Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees hier alles over AZ - Ajax

  • Ajax verliest met 2-1 bij AZ
  • Mohammed Kudus maakte zijn zesde goal in vijf duels
  • Vanwege de interlandbreak is de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 1 oktober

Liveblog

23:59

Samenvatting AZ - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van AZ - Ajax. In Alkmaar ging de ploeg van Alfred Schreuder met 2-1 onderuit, waardoor het eerste puntenverlies van het seizoen werd geleden.

Komende week wacht er een interlandperiode voor de Ajacieden. Ajax vervolgt de competitie op zaterdag 1 oktober met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.


19:28

Klaassen: 'Niet genoeg lef in balbezit'

Klaassen Balen 900 ??

Klaassen vond dat Ajax zich had laten aftroeven in Alkmaar: 2-1. "Ik had de hele wedstrijd niet het gevoel dat we aan het domineren waren", zei de Ajacied voor de camera van ESPN. "We probeerden in de tweede helft nog wel wat te forceren, maar het was helaas niet genoeg."

De Ajax-middenvelder kon de vinger op de zere plek leggen. "Ik denk dat het een beetje hetzelfde was afgelopen dinsdag. We hadden niet voldoende lef in balbezit en werden goed onder druk gezet. We verliezen twee keer en dat is onnodig", aldus Klaassen, die zich bij het Nederlands elftal mag melden voor de interlandperiode. De Ajacied vond het erg jammer dat hij niet met drie punten richting Oranje ging. "Ik wil zo snel mogelijk weer met Ajax gaan winnen."


19:18

Schreuder: ‘We oogden niet fris in de eerste helft’

Schreuder Frons 900 ??

Ajax-trainer Alfred Schreuder baalde van de nederlaag in Alkmaar. "Ik vond ons de eerste helft niet fris ogen en dan ga je onnodig met 2-1 de rust in”, zei hij bij ESPN. "AZ oogde gewoon frisser, zo zou je het kunnen omschrijven. Er lag toch ruimte om te voetballen, dat gaf ik in de rust ook aan. Maar het ging aan de voorkant al niet goed."

De grootste teleurstelling voor Schreuder zat 'm in het resultaat. "Het lijkt van buiten of het aan instelling ligt, maar dat is niet het geval. Het heeft soms met kwaliteit op een bepaald moment te maken."

Schreuder vond dat Ajax in het tweede bedrijf het overwicht had. "Na rust had AZ nog een aantal mogelijkheden, maar wij domineerden het spel", aldus de Ajax-trainer, die in de slotfase Brian Brobbey, Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca in de ploeg bracht.

"We hebben vaak getraind op de laatste fase. We kregen ook een aantal grote kansen, maar wisten helaas niet te scoren. Dat is zonde en daar moeten we van leren."


18:50

FT // Nederlaag in Alkmaar

Wat een zure ontknoping voor Ajax in Alkmaar. Ondanks een gigantisch slotoffensief met veel kansen én Amsterdams doelgevaar blijft de gelijkmaker uit.

Het laatste wapenfeit was een schot van Dusan Tadic dat net voorlangs ging. Het zat gewoon niet mee in de slotfase.

Ajax verliest met 2-1 en loopt in de zevende speelronde tegen het eerste puntenverlies aan.


18:45

Weer een kans, maar geen goal

Lucca Kans 900 ??

Wat een kans! Lorenzo Lucca kopt een goede voorzet van Davy Klaassen richting de bovenhoek, AZ-sluitpost Verhulst weet de kopbal te keren.

Na de grote kopkans van Lucca krijgt Ajax uit de corner nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. AZ weet uit de scrimmage een Amsterdamse treffer ternauwernood te keren.


18:42

Geen strafschop en Ocampos net naast

Ocampos Dribbel 900 ??

Een lange bal van Ajax wordt doorgekopt in de richting van Lorenzo Lucca. De Italiaanse spits gaat in het zestienmetergebied van AZ naar de grond en Ajax claimt een strafschop. De VAR bekijkt de beelden, maar gaat uiteindelijk niet tot een elftmetertrap over.

Even later kopt Ocampos na een goede aanval net naast. Zo zit het Ajax niet mee in deze fase.

De druk is vol op de ketel.


18:40

8️⃣ minuten blessuretijd

Er is nog tijd voor Ajax! Er komen liefst acht minuten blessuretijd bij!


18:38

Kom op, Ajax!!

Ocampos Ingevallen 900

Nog twee minuten, de spanning is enorm. Kan Ajax nog een gelijkspel uit het vuur slepen?


18:32


18:31


18:29

Enorme kans Bergwijn, maar geen 2-2

Bergwijn Met Pantelis 900 ??

Ongelooflijk, hoe is het mogelijk dat Ajax hier niet op 2-2 komt? Reijnders keert op de doellijn met de borst een inzet van dichtbij van Bergwijn en vervolgens caramboleert de rebound op miraculeuze wijze niet binnen.

Doodzonde, maar geen 2-2.


18:27

Geel voor Álvarez

Alvarez Duel AZ 900

Als vierde speler totaal en als tweede Ajacied krijgt Edson Álvarez een gele kaart, na een flinke charge op Odgaard.

Eerder in de wedstrijd werd ook Kenneth Taylor op de bon geslingerd.


18:25

Gaat ons slotoffensief beginnen? 🙏

Klaassen In Duel 900

Nog een kwartier aan officiële speeltijd te gaan.

Ajax had zojuist een goede fase. Kunnen we druk nu echt gaan opvoeren?


18:19

Dani de Wit keert inzet Kudus net voor de lijn

Ohhh Kudus. De Ghanees is enorm dicht bij de 2-2, maar ziet AZ’er Dani de Wit zijn inzet net voor de lijn keren.

Is dit het begin van het offensief voor Ajax? Laten we het hopen?


18:16

Wéér Pasveer

Nieuwe kans voor AZ… Odgaard schiet van grote afstand richting het doel van Pasveer, maar de Ajax-keeper reageert opnieuw alert. Het wordt intussen een beetje eentonig.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Schreuder Persco AZ 1280

Schreuder blikt vooruit op AZ-uit: 'Het ligt zondag aan ons'

Alfred Schreuder schoof vrijdagmiddag aan voor een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. De trainer keek kort terug op het duel in Liverpool, ging in op de Ajacieden in Oranje en blikte vooruit op de wedstrijd van zondag in Alkmaar. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd en moeten het weer op onze eigen manier gaan doen."

Tags

  • #AZAJA

Socials

Rewindheader

Rewind Liverpool - Ajax | Minimale nederlaag in Engeland

Ajax ging, ondanks het doelpunt van Mohammed Kudus, in de slotminuten onderuit op bezoek bij Liverpool. Bekijk nog een keer naar de mooiste beelden van het tweede duel in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials