Maurice Steijn nieuwe hoofdtrainer Ajax

Steijncontract1920
Steijncontract1920

Ajax, Sparta Rotterdam en Maurice Steijn hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar Ajax. Steijn tekent in Amsterdam een contract dat op 1 juli 2023 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2026. Steijn (Den Haag, 20 november 1973) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal.

Tags

  • #Steijn

Socials

De 49-jarige oefenmeester speelde zelf betaald voetbal bij ADO Den Haag en NAC Breda. Met de club uit Breda promoveerde hij in 2000 naar de Eredivisie. Bij ADO Den Haag begon Steijn zijn trainersloopbaan als assistent en was van 2011–2014 eindverantwoordelijk voor het eerste elftal. Vanaf 2014 tot 2019 stond hij als hoofdtrainer aan het roer bij VVV-Venlo en werd met de Limburgse club in 2017 kampioen van de eerste divisie. In datzelfde jaar kreeg hij de Gouden Stier en de Rinus Michels Award voor beste trainer.

Zesde met Sparta
In 2019 vertrok hij naar Al-Whada FC in de Verenigde Arabische Emiraten, het jaar daarop volgde één seizoen trainerschap bij NAC Breda. Eind april 2022 tekende hij bij Sparta Rotterdam, hij behoedde de ploeg in de resterende duels van dat seizoen voor degradatie. Het afgelopen seizoen eindigde Steijn met Sparta zeer verrassend op de zesde plaats in de Eredivisie om vervolgens nog de finale van de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat: "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd. Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld."

Bakkati terug bij Ajax
Said Bakkati wordt als assistent-trainer aan de technische staf toegevoegd. Bakkati heeft een verleden bij Ajax. Gedurende het seizoen 2015/2016 was hij in Amsterdamse dienst als assistent-trainer van coaches Andries Ulderink en Jaap Stam bij Jong Ajax. Bakkati (Groningen, 23 maart 1982) vervolgde zijn loopbaan als assistent bij Reading FC, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati. Sinds november 2022 was de oud-prof assistent-trainer van Dick Advocaat bij ADO Den Haag.

Bakkati tekent net als hoofdtrainer Steijn een contract met een looptijd van drie seizoenen, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2026. De 28-jarige Duitser Max Lesser komt over van VfB Stuttgart en wordt hoofd analyse eerste elftal. De technische staf bestaat verder uit Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach).

Ajax is op zoek naar nog een assistent voor Steijn om de technische staf te completeren.

Gerelateerde artikelen

Steijn Interview1920

Steijn: 'Heel graag aanvallend voetbal spelen'

"Maurice Steijn, hoofdtrainer van Ajax. Dat klinkt heel mooi." Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van de 49-jarige oefenmeester. De voormalig Sparta-coach is woensdag gepresenteerd als de opvolger van John Heitinga. Dat Ajax bij hem terecht is gekomen, maakt Steijn trots. "Als de club voor jou kiest na een aantal gesprekken en jou ziet als de juiste man, dan ben je uiteraard heel blij."

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijnpersco 2 1920

Steijn streeft hoogste na: 'Kampioen worden'

Maurice Steijn wil samen met Ajax werken aan nieuwe successen. Woensdagmiddag ging hij kort na zijn presentatie in een volgestroomde perszaal in de Johan Cruijff ArenA samen met Sven Mislintat in op vragen van de aanwezige journalisten. "Ik wil met Ajax het hoogste nastreven; kampioen worden dit jaar en aanhaken bij de Europese top."

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijnportret1920

Steijn in mooi rijtje Ajacieden met Sparta-verleden

Ajax heeft een nieuwe hoofdtrainer: Maurice Steijn. De 49-jarige coach tekent een contract voor drie seizoenen. Hij komt over van het Rotterdamse Sparta. En met die Rotterdamse club heeft Ajax een lange geschiedenis. Vanwege de transfer van de oefenmeester uit Den Haag kijken we naar enkele fameuze spelers en trainers die in het verleden zowel Ajax als Sparta op hun cv konden noteren.

Tags

  • #Steijn

Socials