1
1
Ajax 1
  • S. Haller  52"

Welkom bij het liveblog van FC Twente - Ajax. Lees hier alles terug over de wedstrijd in Enschede.

Liveblog

23:59

Tot volgende week

Met de highlights van FC Twente – Ajax sluiten we het liveblog af. Over een week zijn we terug: dan speelt Ajax thuis tegen Vitesse en hebben we een nieuw liveblog voor jullie in petto.

Graag tot dan.

20:18

Ajax bereikt akkoord met FC Kopenhagen

Daramy880

Op de dag dat Ajax gelijkspeelde in Enschede is er nieuws vanaf het spelersfront. De club heeft een overeenstemming bereikt met FC Kopenhagen over de transfer van Mohamed Daramy.

Ajax moet nog wel een formeel akkoord bereiken met de speler zelf. De negentienjarige aanvaller is op meerdere posities voorin inzetbaar. Hij werd op 7 januari 2002 geboren in Hvidovre, Denemarken en is Deens jeugdinternational.

Lees hier het persbericht.

15:00

Blind: 'Gewoon slecht gespeeld'

Blindbalen

Verdediger Daley Blind baalde na afloop van het gelijkspel tegen FC Twente. Hij legde direct de vinger op de zere plek. "Het positiespel was te traag. We vonden de juiste mensen niet, speelden te veel de lange bal."

FC Twente maakte er in De Grolsch Veste een fysieke en 'irritante' wedstrijd van, maar dat mocht geen excuus zijn, vond Blind. "We zijn niet zo snel onder de indruk van een tegenstander. Daarom praat ik vooral over onszelf. We moeten beter beginnen aan de wedstrijd, dan maak je het jezelf makkelijker."

Ajax kwam nog op voorsprong in Enschede, maar zag FC Twente in de slotfase de gelijkmaker produceren via Pröpper. "Ook als je wedstrijden niet goed speelt, moet je winnen. We hebben 'm niet goed uitgespeeld. Daarom moeten we kritisch zijn op onszelf. In paniek raken hoeft niet, het seizoen is nog lang."

14:48

Ten Hag: 'Het was een matige vertoning'

Tenhagblind

Trainer Erik ten Hag wond er geen doekjes om na afloop voor de camera van ESPN. Ajax speelde niet goed in Enschede. "We speelden in een veel te laag tempo en creëerden bar weinig voor de rust. Dat lag aan het spel aan de bal. We hadden meer loopacties moeten maken, maar dat deden we niet."

De trainer miste de urgentie bij een aantal spelers, zoals hij het noemde. "Vanaf 12:15 moet je aan staan. Een paar spelers stonden dat niet. Het was een matige vertoning."

Ten Hag wilde niet meer terugblikken op de voorbereiding van Ajax, waarbij spelers gefaseerd terugkwamen naar de club na internationale verplichtingen. "Er zijn geen excuses meer. We hadden er gewoon moeten staan en moeten leveren."

14:31

De beelden uit de tweede helft

Ajax kwam in de tweede helft nog op voorsprong via Sébastien Haller. In de absolute slotfase maakte Pröpper gelijk. Dit zijn de foto's van na de rust.

Teleurstellende uitkomst

Het is afgelopen in Enschede. Ajax slaagt er niet in ook zijn tweede competitiewedstrijd te winnen. Het uitduel bij FC Twente eindigt in 1-1.

Ajax kwam via Sébastien Haller na 52 minuten op voorsprong, maar vlak voor tijd volgde de gelijkmaker van FC Twente.

14:11

Enorme kopkans Danilo, Unnerstall redt

Ohhh Danilo. Ajax krijgt nog een enorme kans op de overwinning. Na een prima aanval over rechts levert Noussair Mazraoui een goede voorzet af. De vrijstaande Danilo krijgt een grote kopmogelijkheid, maar ziet zijn inzet worden gekeerd door Unnerstall.

14:07

5️⃣ minuten blessuretijd

Er komen vijf minuten blessuretijd bij. Kan Ajax toch nog een driepunter gaan afdwingen?

14:04

😒😒

Twente komt op gelijke hoogte via Robin Pröpper: 1-1.

14:01

Neres vervangt Haller

Na 84 minuten voetbal gaat doelpuntenmaker Sébastien Haller naar de kant. David Neres is zijn vervanger.

13:58

Slotfase ingegaan, spanning stijgt

Timberalvarez

Er zijn nog tien minuten te gaan. De spanning stijgt.

Ajax leidt nog steeds met 0-1. Op basis van het wedstrijdverloop hoeven de Ajacieden niet te vrezen: Twente heeft in het tweede bedrijf niet veel gecreëerd, op een kansje van Vlap na. Maar met een marge van slechts één goal blijft het oppassen geblazen natuurlijk.

Kop op, boys! Nog even volhouden!

13:55

13:48

Nog 2️⃣0️⃣ minuten

Er zijn inmiddels zeventig minuten gespeeld. Ajax koestert nog steeds de voorsprong. De laatste minuten heeft het spel veel stilgelegen vanwege enkele blessurebehandelingen.

13:42

🔁 Dubbele wissel: Antony en Rensch in de ploeg

Antony maakt zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen. De Braziliaanse winnaar van olympisch goud komt in de ploeg voor Steven Berghuis.

Daarnaast maakt Devyne Rensch zijn opwachting. Dat gaat ten koste van Ryan Gravenberch.

Vlak voor de dubbele wissel kreeg Ajax een goede kans via Sébastien Haller, maar de spits kopte naast.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.