelijkmaker vanavond belangrijk voor Ajax. Toch kon de verdediger niet echt genieten van zijn individuele prestatie tegen Excelsior. "Ik had hier graag willen staan met drie punten. Maar ja, we hebben toch nog gestreden voor een punt.”

Bij ESPN vertelde de rechtsback dat Ajax een goed gevoel over had gehouden aan de vorige thuiswedstrijd. Toen wonnen de Amsterdammers met 2-1 van FC Twente. "De lijn van de tweede helft van FC Twente wilden we graag doortrekken. Het was vandaag alleen niet goed genoeg. We zijn teleurgesteld met dit resultaat."

De 21-jarige Ajacied toonde zich daarna nog zelfkritisch over de 1-2 van Excelsior. Lazaros Lamprou was aan de aandacht ontsnapt van Rensch en kopte raak. "Ik zag de voorzet van Kenzo Goudmijn veel te laat. Ik had geen contact met Lamprou. Zo kon hij de 1-2 binnenknikken. Ik had veel meer contact met Lamprou moeten maken."


23:18

Van 't Schip: 'Kan uiteraard niet leven met een punt'

Vantschipexcelsiorthuis ??

Ajax maakte laat in de wedstrijd de 2-2 tegen Excelsior en hield zodoende nog een punt over aan het duel met de Rotterdammers. De late gelijkmaker kon de teleurstelling bij trainer John van 't Schip niet verbloemen. "Uiteraard kan ik niet leven met een punt."

"Vooraf weet je dat je deze wedstrijd moet winnen", stelde de coach. "We komen nog wel met 1-0 voor, ook al spelen we niet goed. Maar de penalty en de daaropvolgende rode kaart van Steven Bergwijn vormen een kantelpunt. Volgens de regels zal het wel zo zijn dat dit klopt, maar het voelt als een dubbele straf."

Naast de rode kaart van Bergwijn viel Brian Brobbey even later met een blessure uit."De hele week is er niks aan de hand en traint ie goed. Gedurende de wedstrijd komt het toch weer opzetten. Dan is Bergwijn eruit, en Brobbey er niet bij... Dan moet ik de jongens die nog op het veld staan nog wel compliment geven dat ze zich met 1-2 achter nog terugvechten en een punt uit het duel halen. Maar het is natuurlijk niet wat we wilden."


90+4

[22:55]

FT // 2-2

Het laatste fluitsignaal klinkt: Ajax - Excelsior eindigt in 2-2. De tien Ajacieden redden in de slotfase toch een punt via Chuba Akpom. 

Ajax speelde vanaf de 36e minuut met tien man, na een rode kaart voor Steven Bergwijn. Halverwege was het 1-1, waarna Excelsior kort in de tweede helft de 1-2 maakte.


90

[22:49]

Vier minuten blessuretijd, ArenA leeft op

De Johan Cruijff ArenA leeft op na de onverwachte 2-2. Zit er toch nog meer in het vat? Kom op, Ajax

De toegevoegde tijd is vier minuten.


89

[22:48]

YES! Toch 2-2

Akpom Goalgifje Thuis

Met een individuele actie breekt Rensch de verdediging open bij Excelsior. Hij probeert Stijn van Gassel in de korte hoek te verslaan. De keeper van Excelsior houdt de bal tegen, maar in de rebound tikt Chuba Akpom binnen: 2-2.


86

[22:45]

Taylor op de lat

Ohhh Kenneth. Ajax is hier enorm dicht bij de 2-2. Branco van de Boomen opent uitstekend op Anton Gaaei, die een goede actie en dito voorzet in huis heeft. Kenneth Taylor zet zijn hoofd tegen de bal, maar raakt de lat.

Het zit de tien van Ajax dan ook niet mee.


82

[22:41]

Driedubbele wissel (3/3)

M. Godts

(Uit)
0
Mika Godts

J. Rijkhoff

(In)
19
Julian Rijkhoff

82

[22:41]

Driedubbele wissel (2/3)

S. Mannsverk

(Uit)
16
Sivert Mannsverk

B. Boomen

(In)
21
Branco van den Boomen

82

[22:41]

Driedubbele wissel (1/3)

A. Kaplan

(Uit)
13
Ahmetcan Kaplan

B. Sosa

(In)
25
Borna Sosa

76

[22:35]

Nog een kwartier

Antongaaei

De tijd tikt weg en helaas in het nadeel van Ajax. Er is nog een klein kwartier aan officiele speeltijd te gaan. Kunnen de Ajacieden zich nog oprichten?


73

[22:32]

Kans voor Taylor, schot over

Taylorsprint

Ajax krijgt een mogelijkheid op de 2-2. Kenneth Taylor wordt vrijgespeeld aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar schiet onrustig over.


69

[22:28]

Tweede wissel van Van 't Schip

B. Tahirović

(Uit)
33
Benjamin Tahirović

A. Gaaei

(In)
3
Anton Gaaei

61

[22:20]

Zware opdracht voor Ajax

Godtssprintduel

Een uur onderweg. Ajax staat voor een enorm zware opdracht. Er is een 1-2-achterstand en een numeriek ondertal (rood voor Steven Bergwijn).

De 1-2 van Lamprou in de 53e minuut lijkt hard te zijn aangekomen bij de Ajacieden, die maar niet in het ritme komen.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Schip Excelsior

Van 't Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis

Met de midweekse thuiswedstrijd tegen Excelsior voor de boeg bespreekt John van 't Schip de fitheid van zijn selectie en benadrukt hij het belang van de laatste duels. "Berghuis en Henderson hebben weer meegetraind, dat is positief."

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Bergwijn Vos 2

In beeld | Laatste training voor treffen met Excelsior

De selectie heeft onder leiding van trainer John van 't Schip dinsdagmiddag de laatste trainingssessie afgewerkt ter voorbereiding op de ontmoeting met Excelsior. Ajax speelt op woensdagavond vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen de Rotterdammers.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Van Der Eijk 1920

Van der Eijk scheidsrechter bij Ajax - Excelsior

Sander van der Eijk fluit de midweekse thuiswedstrijd tegen Excelsior. Het competitieduel met de Rotterdammers wordt woensdagavond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt.

Tags

  • #AJAEXC

Socials