Liveblog

Aan het verbinden . . .

The day after: zo verliep de de dag na de comeback in Istanbul

Dit was het liveblog van de donderdag na de comeback tegen Besiktas (1-2) in de UEFA Champions League. De Ajacieden vlogen vanuit Istanbul terug naar Amsterdam. 

Liveblog

17:00

Haller reageert na dubbelslag in Istanbul

"Het geeft een geweldig gevoel te scoren in de Champions League", opent Haller op de ochtend na de wedstrijd. "Ook om tot Man of the Match te worden verkozen is fantastisch."

Helpen
De spits keek kort na het duel in Istanbul zijn treffers nog niet terug. "Na de wedstrijd is het lekker om tot rust te komen. Het is goed om dan met het team rustig na te praten over de avond. Daar hebben we meestal weinig tijd voor."

Haller kwam er in de rust in. Met zijn treffers maakte hij het verschil. "Je wil natuurlijk gewoon op het veld staan. Ik was gretig en probeerde druk te zetten en aanwezig te zijn. Zeker als je als team achterstaat in de Champions League wil je helpen. Na de 1-1 kregen we ons zelfvertrouwen terug." 


15:45

Training Day!

Terwijl de selectie van Ajax in de lucht hangt onderweg naar Amsterdam, gaan we hier nog even terug naar vanmorgen. De basisspelers, inclusief de oefenmeester en Sébastien Haller, deden een wedstrijd voetvolley.


13:05

Flying back to Amsterdam 🦜🦜🦜

Ajax is onderweg naar Amsterdam. De mannen van trainer Erik ten Hag vliegen momenteel richting Schiphol. Check vooral de gloednieuwe mondkapjes! 


12:22


11:30

Laatste training in Turkije & terug naar Amsterdam

De Ajacieden werkten donderdagmorgen een uitlooptraining af in Istanbul. Ook trainer Erik ten Hag deed mee met zijn manschappen. De sfeer was, hoe kan het ook anders, opperbest.

Ajax maakt zich inmiddels op voor de terugreis naar Amsterdam. Als alles volgens plan verloopt keren de Amsterdammers aan het eind van de middag terug op Schiphol. 


10:55

Stem op Sébastien!

Welke speler in de Champions League 2021/2022 heeft meer recht deze titel dan onze man, die al negen keer toesloeg? 


10:30

Happy birthday, Johnny!

Rep John 880 AFC014000082 0017

De Ajacieden van Erik ten Hag laten oude tijden herleven. Ook na de overwinning op Besiktas konden weer mooie parallellen getrokken worden met het Ajax uit 1994/1995 én 1995/1996. Maar ook begin jaren zeventig maakte de Amsterdamse club natuurlijk naam en faam in het Europese clubvoetbal. 

Een Ajax-icoon uit die laatste, zeer succesvolle periode viert deze donderdag zijn zeventigste verjaardag. Van harte gefeliciteerd Johnny Rep! Kijk hier voor een mooie clip van deze illustere oud-Ajacied.   


08:54

Groepswinnaar!

Stand Web Copy

Omdat de stand in poule C zo goed en lekker is... Ajax kan niet meer worden achterhaald en is dus poulewinnaar. De plek in de knock-outfase na de winterstop werd eerder al veiliggesteld. Een wereldprestatie! Ajax speelt op dinsdag 7 december (21:00 uur) alleen nog een thuiswedstrijd tegen Sporting.


08:38

Ten Hag over Haller, Onana en de knappe comeback

Erik ten Hag had woensdagavond in Istanbul natuurlijk alle reden voor tevredenheid. De Ajax-trainer liet de comeback tegen Besiktas (1-2) nog eens rustig de revue passeren en lichtte in zijn terugblik vooral de rollen van Sébastien Haller en Andre Onana uit. Ten Hag had bovendien, zoals we hem ook kennen, oog voor de verbeterpunten. 


07:50

Rise up

Een nieuwe dag en een nieuw liveblog. Tijd voor een vrolijke tweet vanuit Amsterdam. Dit waren de mannen die woensdag aan de aftrap verschenen voor het duel met Besiktas. Na een 1-0-achterstand knokte Ajax zich glansrijk terug. De vijfde groepswedstrijd in de Champions League leverde een knappe 1-2-zege op. 


07:30

Nagenieten!

Hallerjuichen1280

Goedemorgen! The day after de gewonnen uitwedstrijd tegen Besiktas (1-2) maakt Ajax zich op voor de terugreis naar Amsterdam. De Ajacieden beleggen donderdag op Turkse bodem nog een uitlooptraining en vliegen vanmiddag terug naar Nederland. Lees en bekijk hier wat er allemaal op Matchday voorbijkwam.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Haller2 (1)

Verslag | Koning Haller verovert Vodafone Park

Sébastien Haller heeft met twee treffers Ajax eigenhandig langs Besiktas geschoten. De aanvaller kwam na de rust in het veld en keerde een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Daardoor is Ajax woensdag ook groepswinnaar geworden in poule C van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Tenhagreactie1280

Ten Hag blij met comeback: 'De rol van Haller springt in het oog'

Erik ten Hag was blij dat de ploeg na de 1-0-achterstand de rug rechtte tegen Besiktas. Daarbij gaf hij spits Sébastien Haller ook een compliment. "De rol van hem springt in het oog. Ik ben er heel blij mee dat iemand vanaf de bank dit effect heeft."

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials