Nieuwe tenue in no time uitverkocht bij Ajax

Derdekitrensch
Derdekitrensch

Het nieuwe tenue, dat geïnspireerd is op het nummer ‘Three Little Birds’ van Bob Marley en waarin Ajax dit seizoen de Europese uitwedstrijden gaat spelen, is uitverkocht bij Ajax. Het zwarte shirt met rode, gele en groene accenten werd vrijdagochtend officieel door Ajax en adidas wereldwijd gelanceerd.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

In de fanshops is er alleen nog een beperkte oplage op voorraad. In de webshop zijn er nog wel kindermaten beschikbaar.

Ajax is positief verrast door de belangstelling voor het shirt. Commercieel directeur Menno Geelen: "We hadden al ingespeeld op de interesse door veel meer in te kopen dan ooit. Er is in één dag een recordaantal shirts verkocht. Het shirt is minimaal vier keer meer verkocht dan elk ander Ajax-shirt. Een unicum."

Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax in Cardiff (Wales) een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werd de Ajax-fans gevraagd om langer in het vak te blijven. Om de geduldige Ajacieden te vermaken, besloot de stadion-dj nog wat liedjes te draaien. Een van die nummers was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het is uitgegroeid tot een waar symbool van hoop, met fans die het zingen ongeacht stand in de wedstrijd.

 

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Gerelateerde artikelen

Derde Shirt Header 880

De Official Fanshops zijn open: scoor nu het gloednieuwe derde Ajax-shirt!

Het nieuwe derde shirt van Ajax voor het seizoen 2021/2022 is bekend. Het bijzondere shirt werd vrijdag - in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley - gepresenteerd door Ajax en adidas. Sinds vrijdagochtend hangt het derde tenue in de Official Ajax Fanshops bij de Johan Cruijff ArenA, in de Kalverstraat en Bataviastad.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Blind

Ajax en adidas presenteren derde tenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Antonygoud

Antony: ‘Grootste verrassing was onthaal in ArenA’

Antony kende een bijzondere zomer. Hij was met Brazilië actief op de Olympische Spelen en pakte als eerste Ajacied ooit een gouden plek. De vleugelaanvaller is inmiddels alweer ruim een week terug in Amsterdam: alle reden voor David the Host om Antony op te zoeken en te vragen naar zijn ervaringen.

Tags

  • #Antony

Socials