Ogararu: 'Dit is mijn tweede huis'

George Ogararu was als technisch directeur van Steaua Boekarest met een aantal Roemeense collega's op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en op de Toekomst. "Ik krijg altijd kippenvel als ik bij Ajax ben."

Tags

  • #Ogararu

Socials

Bart Logchies van de Ajax Coaching Academy was trots om de oud-Ajacied te mogen ontvangen. "Om ze mee te nemen in de Ajax-filosofie, dat is heel mooi. Het is heel leerzaam voor andere clubs om te zien hoe Ajax het doet."

Kippenvel
"Ik ben hier nu bezoeker, fan van Ajax, voormalig speler en technisch directeur van mijn club. Ik krijg altijd kippenvel als ik bij Ajax ben. Het voelt als mijn tweede huis. Het is fantastisch om op deze manier een mooie wisselwerking tot stand te brengen", begon Ogararu.

Tussen 2006 en 2010 speelde de Roemeen bij Ajax. Op de Toekomst haalde hij herinneringen op met oude bekenden. "Klaas Jan Huntelaar, Maarten Stekelenburg, Daley Blind en John Heitinga. Ik heb al veel vrienden gezien binnen de eerste twee uur."

Andrei Cretu, trainer van Steaua Boekarest O11, is onder de indruk van de randvoorwaarden. "Voor ons is dit een hele mooie ervaring en we kunnen hier veel leren. De reden dat we hier zijn is om die ervaringen uiteindelijk mee te nemen naar Roemeniƫ en daar in de praktijk te brengen."

DNA
Ogararu is trots op de ontwikkeling van zijn voormalig pupillen die hij bij Jong Ajax als assistent onder zijn hoede had." De meeste spelers hebben Ajax 1 gehaald en hebben zich laten zien in Europa. De doorstroming vanuit de jeugd is onderdeel van het DNA. Jeugdspelers maken naam in Europa, dat maakt Ajax speciaal."

Tijdens zijn periode in Amsterdam had Ogararu een goede band met Luis Suarez. "Toen hij bij ons kwam vertelde hij me snel dat hij graag naar FC Barcelona wilde in de toekomst. Nadat we Luis zagen spelen en zien trainen, geloofden we zijn woorden. Uiteindelijk ging hij bij FC Barcelona spelen en toen begrepen we dat elke droom mogelijk was. Als je het maar graag wil. Je moet je droom najagen en het beste maken van je ervaringen."

Wil je nou ook kennismaken met de Ć©chte Ajax-filosofie, neem dan deel aan het nieuwe opleidingsprogramma van Ajax. Klik op deze link om je in te schrijven!

Gerelateerde artikelen

Header Fans 1280

In beeld | Onthulling derde tenue massaal bezocht

Ajax heeft woensdagochtend het derde tenue gelanceerd. Het shirt, dat een eerbetoon is aan de Amsterdamse straatcultuur, de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam en de gouden generatie, viel in de smaak bij de fans.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Tadic Header

adidas slaat handen ineen met Daily Paper voor derde tenue Ajax

Ajax, adidas en het van origine Amsterdamse modemerk Daily Paper presenteren woensdag het derde tenue van Ajax, voor het seizoen 2022/2023. Het tenue is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur, de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam en de gouden generatie. Op het overwegend gouden shirt zijn negen prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes te zien als transparant zwart watermerk. Met de rood-zwarte baan en witte Ajax- en sponsorlogo’s komen de kleuren van de geliefde Amsterdamse vlag terug in het ontwerp. De baan is ook een verwijzing naar de rode baan van het kenmerkende Ajax-thuisshirt.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Heitinga 1280 De Graafschap

Heerlijke avond Jong Ajax: 'We maken kans op de goal van de maand'

Jong Ajax – De Graafschap werd een heerlijke wedstrijd op een prachtige avond. De ploeg maakte schitterende doelpunten, zag Siem de jong terugkeren op de Toekomst en had een debutant op doel staan. "Hopelijk mag ik dit shirt komend weekend weer aan."

Tags

  • #JongAjax

Socials