Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees alles terug over FC Volendam - Ajax

  • Ajax wint in Volendam met 2-4
  • Calvin Bassey maakt zijn eerste doelpunt in Ajax-shirt
  • Ajax-supporters kiezen voor Steven Berghuis als King of the Match

Liveblog

22:44

Stand in de Eredivisie 📊

JR35136 ??

De wedstrijden van zaterdag in de Eredivisie zitten erop. Dit is nu de stand aan kop van de vaderlandse competitie.

1. Ajax 9-22
2. AZ 8-20
3. PSV 8-18
4. Feyenoord 8-17
5. FC Twente 8-16

Dinsdag zijn we alweer terug met een nieuw liveblog. Dan reist Ajax af naar Napels voor het duel met Napoli in de UEFA Champions League. Die wedstrijd is op woensdag en begint om 18:45 uur.


19:22

Onze aanvoerder ❤️

Tadic Voor Dug Out 900 ??

Dusan Tadic werd in Volendam na een uur gewisseld. In de slotfase van het duel met de nummer achttien van de Eredivisie leefde hij nog intens mee vanaf de zijlijn.


19:13

Schreuder: 'Een wedstrijd met ups en downs'

Schreuder Met Klaassen Kletsen 900 ??

"Een wedstrijd met ups en downs." Zo betitelde trainer Alfred Schreuder de wedstrijd bij FC Volendam: 2-4. Ajax kwam met 0-3 voor, liet FC Volendam terugkomen tot 2-3, maar trok uiteindelijk het duel over de streep. 

"Na de 0-3 had de wedstrijd op het slot moeten zitten. Maar na de tegentreffer leek het vertrouwen veel minder te worden. Dat het vandaag moeizaam was, had met ook met dat vertrouwen te maken. Dat heeft te maken met wat er dinsdag tegen Napoli is gebeurd."

Zo trekt Schreuder wel zijn lessen uit de wedstrijd met de Volendammers. "We moeten kijken naar de dingen die goed gingen en over wat er met ons als team gebeurt als we een goal tegen krijgen. Je moet te allen tijde compact staan, of dat nou hoog of laag op het veld is."

Schreuder koos tegen FC Volendam voor dezelfde elf als tegen Napoli, maar zette zijn spelers op andere plekken neer op het veld. Hij was tevreden over de invulling. "We hebben in de opbouw bij vlagen prima positiespel gespeeld. Uiteindelijk zijn we een team dat zich nog aan het ontwikkelen is."


19:01

Berghuis: 'Ruimte voor ontwikkeling'

Berghuis Dribbel 900 ??

Steven Berghuis gaf voor de camera van ESPN toe dat Ajax in de slotfase van het duel in Volendam nog door het oog van de naald kroop: 2-4. 

"Zo'n 1-3 mag niet vallen. Dan speel je de wedstrijd makkelijk uit en spreken we hier over hele andere dingen. Over het algemeen is er ruimte voor ontwikkeling. We moeten meer als team opereren. We hadden aan de bal ook wel onze goede momenten."

Hij probeerde bij de betaalzender de vinger op de zere plek te leggen. "We hebben vijf, zes nieuwe spelers op het veld staan. Vorig jaar waren alleen Remko (Pasveer, red.) en ik nieuw. De afspraken zitten dus nog niet helemaal in de ploeg. We mogen wel meer van elkaar eisen."


18:53

Blind: 'Ik liep niet tevreden het veld af'

Blind Aan De Bal Volendam 900 ??

Ajax had ruim een uur lang de controle in Volendam en stond op een 0-3-voorsprong in het Kras Stadion. Na de 1-3 zakte het niveau, vond Daley Blind. "We zijn niet in grootse vorm op dit moment. Een tikje als de 1-3 kan voor moeilijkheden zorgen in het elftal", vertelde hij bij ESPN.

"Of we nou goed of slecht spelen, we moeten ons vasthouden aan bepaalde regels die we hebben afgesproken binnen het elftal. Daar moeten we kritisch op zijn. Het lijkt me duidelijk dat de sfeer op dit moment niet optimaal is. We hebben genoeg ervaren jongens die elkaar de waarheid kunnen vertellen. Als het goed gaat, bespreken we wedstrijden ook. We moeten ook niet bij de pakken neer gaan zitten. Het is gewoon een moeilijke fase."

Uiteindelijk pakte Ajax wel de drie punten in Volendam, al ging het in de slotfase niet makkelijk. "We moeten eerlijk zijn, dit is geen Champions League-niveau. Bij vlagen hebben we goed gespeeld, maar we moeten vooral kritisch op het einde zijn. Ik liep niet tevreden het veld af in ieder geval."


18:46

King of the Match 🤴

Berghuis Close 900 King ??

Jullie King of the Match: Steven Berghuis.

De rechtsbuiten kreeg bijna 65 procent van de stemmen van jullie. Daarmee werd hij overtuigend gekozen tot King of the Match tegen FC Volendam.


18:26

FT // 2-4-eindstand

Afgelopen. Ajax wint met 2-4 bij FC Volendam. Het belangrijkste is dat de drie punten binnen zijn en mee gaan naar Amsterdam.


18:25

Davy met de beslissing

Goal Gif Klaassen Thuis

YES! Het wordt 2-4 via Davy Klaassen. De wedstrijd is meteen afgelopen. 


18:18

Goal Volendam afgekeurd

De stand blijft 2-3. Volendam denkt op 3-3 te komen, maar de treffer van Henk Veerman wordt geannuleerd vanwege buitenspel.

Kom op, Ajax!  


18:14

Volendam met de 2-3 😞

Oud-Ajacied Carel Eiting maakt de treffer.


18:10


18:08


18:05

Grote kansen Volendam

Ajax moet even wakker worden. Na de 1-3 krijgt FC Volendam nu al de tweede grote kans om opnieuw te scoren. Henk Veerman wipt de bal echter naast het Ajax-doel.  


18:01

Zeefuik met de 1-3

De spits van Volendam profiteert van een fout van Remko Pasveer.


18:00


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Het vizier gaat weer op de Eredivisie

De selectie van Alfred Schreuder stapte vrijdag het trainingsveld op om zich klaar te stomen voor een Noord-Hollands onderonsje. De focus gaat na de nederlaag in de UEFA Champions League weer op de Eredivisie. FC Volendam is in de negende speelronde van de Nederlandse competitie de tegenstander.

Tags

  • #VOLAJA

Socials

Edson 1280

Nieuwe speeldatum voor Ajax - Vitesse

De wedstrijd Ajax – Vitesse heeft een nieuwe speeldatum gekregen. Het duel met de Arnhemmers stond oorspronkelijk gepland op zaterdag 29 oktober om 18:45 uur, maar is verplaatst naar woensdag 9 november om 20:00 uur.

Tags

  • #AJAVIT

Socials