Ten Hag blij met comeback: 'De rol van Haller springt in het oog'

Erik ten Hag was blij dat de ploeg na de 1-0-achterstand de rug rechtte tegen Besiktas. Daarbij gaf hij spits Sébastien Haller ook een compliment. "De rol van hem springt in het oog. Ik ben er heel blij mee dat iemand vanaf de bank dit effect heeft."

• #UCL
  • #BESAJA

''We hadden de eerste helft de overhand en creëerden ook kansen. Al ging er af en toe wel wat mis'', keek Ten Hag ook kritisch terug op het duel bij Besiktas. ''Met name over de rechterkant was de organisatie niet altijd even goed. Besiktas kwam daar een aantal keer goed door. Ook in onze restverdediging stond het niet altijd goed.''

Na rust knokten de Ajacieden zich alsnog voorbij de Turken. Ook doelman Andre Onana had zijn aandeel in de fraaie overwinning. Ten Hag legde in Istanbul zijn keuze voor de keeper uit Kameroen uit: ''Remko (Pasveer, red.) doet het fantastisch, dat is helder. Hij is op dit moment misschien wel de beste keeper van Nederland. Maar ik wilde vandaag vooral zien of we niet alleen een team, maar ook een selectie hebben. Onana is daar een belangrijk onderdeel in, al heeft hij lang niet gespeeld. Hij moet nu ritme opdoen binnen Ajax, binnen onze speelwijze.''

''We wilden alles in eigen hand houden en niet afhankelijk zijn van de laatste wedstrijd in Lissabon. Dat hebben we ook gedaan'', sloot Ten Hag tevreden af. Ajax was al zeker van een plek in de knock-outfase en geeft de eerste plek in de groep ook niet meer prijs. ''Dat is prettig. Vijftien punten in Europa staat toch. Daar zijn we blij mee.''