Liveblog

Aan het verbinden . . .

Wedstrijd FC Groningen - Ajax definitief gestaakt

De wedstrijd FC Groningen - Ajax is gestaakt. In dit liveblog lees je terug wat er zondag is gebeurd tijdens de wedstrijd in de 32e speelronde van de Eredivisie.

Liveblog

20:05

Wedstrijd wordt dinsdag hervat

Wijndal900 ??

De wedstrijd FC Groningen – Ajax wordt dinsdag 16 mei uitgespeeld zonder publiek. De aftrap van het duel is om 15:00 uur. Zondagmiddag werd de wedstrijd gestaakt nadat er tot tweemaal toe vuurwerk op het veld was gegooid. Het duel wordt live uitgezonden door ESPN.


16:10

Update vanuit Groningen voor de Ajax-supporters 👇


15:31

Ajax-spelers bedanken het publiek

De spelers van Ajax bedanken de supporters die zijn meegereisd naar FC Groningen. Na twee incidenten binnen tien minuten werd de wedstrijd definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt hervat.


15:03

Het is klaar in Groningen ✖️

Manschot900 ??

Inmiddels is het duidelijk dat de wedstrijd definitief wordt gestaakt. Er wordt vandaag niet meer gevoetbald tussen FC Groningen en Ajax.


14:57

Wedstrijd opnieuw gestaakt

Hervatting900 ??

De wedstrijd ligt wederom stil. Opnieuw wordt er vuurwerk op het veld gegooid. De beide ploegen gaan naar binnen. 


14:53

Spelers keren terug op het veld

Na een klein kwartier keren de beide selecties terug uit de kleedkamers. FC Groningen - Ajax wordt over enkele ogenblikken hervat. Ajax mag nog een corner nemen.


14:39

Wedstrijd ligt stil

Er wordt vuurwerk vanaf de tribune op het veld gegooid. De wedstrijd in Groningen ligt op dit moment stil.


14:36

Ajax Radio is van de partij

Radio3 ??

Luister ook voor het duel met FC Groningen naar Ajax Radio. Het commentaar is enthousiast en betrokken en van reclame-onderbrekingen heb je geen last. Ajax Radio luister je via de Ajax App, Ajax.nl en JUKE.


14:33

Sterkhouders 💪

Twee Ajacieden waren er dit seizoen in elk competitieduel (31) bij: Dusan Tadic en Jurriën Timber. Van dit duo maakte Timber de meeste speelminuten: 2766. Tadic was 2701 minuten van de partij.


14:29

Game on

We zijn begonnen aan FC Groningen - Ajax. Zet 'm op, boys!


14:17

Heitinga: 'De ontwikkeling van Hato is positief'

Heitinga900 ??

Voordat John Heitinga aanschoof aan de desk van ESPN aan de rand van het veld bij FC Groningen werd de tegenstander van vandaag nog even besproken. De Ajax-trainer keek naar beelden van Ricardo Pepi en noemde hem het lichtpuntje bij FC Groningen dit seizoen. "Als je hier zo in het stadion staat is het jammer dat ze gedegradeerd zijn", vervolgde de coach. "Er hangt hier altijd wel een goede sfeer."

Daarna ging het gesprek verder over de basisopstelling van Ajax. Zo speelt Jorrel Hato centraal achterin en neemt Wijndal de linksbackpositie over. "De ontwikkeling van Hato is positief. We willen tempoversnellingen van achteruit. Met Jorrel en Jurriën Timber hebben we veel voetbal."

Daarmee schuift Edson Álvarez weer door naar het middenveld. "Met Kenneth erbij als 'dubbele zes' wil ik daar ook voetbal zien. Kijk, elke wedstrijd is een puzzel. Je kijkt naar de spelers die beschikbaar zijn. Vandaag zijn Steven Berghuis en Francisco Conceição er bijvoorbeeld niet bij."


14:10

Tik-tak, tik-tak ⏳

De Ajacieden maken zich klaar voor de uitwedstrijd in het Hoge Noorden. Nog twintig minuten tot de aftrap van het duel met FC Groningen.


14:02

Daar is Rulli 🧤

Rulliopkomst900 ??

Gero Rulli is traditiegetrouw als eerste begonnen aan zijn warming-up. 


13:58

King in Groningen 👑

Ook vandaag kan je stemmen op jouw favoriete Ajacied tegen FC Groningen. Vanaf de 75e minuut gaat de stemmodule open. Stemmen kan in de Ajax App.


13:49

Zo klonk de 0-2 van Schöne tegen FC Groningen bij Ajax Radio

Ajax ging op 14 februari 2016 op bezoek bij FC Groningen. De Ajacieden wonnen met 1-2 dankzij treffers van Anwar El Ghazi en Lasse Schöne. De benutte strafschop van de Deen klonk toen zo bij Ajax Radio.

Ook vandaag zijn de mannen van Ajax Radio weer van de partij in Eindhoven. Vanaf enkele minuten voor de aftrap zijn de heren 'on air'. Ajax Radio luister je overal ter wereld via JUKE, op onze homepage of in de Ajax App.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Pasveer

Pasveer verlengt met een jaar: 'Denk dat ik wel belangrijk kan zijn voor Ajax'

Remko Pasveer blijft minimaal nog voor een jaar verbonden aan Ajax. De goalie zette een handtekening onder een contract tot medio 2024. "Ik heb nog steeds plezier in het spelletje en met name hier bij Ajax. Dat is de hoofdreden dat ik mijn contract heb verlengd. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen."

Tags

  • #Pasveer

Socials

Heitinga Artikel Persco 1280

Heitinga: 'Belangen groot voor club en spelers'

John Heitinga blikte vrijdag vooruit op de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers treden zondag aan tegen de club voor wie onlangs degradatie uit de Eredivisie realiteit werd. "FC Groningen kan vrijuit spelen, maar we zullen het zondag zelf moeten doen. Je moet je wedstrijden winnen."

Tags

  • #GROAJA

Socials