Steijn: 'Heel graag aanvallend voetbal spelen'

"Maurice Steijn, hoofdtrainer van Ajax. Dat klinkt heel mooi." Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van de 49-jarige oefenmeester. De voormalig Sparta-coach is woensdag gepresenteerd als de opvolger van John Heitinga. Dat Ajax bij hem terecht is gekomen, maakt Steijn trots. "Als de club voor jou kiest na een aantal gesprekken en jou ziet als de juiste man, dan ben je uiteraard heel blij."

Tags

  • #Steijn

Socials

De nieuwbakken coach legt uit hoe hij de afgelopen weken heeft ervaren sinds Ajax contact met hem zocht. "Op het moment dat Ajax zich meldt, ben je in eerste instantie ook verrast. Verder vond ik het vooral heel mooi dat ik één van de kandidaten was."

De veertiger vertelt dat hij een week of vijf geleden is benaderd. Daarna is hij in gesprek gegaan met Jan van Halst, Klaas Jan Huntelaar, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. "Afgelopen week is het uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Ik was heel blij. Als de club voor jou kiest na een aantal gesprekken dan ben je uiteraard heel blij."

Hollandse school
Steijn wil er, nu hij Ajacied is, alles aan doen om succes te boeken met de club. "Dat betekent hard werken met elkaar; met spelers en staf, de hele club. Daar hoort bij Ajax ook de manier van voetballen bij. Dat is attractief spelen, gecombineerd met resultaat."

Volgens de trainer past de visie van de club wel bij hem. Steijn trainde voor Ajax vooral bij kleinere clubs. "Daar heb ik altijd geprobeerd aanvallend te voetballen vanuit de Hollandse School: 4-3-3. Bij VVV-Venlo ben ik bijvoorbeeld kampioen geworden in de Eerste Divisie met een recordaantal doelpunten."

"Ik wil heel graag aanvallend voetbal spelen", vervolgt de Ajax-coach. "Voetbal is gemaakt om het publiek een mooie middag te bezorgen. Maar uiteindelijk gaat het ook om winnen. Die combinatie ben ik altijd naar op zoek."

Jeugdopleiding Ajax
Het liefste haalt Steijn resultaat met jeugdspelers in het elftal. Precies zoals Ajax het wil. "We hebben hier een onwijs goede opleiding. Je ziet het bijvoorbeeld aan Jorrel Hato het afgelopen seizoen. Wat je in eigen huis hebt, hoef je niet van ver te halen. Kwaliteit is wel bepalend."

"Ik kan niet wachten om te beginnen. Eindelijk is de kogel door de kerk. Ik ga een paar dagen op vakantie, maar ook tijdens die vakantie zal ik al volop bezig zijn aankomend seizoen."

Gerelateerde artikelen

Steijnpersco 2 1920

Steijn streeft hoogste na: 'Kampioen worden'

Maurice Steijn wil samen met Ajax werken aan nieuwe successen. Woensdagmiddag ging hij kort na zijn presentatie in een volgestroomde perszaal in de Johan Cruijff ArenA samen met Sven Mislintat in op vragen van de aanwezige journalisten. "Ik wil met Ajax het hoogste nastreven; kampioen worden dit jaar en aanhaken bij de Europese top."

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijncontract1920

Maurice Steijn nieuwe hoofdtrainer Ajax

Ajax, Sparta Rotterdam en Maurice Steijn hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar Ajax. Steijn tekent in Amsterdam een contract dat op 1 juli 2023 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2026. Steijn (Den Haag, 20 november 1973) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal.

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijnportret1920

Steijn in mooi rijtje Ajacieden met Sparta-verleden

Ajax heeft een nieuwe hoofdtrainer: Maurice Steijn. De 49-jarige coach tekent een contract voor drie seizoenen. Hij komt over van het Rotterdamse Sparta. En met die Rotterdamse club heeft Ajax een lange geschiedenis. Vanwege de transfer van de oefenmeester uit Den Haag kijken we naar enkele fameuze spelers en trainers die in het verleden zowel Ajax als Sparta op hun cv konden noteren.

Tags

  • #Steijn

Socials