Bedankt voor het volgen vandaag.

21:25

Valkanis: 'Dit had niet mogen gebeuren'

Valkanis900 ??

Ajax verloor donderdagavond met 3-2 van USV Hercules. Assistent-trainer Michael Valkanis verscheen na afloop van de wedstrijd teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Dit is erg teleurstellend. Er is werk aan de winkel en we moeten dingen gaan fixen met de staf. We gaan ermee aan de slag."

"Dit had niet mogen gebeuren", vervolgde Valkanis, die zag dat er in de eerste helft veel te weinig beweging was bij Ajax. "We waren te statisch en lieten in de rust weten dat we in de tweede helft het spel moesten versnellen. Desondanks maakten we te veel fouten. In de laatste tien minuten kwamen we eigenlijk pas in de wedstrijd."

Ajax verloor in de clubhistorie nog nooit van een amateurclub in de KNVB Beker. "Dit is niet goed, we zijn bezig aan een heel moeizaam seizoen. Maar we moeten door en alles op de rit krijgen", was Valkanis duidelijk.

90+6

[20:40]

FT // 3-2

Ajax blameert zich tegen USV Hercules. De Ajacieden hebben in Stadion Galgenwaard met 3-2 verloren, waardoor de Amsterdammers uitgeschakeld zijn in het KNVB Beker-toernooi.

90+3

[20:36]

3-2 USV Hercules...

USV Hercules komt in de blessuretijd weer op voorsprong via Mats Grotenbreg.

90

[20:33]

6️⃣ minuten blessuretijd

We krijgen zes minuten extra tijd in Stadion Galgenwaard.

88

[20:32]

2-2 via Akpom

Akpom Goalgifje Thuis ??

Ajax heeft de achterstand rechtgetrokken. Chuba Akpom tikt de 2-2 van dichtbij binnen. Anton Gaaei is de aangever.

87

[20:30]

Brobbey bijna...

Brian Brobbey maakt kort na de aansluitingstreffer ook bijna de gelijkmaker. De aanvalsleider kopt een lange bal van Jorrel Hato net naast het vijandelijke doel.

83

[20:27]

Brobbey maakt aansluitingstreffer

Goalgif Brobbey Thuis ??

Brian Brobbey brengt Ajax terug in de wedstrijd. De Ajax-spits schiet op aangeven van Benjamin Tahirović de 2-1 tegen de touwen.

77

[20:19]

Tweede helft in beeld 📸

73

[20:16]

Ajax komt goed weg

USV Hercules krijgt via Franslyn Nsingi een gigantische mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Diant Ramaj voorkomt een derde treffer met een knappe redding.

69

[20:12]

Dubbele mogelijkheid Ajax

Ajax krijgt twee goede kansen op de aansluitingstreffer. Eerst ziet Kenneth Taylor zijn inzet van de lijn gehaald worden, waarna ook Mikautadze in de rebound niet toe kan slaan. Het blijft 2-0.

66

[20:09]

2-0 voor USV Hercules...

Ajax is op een 2-0-achterstand gekomen in Stadion Galgenwaard. Tim Pieters verdubbelt de voorsprong met nog een kwart wedstrijd op de klok.

63

[20:05]

1️⃣0️⃣0️⃣ wedstrijden voor Brobbey

Brobbeyclose900 ??

Brian Brobbey speelt vanavond zijn honderdste officiële wedstrijd in Ajax 1. Hij treedt hiermee toe tot de 'Club van 100'.