Mentaal sterke Viereck wint For The Future Trophy

Iedere maand reiken we de For The Future Trophy uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. De vijfde winnaar van dit seizoen is Neal Viereck. De 17-jarige verdediger valt de laatste jaren van de ene blessure in de andere, maar werkt keihard om weer fit te worden. Dat doorzettingsvermogen op zo'n jonge leeftijd verdient een pluim.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Viereck was aangenaam verrast door het winnen van de For The Future Trophy. Hij kreeg een glimlach niet van zijn gezicht. "Ik had het niet verwacht”, bekende hij eerlijk. "Maar ik ben er blij mee. Ben blij dat ik alsnog word gezien, ook al heb ik veel blessures gehad en ben ik niet altijd op het veld geweest.”

Last van groeispurt
Fysiek ongemak loopt de laatste jaren jammer genoeg als een rode draad door het voetballeven van Viereck. "In de zomer dat ik van O13 naar O14 ging, scheurde ik een botje van mijn heup af. Ik ging keihard revalideren en kwam op een gegeven moment terug op het veld. Meteen bij de eerste training kreeg ik last van ‘groeipijnbotjes’ en lag ik er weer een paar maanden uit. Ik was in een jaar meer dan tien centimeter gegroeid."

Het was letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan. "Daarna heb ik nog een aantal blessures gehad. Als ik begon te spelen, raakte ik weer geblesseerd. Zo zijn de afgelopen jaren eigenlijk voor mij geweest.”

'Ben trots op mezelf'
Toch liet Viereck zich niet uit het veld slaan. En dat tekent zijn doorzettingsvermogen. "Ik vond het niet leuk. In die tijd had ik het ook druk met school, dus er waren veel dingen waarover ik aan het nadenken was. Het was niet makkelijk, maar ik heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik me er zo goed doorheen heb geslagen.”

Gevraagd naar zijn doelen voor de rest van het seizoen reageert Viereck duidelijk. "Sowieso op het veld blijven, daar begint het mee. Verder veel minuten maken en gewoon lekker voetballen. Ik heb al lang geen wedstrijd meer gespeeld en wil dat weer gaan meemaken.”

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Gerelateerde artikelen

Vink1280

Vink neemt For The Future Trophy in ontvangst: 'Helpt mij dat ik vroeger verdediger ben geweest'

Voor de vierde keer dit seizoen reiken we de #ForTheFuture Trophy uit. Elke maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De vierde winnaar dit seizoen is Skye Vink. De 15-jarige aanvaller speelt momenteel bij Ajax Onder 17, heeft twee klassen overgeslagen en gaat dit jaar zijn eindexamen op het VWO afronden.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Kalokoh1280

Kalokoh kijkt uit naar hervatting competitie: 'Te lang geleden'

De jeugd van Ajax speelt dit weekend weer in de competitie. Ajax O17 gaat zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. In dat team staat de clubtopscorer van 2019/2020 tussen de lijnen. Dat was dus niet Dusan Tadic of Hakim Ziyech, maar de toen nog 14-jarige David Kalokoh.

Socials