Noordam en Van de Velde verlengen tot medio 2025

Header3
Header3

Nadine Noordam en Jonna van de Velde hebben met Ajax overeenstemming bereikt over het openbreken van hun contracten. Beide speelsters tekenen met drie jaar bij en liggen daardoor tot medio 2025 vast.

Tags

  • #Noordam
  • #VandeVelde

Socials

De 23-jarige Noordam kwam vorige zomer over van ADO Den Haag, waarvoor ze tussen 2015 en 2021 speelde. In de jeugd was de middenvelder actief voor Sv Honselersdijk en Westlandia.

Noordam veroverde al snel een basisplaats. Ze was met een goal ook van grote waarde in de KNVB Beker-finale tegen PSV. Noordam opende de score in de uiteindelijk met 2-1 gewonnen eindstrijd.

De 20-jarige Van de Velde is al enkele jaren een bekend gezicht bij de Ajax Vrouwen. Ze was als jeugdspeler actief voor VVSB en Buitenveldert en tekende in mei 2019 haar eerste contract bij de Ajax Vrouwen na een seizoen te hebben gespeeld bij het Ajax Talententeam.

In februari 2021 raakte de verdediger annex middenvelder tijdens een training geblesseerd aan haar knie. Na een lange revalidatie maakte Van de Velde begin van dit kalenderjaar haar comeback in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Spitse Interview 1280

Spitse wil nog heel lang voetballen: 'Ik was er snel uit: Ajax is mijn club'

Recordinternational Sherida Spitse (32) blijft Ajax trouw. De middenvelder heeft haar contract met drie seizoenen verlengd. Voor de komende periode heeft ze één groot doel. "Bij elke club waar ik speelde, wilde ik prijzen pakken. De hoofdprijs is kampioen worden. Dat is bij veel clubs gelukt en wil ik bij Ajax ook bereiken.'

Tags

  • #Spitse

Socials

Spitse Header 880

Spitse zet handtekening onder meerjarig contract

Ajax en Sherida Spitse hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. Het kersverse contract loopt tot en met 30 juni 2025. De middenvelder van de Ajax Vrouwen speelt sinds 1 januari 2021 in Amsterdam. Ze kwam anderhalf jaar geleden over van het Noorse Vålerenga IF.

Tags

  • #Spitse

Socials