Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Brobbey: 'We zakten weg na de 2-0'

  • Ajax komt in laatste competitieduel van 2023 niet verder dan 2-2
  • Brian Brobbey maakte zijn zevende en achtste competitietreffer van het seizoen
  • Ajax-supporters gaven John van 't Schip een prachtige steunbetuiging

Liveblog

23:59

Tot woensdag

Met de samenvatting van Ajax – PEC Zwolle sluiten we het liveblog af. Woensdag zijn we terug met een nieuw liveblog: dan spelen de Ajax Vrouwen voor de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München.


19:55

Volledige persconferentie met Michael Valkanis

Michael Valkanis vertelde na afloop van Ajax - PEC Zwolle gedesillusioneerd dat hij meer had verwacht van het duel met de ploeg uit Overijssel. Toch wilde hij niet alleen maar teleurgesteld zijn verhaal doen.

"We willen het positieve blijven zien. In oktober zeiden we dat we sowieso vijfde wilden staan bij de winterstop: dat staan we. We zitten nog in Europa en we hebben nog een mooie bekerwedstrijd te gaan."


19:34

Indrukwekkend applaus voor John van 't Schip

De middag tegen PEC Zwolle eindigde in mineur vanwege het gelijkspel: 2-2. Toch lieten de Ajax-fans zich weer op een prachtige manier zien.

In de 55e minuut gingen de supporters in de Johan Cruijff ArenA staan en klapten ze hun handen stuk voor Ajax-trainer John van ‘t Schip. De vrouw van de Ajax-coach overleed dit najaar op 55-jarige leeftijd. Met het applaus wilden de Ajax-fans de coach een hart onder de riem steken.


19:13

Valkanis: 'Leek een beetje op ons duel in Almere'

Valkanismartha900 ??

Michael Valkanis vertelde bij ESPN dat hij het niveau en speltempo van Ajax te laag vond tegen PEC Zwolle. "Het was veel te traag, ja", baalde de coach die de honneurs waarnam voor John van 't Schip. De trainer zit vanwege de bruiloft van zijn zoon in Australië. "We haalden ons niveau niet en toch stonden we 1-0 voor na de eerste helft. Daarna is het gewoon teleurstellend dat je na een 2-0-voorsprong nog 2-2 speelt."

De oefenmeester zag ook dat Ajax aanvallend te weinig forceerde. "We hadden het vizier niet altijd op scherp in de 'final third'. PEC Zwolle stond ook goed georganiseerd."

Daarnaast had Valkanis kritiek op de restverdediging. Al kwam dat volgens hem vooral uit gretigheid bij de Ajacieden. "De jongens waren inderdaad gretig om goals te maken, maar dan moet je ook de organisatie goed in de gaten houden. We waren wel aanvallend, maar stonden vaak niet goed om direct de bal te heroveren als we de bal verloren."

"Het leek een beetje op het duel in Almere", vervolgde de coach. "Daar konden we het ook niet afmaken. Maar ja, we moeten nu vooruit: we hebben nog een bekerwedstrijd te gaan."


18:58

Brobbey: 'Na de 2-0 zakten we weg'

Brobbeyduelstrafschopgebied900 ??

Brian Brobbey stond logischerwijs met de pest in zijn lijf voor de camera van ESPN. Hij maakte twee treffers en werd gekozen tot man van de wedstrijd. Maar met dat laatste feit kon hij niet zoveel. "Ik word liever geen man van de wedstrijd, maar dat we wel drie punten pakken."

De Ajax-spits zag dat de Amsterdammers in de tweede helft hun niveau niet meer haalden. "Ook in de eerste helft gaven we al veel kansen weg. Na de 2-0 van mij zakten we ook weg."

Brobbey schoot die 2-0 trouwens wel goed binnen. "Ik scoor de laatste tijd vaker met mijn linkerbeen. Ik zag dat de keeper naar de andere hoek ging, daarna kon ik 'm prima inschuiven."


18:50

Ongelooflijk

Beelden zeggen meer dan duizend woorden.


90+4

[18:39]

FT // 2-2

Ongelooflijk, Ajax speelt na een 2-0-voorsprong met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. De gelijkmaker van Lennart Thy viel een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd.

Ajax was nog dicht bij de 3-2, maar een fraai schot van Steven Berghuis ging net over.

Een domper voor Ajax.


90

[18:34]

2-2 😞😞

Nee, toch! PEC Zwolle komt op 2-2. Lennart Thy schiet van dichtbij met een omhaal binnen. Voorafgaand aan de goal lijkt Tolis Vellios hands te maken, maar de VAR doet er niks mee.


88

[18:32]

Schendelaar redt op hard schot Berghuis

Ajax is dicht bij de beslissing. Steven Berghuis breekt door en haalt in kansrijke positie hard uit. Doelman Jasper Schendelaar brengt echter katachtig redding.


87

[18:31]

Nog drie minuten

Carlosforbs 900

Spanning in de Johan Cruijff ArenA. Gaat Ajax zijn laatste competitieduel van 2023 winnend afsluiten?


80

[18:24]

78

[18:22]

Enorme misser Berghuis, (gelukkig) wel buitenspel

Oh oh Steven Berghuis. Ajax’ nummer 23 krijgt een enorme kans van dichtbij, op aangeven van Kenneth Taylor, maar in plaats van binnen te schuiven wil hij aannemen. De controle is niet goed, waardoor de bal van zijn voet stuitert.

Later gaat de vlag omhoog en had een eventuele goal waarschijnlijk geen doorgang gevonden. Dit tot opluchting van Berghuis ongetwijfeld.

De stand is nog altijd 2-1.


76

[18:20]

Tijd voor het slotkwartier

Tayloraandebal900

Nog iets minder dan een kwartier te gaan. Het is spannend in de Johan Cruijff ArenA. Ajax kan zich na de aansluitingstreffer van PEC niets meer veroorloven. Blijft het 2-1 of kan Ajax – liever nog – de score uitbreiden?

C’mon, Ajax!


75

[18:19]

70

[18:14]

Taylor laat mogelijkheid op 3-1 liggen

Taylorclosezwolle900

Ajax krijgt een kans op de 3-1, maar Kenneth Taylor heeft geen controle over de bal en ziet daardoor de mogelijkheid aan zich verloren gaan.

Het blijft 2-1. Ajax moet alert blijven, een marge van één is altijd gevaarlijk.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1920

In beeld | Voorbereiden op laatste Eredivisie-duel van 2023

Ajax heeft zaterdag de afsluitende training afgewerkt op sportcomplex de Toekomst in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023. De Amsterdammers spelen zondag vanaf 16:45 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen PEC Zwolle.

Tags

  • #AJAPEC

Socials

231215 Michael Valkanis

Valkanis: 'Blijven het werk doen dat we hebben ingezet'

Michael Valkanis neemt de komende twee wedstrijden de honneurs waar bij Ajax. De assistent-trainer schuift door nu John van ’t Schip volgens afspraak in Australië verblijft om de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. "Het is een eer om deze rol voor even te hebben", vertelt Valkanis, die er verder redelijk nuchter onder blijft. "We blijven het werk doen dat we vanaf dag één hebben ingezet."

Tags

  • #Valkenis

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: de laatste voor de winterstop

PEC Zwolle komt zondag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en wij bereiden je in deze laatste aflevering van Warming Up voor de winterstop voor op dat duel. Ook de wedstrijd in de KNVB Beker tegen USV Hercules komt aan bod.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials