Liveblog

Aan het verbinden . . .

Medić: 'Gevoel dat ik nog droom'

  • Ajax heeft de eerste competitiewedstrijd met 4-1 gewonnen van Heracles
  • Names de Amsterdammers scoorden Jakov Medić, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn (2)
  • Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Jakov Medić maakten hun basisdebuut

Liveblog

23:48

Bedankt, supporters 👏

Met ruim 54.000 verkochte kaarten voor Ajax - Heracles zat het stadion stampvol voor de seizoenopener tegen de ploeg uit Almelo. Na afloop van de wedstrijd bedankten de spelers het aanwezige Ajax-publiek.

Met deze heerlijke foto's sluiten we het liveblog voor dit moment af. Bedankt voor het volgen. Over een week zijn we weer terug met een nieuw liveblog rondom Excelsior - Ajax.


23:23

Dit was de bevrijdende 2-1 van Kudus bij Ajax Radio


23:12

Medić: 'Wat een geweldige avond'

Jakov Medić heeft genoten van zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA. De Kroaat schoot Ajax op een prachtige manier op 1-1 tegen Heracles. "Ik was totaal geschokt toen de bal in de goal viel. Ik wilde het vieren met iedereen in het stadion."

Bekijk hier de volledige persconferentie terug met onze Player of the Match.


23:00

De Ajax-debutanten tegen Heracles

Debutanten900 ??

Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Carlos Forbs en Jakov Medić maakten hun eerste minuten voor Ajax in de Johan Cruijff ArenA.


22:53

Steijn tevreden: 'De 4-1-overwinning geeft een goed gevoel'

Steijninterview900 ??

Maurice Steijn kende met een driepunter tegen Heracles een goed debuut als trainer van Ajax. "De 4-1-overwinning gaf een goed gevoel, al ging het af en toe moeizaam. Dat heeft iedereen wel kunnen zien. Maar ik denk dat we heel veel kansen hebben gecreëerd en we hebben ons na de achterstand direct terug geknokt."

De trainer van Ajax keek nog even terug naar de prachtige 1-1 van Jakov Medić. "Daar hebben we de hele week op getraind", grapte de trainer. "Hij maakte met name aan de bal elke keer de goede keuze. Hij mag 'm wat mij betreft sneller door de linies nog spelen."

In de eerste helft ging Gero Rulli ging met een blessure van het veld. Steijn bracht Jay Gorter in. Bij ESPN ging hij nog even in op die keuze. "Ik heb onze nieuwe keeper Diant Ramaj pas een half uur aan het werk gezien in het veld. Ik koos voor Jay, omdat hij de achterhoede kent."


22:43

Bergwijn: 'Wil een positieve vibe in kleedkamer brengen'

Bergwijnapplaus900 ??

Steven Bergwijn werd direct na de wedstrijd tegen Heracles (4-1) bij ESPN gevraagd om zijn aanvoerderschap. Bij de zender legde hij uit hoe hij het wil invullen. "Het gaat vooral om wat je op het veld laat zien. Je ziet mij misschien niet altijd op de voorgrond praten. Iedereen doet het op zijn eigen manier. We hebben nu genoeg leiders in het team."

"Ik heb een voorbeeldfunctie", legt hij verder uit. "Ik wil een positieve vibe in de kleedkamer brengen. Dat is ook belangrijk voor deze groep." Hij volgt Dusan Tadic op met de aanvoerdersband. Daar ging hij nog kort op in. "Ik vind het wel jammer dat hij weg is. Hij hield de ploeg bij elkaar."

Met Carlos Forbs heeft Ajax aan nieuwe buitenspeler binnen de selectie. Volgens Bergwijn kan hij prima samenspelen met de Portugees, die zelf heeft aangegeven het liefst op linksbuiten te spelen. "Ik doe wat het beste is voor het team. Ik kan op meerdere posities spelen. Daar heb ik het ook met de trainer over gehad."22:27

Onze Player of the Match

Medicpotm ??

Met bijna zeventig procent van de stemmen hebben jullie massaal gekozen voor Jakov Medić als Player of the Match.


22:21

Onze doelpuntenmakers ❤️

→ Jakov Medić
→ Mohammed Kudus
→ Steven Bergwijn


22:11

FT / Ajax wint!

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA! Ajax heeft met 4-1 gewonnen van promovendus Heracles. Goed gedaan, mannen!


22:09

Hoppa! 4-1

Goalgif Bergwijn Thuis ??

En daar valt ook nog de 4-1 diep in blessuretijd. Steven Bergwijn gaat achter de bal staan en schiet zuiver raak.


22:08

VAR check? Penalty Ajax

Ajax krijgt een penalty na ingrijpen van de VAR. De Keersmaecker maakte hands. De bal gaat op de stip.


22:04

Vijf minuten blessuretijd

We gaan de blessuretijd in met de foto's van het juichen bij de 3-1. Er komen vijf minuten bij.


22:02


22:02

Forbs maakt debuut

Ook Carlos Forbs komt er nog in voor Ajax. Het zijn de eerste minuten voor de nieuwkomer.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Ajax Podcast: Warming Up | Eredivisie gaat beginnen

De Ajax Podcast is terug! In 'Ajax Podcast: Warming Up' blikken we dit seizoen voor elk weekend vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Ajax. De presentatoren van Ajax Radio praten je helemaal bij over recente ontwikkelingen binnen de club. In de podcast hoor je ook wat je van de komende tegenstander kunt verwachten. Dit keer: de competitiestart tegen Heracles Almelo.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Steijn 1920 Verhaal Header

Steijn: Hagenees in Amsterdamse dienst

Maurice Steijn staat voor zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Ajax 1. Met mede-Hagenezen en oud-Ajacieden Aad de Mos, Martin Jol en Cedric van der Gun bespreken we zijn komst naar Amsterdam, Hagenezen bij Ajax en de verwachtingen. "Het Ajax-DNA hebben is geen garantie voor succes, dat heeft het verleden uitgewezen."

Tags

  • #Steijn

Socials

TD 1920

Training Day | Klaar voor competitiestart

In het decor waar de ploeg van Maurice Steijn zaterdag de competitie begint tegen Heracles heeft Ajax de laatste training afgewerkt. Onder een stralende zon bereidden de Amsterdammers zich optimaal voor op de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Tags

  • #AJAHER

Socials