Neres: 'Ik garandeer dat onze filosofie niet verandert'

David Neres maakt zich met Ajax op voor een nieuw seizoen in de UEFA Champions League. De Braziliaan kijkt vooruit naar de aankomende affiches en terug op het geweldige Europese seizoen 2018/2019.

Tags

  • #UCL

Socials

Ook Neres herinnert zich het Champions League-seizoen 2018/2019 nog altijd levendig. "Het was een fantastisch seizoen, onvergetelijk. Het was voor mij en veel teamgenoten de eerste Champions League. Ons debuutjaar en dan zo'n seizoen ervan maken, dat is niet in woorden te vatten."

"Ik heb het niet alleen over de wedstrijd tegen Real Madrid, maar over de hele competitie. Vanaf de play-offs en de eerste wedstrijd. Het ging allemaal fantastisch. Het was echt heel goed."

Zelfde filosofie
"We speelden goed samen en geloofden in de filosofie van de club'', verklaart Neres het toenmalige succes. "Er zat veel kwaliteit in het team, met jonge spelers. We hadden een hele duidelijke spelopvatting en speelden zonder angst en met veel inzet."

Woensdag zal Ajax met een heel andere selectie aantreden tegen Liverpool. "Een vergelijking tussen ons oude en nieuwe team heeft geen zin. Dat oude team bestaat nu helemaal niet meer. Maar ik garandeer dat de filosofie van de club niet verandert: we blijven altijd op dezelfde manier spelen en er zijn bovendien veel goede spelers bij gekomen."

Leidersol voor Neres
"Ik hoop dat we er opnieuw een fantastisch seizoen van kunnen maken", besluit de buitenspeler. Voor zichzelf ziet hij een belangrijke rol weggelegd binnen het huidige Ajax. "Ik ben nog jong, maar ik ben een van de meest ervaren spelers. Ik kan de leiding nemen op het veld en ook erbuiten.''

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Neres 2020 09 04

Bijzondere basisplaats voor Neres

Dat David Neres weer in de basis staat bij Ajax, is voor de Braziliaan een enorme persoonlijke overwinning. Na een zware periode vol blessureleed, speelt hij tegen sc Heerenveen voor het eerst sinds Chelsea - Ajax in november 2019 een officiële wedstrijd als basisspeler.

Tags

  • #AJAHEE
  • #Neres

Socials

Copyright Proshots 5484640

Felix Brych fluit kraker tegen Liverpool

Felix Brych is de scheidsrechter van het duel van Ajax met Liverpool in de UEFA Champions League. Hij wordt woensdagavond bijgestaan door zijn assistenten Mark Borsch en Stefan Lupp.

Tags

  • #AJALIV

Socials

Juichen 2

Verslag | Vijfklapper voor Ajax tegen Heerenveen

Ajax heeft zondagmiddag een overtuigende zege op sc Heerenveen geboekt. In de Johan Cruijff ArenA werden de Friezen met 5-1 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Dusan Tadic (2), Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony. De Ajacieden kenden zodoende een heerlijke generale voor de start van de UEFA Champions League, woensdag tegen Liverpool.

Tags

  • #AJAHEE

Socials