Liveblog

Aan het verbinden . . .

Van den Boomen: 'Wij vinden absoluut dat het beter moet'

  • Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-0 gelijkgespeeld
  • Het is het tweede gelijkspel op rij in de Eredivisie voor de Amsterdammers
  • Josip Šutalo, Georges Mikautadze, Gaston Avila, Chuba Akpom en Anton Gaaei maakten hun debuut voor Ajax 1 in Sittard

Liveblog

19:15

🖐️ debutanten

Vijf spelers maakten zondagmiddag hun debuut in Ajax 1: Josip Šutalo, Georges Mikautadze, Gaston Avila, Chuba Akpom en Anton Gaaei.


17:17

Steijn: 'Hoop werk aan de winkel'

Steijn900 2 ??

Evenals Branco van den Boomen was Maurice Steijn ook niet te genieten na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Er is nog een hoop werk aan de winkel", was de conclusie van de hoofdtrainer. "Het is duidelijk dat het elftal nog niet op elkaar ingespeeld is. We hebben nog niet met elkaar kunnen trainen. De tijd zal leren of er genoeg kwaliteit is."

Voor de camera van ESPN werd Steijn geconfronteerd met een negatieve statistiek. Zo waren er gedurende de wedstrijd 88 verkeerde passes van Ajacieden. "Daar begint het mee. Je ziet dat een aantal spelers ongelukkig waren. De meeste simpele dingen gingen niet goed, dus het is duidelijk dat we nog stappen moeten maken."16:57

😒😒


16:53

Van den Boomen: 'Wij vinden absoluut dat het beter moet'

Branco900 2 ??

Branco van den Boomen verscheen zondagmiddag na de wedstrijd teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Wij vinden absoluut dat het beter moet", waren de eerste woorden van de middenvelder. "Ik snap dat er veel kritiek is, omdat Ajax gewoon beter moet spelen dan dat we nu laten zien. Er zijn veel nieuwe spelers en ik denk dat het proces even tijd nodig heeft."

De Ajacied steekt de hand in eigen boezem. "We hebben allemaal talent, anders speel je niet bij Ajax. Dat is duidelijk, maar ik kan echt beter. Ik kan een goede speler zijn voor Ajax, maar we moeten automatismen in de ploeg slijpen", aldus Van den Boomen. "Ik moet hard gaan werken om connecties te gaan maken met spelers."


16:31

FT // 0-0

Het is afgelopen. Ajax lijdt puntenverlies in Limburg. Het wordt 0-0 tegen Fortuna Sittard.


16:14

Slotfase gaat in

Gaaei900

Nog tien minuten. Ajax lijkt de druk richting het Fortuna-doel wat op te gaan voeren.

Zojuist was er een goede kans voor Georges Mikautadze. De aanvallende vond ruimte voor het schot, maar vond de vuisten van de Fortuna-doelman. De rebound stuitte net teveel op voor Akpom om in één keer uit te halen. 


16:04

🔁 Opnieuw dubbele wissel

Maurice Steijn voert zijn tweede dubbele wissel door. Nu brengt hij Kenneth Taylor en Mika Godts. Voor Benjamin Tahirović en Carlos Forbs is het einde wedstrijd.


16:01

Tahirović recht op Pandur af

Een pegel van Benjamin Tahirović. De middenvelder probeert het van ruim twintig meter. De inzet is hard, maar komt recht op de Fortuna-goalie af en is daardoor makkelijk te pakken.


15:57

Prima reflex Gorter

Jay Gorter voorkomt dat Ajax op achterstand komt. Noslin verschaft zichzelf ruimte in de Ajax-zestien en puntert vervolgens richting het doel van Gorter. De goalie redt uitstekend.


15:55

🔁 Twee debutanten maken opwachting

Een dubbele wissel en twee debutanten bij Ajax. Anton Gaaei en Chuba Akpom komen binnen de lijnen. Zij vervangen respectievelijk Devyne Rensch en Brian Brobbey.


15:53

Nog altijd geen goals

Mikautadze1920

De klok heeft de zestig minuten aangetikt. Er zijn nog altijd geen goals gevallen. Ook in de tweede helft gaat het spel redelijk gelijkop.

Ajax kreeg wel een enorme kans via Gaston Avila, maar de Argentijn schoot over.


15:46

Enorme kans voor Avila

Avila900 4

Ohh Gaston. De linksback krijgt een enorme kans als de bal na een afgeslagen corner zo voor zijn voeten belandt. Avila heeft de hoek voor het uitkiezen, maar schiet hoog over.

Zonde, dit was echt een goede kans voor Ajax.


15:42

Šutalo zorgt voor opruiming

Er lijkt een kans voor Fortuna te ontstaan, maar Josip Šutalo weet ijzersterk voor opruiming te zorgen. De debuteerde verdediger maakt vooralsnog een sterke indruk.


15:38

Strijden, Ajax!

De tweede helft is begonnen. Kan Ajax na rust de tweede competitiezege van het seizoen veiligstellen.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training1920

In beeld | Voorbereiden op Fortuna-uit

Ajax heeft zaterdag de afsluitende training afgewerkt richting het uitduel met Fortuna Sittard. Op sportcomplex de Toekomst werden de puntjes op de i gezet door de selectie van Maurice Steijn.

Tags

  • #FORAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: Fortuna Sittard - Ajax

Ajax speelt zondagmiddag in de derde speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. In deze aflevering van de Ajax Podcast kijken we vooruit op het duel in Limburg, blikken we terug op de loting van de groepsfase van de Europa League en vertelt aanwinst Ethan Butera over zijn vriendschap met Ajacied Rayane Bounida.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Sosabts1920

Behind the scenes | Dit was Deadline Day bij Ajax

Op Deadline Day trok Ajax nog twee spelers aan: Sivert Mannsverk en Borna Sosa. De kersvers Ajacieden werden medisch gekeurd en tekenden hun contract in aanwezigheid van Sven Mislintat. We volgenden Mannsverk en Sosa de hele dag.

Tags

  • #BehindTheScenes

Socials